Črna kronika

Še en mafijec za zapahi

Neapelj, 15. 12. 2007 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aretirali so šefa neapeljske mafije. Za zapahi se je tako znašel še eden izmed 30 najbolj iskanih kriminalcev v državi.

Italijanski policisti so za zapahe letos spravili kar nekaj mafijcev. Po aretaciji Salvatoreja Lo Piccola so jim prebivalci Palerma z napisom "Hvala!" izkazali hvaležnost.
Italijanski policisti so za zapahe letos spravili kar nekaj mafijcev. Po aretaciji Salvatoreja Lo Piccola so jim prebivalci Palerma z napisom "Hvala!" izkazali hvaležnost. FOTO: Reuters

Italijanska policija je sporočila, da je aretirala šefa neapeljske mafije camorre, ki je veljal za enega od tridesetih najbolj nevarnih kriminalcev v državi. 52-letnega Edoarda Continija so pozno sinoči prijeli v vili na obrobju mesta.

"Edoardo Contini je bil morda najbolj nevaren mafijski šef v Neaplju," je komentiral notranji minister Giuliano Amato. Dodal je, da so mu bili policisti na sledi več kot leto dni. Contini je bil na begu zadnjih sedem let.

Italijanski policisti so v zadnjem času zabeležili kar nekaj pomembnih zmag v boju proti organiziranemu kriminalu. Prejšnji mesec so tako aretirali Salvatoreja Lo Piccola, ki je veljal za "šefa šefov". Roki pravice se je izmikal skoraj četrt stoletja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Golcar
16. 12. 2007 13.55
ja p001 pol bi blo pa res supr... ne bi bli nc bolsi od americanov k lih na leto 11000 pomre zaradi strelnega orozja...
zurbrigen
15. 12. 2007 19.37
Pri nas pa če bo šlo tako naprej, bo kmalu tudi policija v privat rokah, sodniki in tošilci so itak že. Še mal pa bodo mimo razpisa najel varnostno službo ala vip ipd. ki bo opravljal naloge policije, seveda za keš, če boš mel keš jih boš klical če ne boš ali tiho, ali uredil stvari po svoje :) Skrajni čas je da jelinčič al pa bilokdo da pobudo za zakon ki daje pravico do orožja vsakemu polnoletnemu državljanu slovenije, čudim se zakaj tega še nimamo, ker ostalo kar res ne rabimo so se zelo potrudli da smo dobili, razne prepovedi ipd. LP
pumpar@volja.net
15. 12. 2007 18.38
V Sloveniji imajo kar dosti dela...začet morajo pri Šrotu in podobnim lopovim,ceu komunistični kader,ki nas je plačku 12 let...
parefin@yahoo.com
15. 12. 2007 15.23
xD XD HAHAHA! Se vedno se smejim tistemu jutranjemu pornicu v srbiji! AHHAAHAHAHAHAHHAHA!!!!! Cena = NEPRECENLJIVO
epsondejan
15. 12. 2007 15.14
grlica: počakaj malo no: poglej kolko cajta so rabli Italijani, da so jih polovili. Še cca. 10 let se bojo sigurno še mirno šetali naokoli, pol pa bo mogoče kaj............čeprav dvomim:))
grlica@siol.com
15. 12. 2007 14.57
bravo kdaj bo pa policija ujela našo "politično" mafijo ki nas krade????