Črna kronika

V 24 urah na cestah ugasnila tri življenja

Novo mesto, 24. 06. 2012 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
G.G./N.Š./Ni.J.
Komentarji
0

Slovenske ceste so terjale velik davek, saj so ugasnila tri življenja. Prva nesreča se je zgodila v bližini Slovenj Gradca, kjer je 35-letnik trčil v drevo. V občini Ilirska Bistrica je 21-letnik z avtomobilom trčil v hišo. V bližini Novega mesta pa je 21-letni voznik izgubil nadzor nad vozilom.

Ob 15.43 so bili na policijski upravi Novo mesto obveščeni o hudi prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Nesreča se je zgodila v Pogancih pri Novem mestu.

Po prvih ugotovitvah policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Metlike proti Novemu mestu. V Pogancih je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 55-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Novega mesta.

Ugasnila so kar tri mlada življenja.
Ugasnila so kar tri mlada življenja. FOTO: Thinkstock

21-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi posledic prometne nesreče umrl na kraju nesreče. Reševalci so poškodovano 20-letno sopotnico in 55-letnega voznika odpeljali v bolnišnico.

Regionalna cesta Novo mesto–Metlika je v Pogancih zaradi prometne nesreče še vedno zaprta. Obvoz je urejen, so še sporočili s PU Novo mesto.

Policisti so ga skušali ustaviti, on pa je stopil na plin ter zapeljal v drevo in smrt

V nočnih oziroma jutranjih nedeljskih urah pa sta se na naših cestah pripetili še dve hudi prometni nesreči.

V bližini Slovenj Gradca je nekaj pred drugo uro zaradi silovitega trka v drevo umrl 35-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Slovenj Gradca. Kot kaže poročilo Policijske uprave Celje, pa bi se tragičnemu koncu bilo mogoče izogniti.

Na 35-letnega voznika osebnega avtomobila MMC smart je policijska patrulja postala pozorna v naselju Bukovska vas. Ker je vozil nezanesljivo in prehitro, so ga večkrat poskušali ustaviti z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom, so sporočili s Policijske uprave Celje. Voznik pa se ni zmenil za ukaze policije, ampak je še močneje pritisnil na plin in nadaljeval vožnjo v smeri Slovenj Gradca.

V naselju Pameče je zavil na lokalno cesto Pameče–Troblje–Gradišče in storil usodno napako. Zaradi prevelike hitrosti mu ni uspelo zvoziti desnega ovinka. S ceste je zapeljal na travo in s sprednjim delom silovito trčil v drevo. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je kljub zdravniški pomoči, ki so mu jo nudili policisti in reševalci, umrl na kraju prometne nesreče.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nastanka in poteka prometne nesreče je generalni direktor policije Janko Goršek imenoval posebno komisijo, ki je že danes začela z delom.

Prve ugotovitve so pokazale, da je "policijska patrulja ustavljanje vozila izvedla zakonito in strokovno ter v skladu s standardi policijskega dela", so sporočili s Policijske uprave Celje.

Nekaj pred šesto uro pa je usodno napako storil voznik osebnega vozila v vasi Prem v občini Ilirska Bistrica. 21-letni domačin je iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in trčil v bližnjo stanovanjsko hišo, so povedali na Policijski upravi Koper. Voznik je umrl na kraju nesreče, njegov sopotnik pa se je lažje poškodoval.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni