Črna kronika

Po samomoru ovadili nadrejenega

Murska Sobota, 02. 12. 2011 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./24UR
Komentarji
0

Po samomoru paznika naj bi ovadili vodjo soboških zaporov. Paznik naj bi storil samomor, v poslovilnem pismu pa zapisal, da mu je po 15 letih dovolj maltretiranja. Vodja zaporov vse očitke zavrača.

Telefoni za pomoč v stiski:

- 112 Reševalna služba,
- 01 520 99 00 Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro),
- 116 123 Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna brezplačna številka; 24 ur na dan),
- 080 12 34 TOM, brezplačni telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

Kriminalisti so ovadili javnega uslužbenca iz Pomurja, ki naj bi na delovnem mestu kot nadrejeni dalj časa večkrat konfliktno komuniciral s podrejenim, ga žalil vpričo sodelavcev, obtoževal, trpinčil, neenakopravno obravnaval in ga poniževal. S policije so sporočili, da je bil podrejeni zato prestrašen, "iz obupa nad situacijo pa je pred kratkim storil samomor".

Kot je 25. oktobra poročal soboški dopisnik 24UR Marjan Maučec naj bi 51-letni paznik doma storil samomor, v poslovilnem pismu pa obdolžil vodjo paznikov Albina Golca, da mu je po 15 letih dovolj maltretiranja.

Golc je danes za 24ur.com povedal, da je presenečen zaradi ovadbe. Vse očitke je znova zavrnil in zatrdil, da ni bilo šikaniranja in da ga tudi ni. Poudaril je, da je njegov odnos s sodelavci korekten in normalen.

Po tragičnem dogodku je tudi poslal več poročil na Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij, kjer po njegovih besedah niso odkrili nepravilnosti, tudi sankcij z njihove strani ni bilo. Dodal je še, da uživa podporo svojih nadrejenih.

Očitke je v oktobrski oddaji 24UR zavrnil tudi direktor soboških zaporov Robert Šilc. Tudi psiholog Aleksander Kotnik ni mogel zagotovo trditi, da je šlo za šikaniranje.

Sindikalist Frančišek Verk ni hotel prehitro obsojati, je pa poudaril, da v zaporu niso dobri odnosi. Na slabe odnose naj bi opozarjal tudi varuh človekovih pravic, ki je dobil pismo, iz katerega je razvidno, da komunikacija med zaposlenimi ni primerna, da je arogantna, žaljiva, neprofesionalna in nestrokovna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3