Črna kronika

Sambolcu za poskus umora v Kidričevem pet let zapora

Ptuj, 06. 06. 2017 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ptujsko sodišče je po takojšnjem priznanju kaznivega dejanja poskusa umora potrdilo sporazum med tožilstvom in obrambo ter 48-letnega Srečka Sambolca obsodilo na pet let zapora. Februarja je v Kidričevem s pištolo napadel partnerja svoje dotedanje žene, a mu je poskus kljub dvema streloma spodletel.

Srečko Sambolec, ki je prav danes dopolnil 48 let, do pravnomočnosti sodbe zaradi ponovitvene nevarnosti ostaja v priporu, sodišče pa ga je oprostilo stroškov postopka, ne pa tudi stroškov, ki jih je zaradi dejanja imel oškodovanec.

Slednji sicer ni priglasil premoženjsko-pravnega zahtevka z obrazložitvijo, da od obsojenega ne želi ničesar, je bil pa vidno nezadovoljen nad po njegovem prenizko izrečeno kaznijo. Z obdolženim sicer nista neposredno komunicirala, je pa redkobesedni Sambolec pred sodnico obžaloval storjeno dejanje.

Sodnica Katja Kolarič je svojo odločitev, s katero je sledila dogovoru med tožilko Diano Šeruga Sagadin in odvetnikom Maticem Klemenčičem, obrazložila z upoštevanjem vseh okoliščin. Za poskus umora je sicer zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, vendar pa omilitvena določila v primeru takojšnjega priznanja omogočajo izrek nižje kazni, a najmanj v višini treh let zapora.

Do kaznivega dejanja, ki bi se lahko končalo še precej bolj tragično, je prišlo, ko je Sambolec v noči iz 8. na 9. februar prišel v stanovanje v Kidričevem ter tam pri svoji nekdanji partnerki naletel na drugega moškega. Po prepiru je obsojeni s pištolo, ki jo je posedoval nezakonito, dvakrat ustrelil proti njemu, a ga na njegovo srečo ni zadel.

Kot je danes sodišču ob branju obtožnice povedala tožilka Šeruga Sagadinova, je Sambolec dejanje storil iz brezobzirnega maščevanja in ljubosumja. Po strelih je sicer pobegnil s kraja dogodka, policisti pa so ga naslednji dan dopoldne prijeli na območju Ptujske Gore.

Zakonca sta bila sicer že dlje časa v sporu, ki je bil tudi nasilne narave, in sta se razhajala. Obsojenega je policija že v preteklosti obravnavala zaradi kaznivih dejanj nasilne narave, a doslej ne zaradi družinskega nasilja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
07. 06. 2017 17.59
LoL...... Omilitvena določila..... Potlej je dobil pa SAMO 5 LET ARESTA...... Namesto 15 let
Eitipatapa
06. 06. 2017 19.15
+1
Takega bedaka prepoznaš že po tem, ker je po končani zvezi prepričan, da še vedno kaj ima z nekdanjo partnerko in še to, da je sedaj kriv njen nov partner. Zakaj takih bedakov prisilno ne pošljejo delat kam v rudnik ali kamnolom?
godzila
06. 06. 2017 15.49
+4
pet let za poskus umora, zame je to isto kot ,da bi ga umoril ker to je bil tudi njegov namen tako ,da bi moral dobiti minimalno 15 let,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
deerar
06. 06. 2017 13.36
-2
Kaj je ljubosumje? Nezaupanje vase. Potem pa maščevanje.Vseeno mu je koliko gorja bo povzročil sebi in drugim.