Črna kronika

S sekiro nad policiste

Radlje ob Dravi, 16. 05. 2011 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Korošec je najprej grozil sorodnikom, nato pa še policistom. Nasilnež si je pomagal s sekiro in samokolnico, policisti so kar dvakrat potegnili ven pištolo. Na koncu so ga le obvladali. Grozi mu pet let zapora, plačati bo moral več kot 600 evrov kazni.

V soboto ob 19.50 so policisti posredovali na Svetem Jerneju nad Muto, kjer je 39-letnik grozil sorodnikoma in ju žalil. Ko sta prva policista prišla k osumljenčevi hiši, je bil na dvorišču. S tnala je izpulil večjo sekiro, začel hoditi proti njima in mahal s sekiro.

39-letnik se je nad policiste sprva spravil s sekiro (simbolična fotografija).
39-letnik se je nad policiste sprva spravil s sekiro (simbolična fotografija). FOTO: Mateja Klavs

Ker ni upošteval ukazov, naj se umiri in odloži sekiro, je eden od policistov potegnil pištolo. Takrat je odložil sekiro in odšel v hišo, da bi se izognil policijskemu postopku. Po prigovarjanju je le privolil v pogovor, ko pa mu je policist pisal plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve javnega reda in miru, je nenadoma vstal in udaril v vhodna vrata.

Močno razburjen je grozil in žalil policista, znova pograbil sekiro in jo dvignil nad glavo, da bi zamahnil proti policistoma. Ker je spet šel proti policistu, je ta vnovič potegnil pištolo, se umikal nazaj in ga ves čas miril. Kljub temu je s sekiro močno udaril po robu samokolnice, nato pa odvrgel sekiro, dvignil samokolnico v zrak in jo vrgel po tleh.

Ker je osumljenec še naprej grozil, sta policista zaprosila kolege za pomoč. Ob prihodu novih dveh patrulj je še vedno žalil in grozil. Po daljšem prigovarjanju se je sprva nekoliko umiril, zatem pa je skušal pobegniti. Takrat so ga fizično obvladali, ga vklenili in ga prepeljali na policijsko postajo v Radljah ob Dravi, kjer je preživel šest ur.

Sledi ovadba zaradi napada na policiste, za kar je zagrožena zaporna kazen do pet let, zaradi nasilnega in drznega vedenja do sorodnikov pa bo moral plačati 626 evrov globe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.JanHara
02. 08. 2011 14.11
Tiste iz Mirne Peči bi morala vzeti v zaščito Čebašek Travnikova. Zakaj Zdenka ne zmore?
enco1
17. 05. 2011 21.38
Brez veze se vsak dan čudite pod takimi članki, saj vsi vemo v kakšni državi živimo.
GRAJENA
17. 05. 2011 11.36
za napad na policaja do 5.ket zapora za sorodnike 600e. kazni. kaj so policaji bogovi za vse pravična kazen ne pa do so eni zaščiteni kot kočevski medvedi
Aleks Šernek
17. 05. 2011 07.04
Jimi1 16.05.2011, 16:04 Omam občutek, da policisti v tem primeru niso prišli miriti spora pač pa kasirati kazen... To je očitno državljana toliko razhudilo, da je "popenil" in okoli mahal z orodjem, ki je bilo očitno na dvorišču..... Kar se prihoda zadeva in reakcije, dvomim v to, da so policisti v kazen in obravnavo vzeli "pravega" udeleženca..... Fant moj. Seveda so prišli skasirat kazen, saj je tak zakon. Naša država zlorablja policijo in zakonodajo za polnjenje proračuna. Nekdaj so se take zadeve reševale pri sodniku za prekrške, kar je policistu dalo manevrski prostor za bolj človeško ukrepanje in umiritev zadev, sodniku pa mižnost opozorila ali zavržbe, ampak z novim zakonom o varstvu JRM, tega ni več in policisti takoj na kraju izdajajo in pišejo plačilne naloge. Kar seveda še dodatno oteži situacijo in ustvarja konfliktne razmere. In še nekaj. Navkljub gobcanju policijskih in političnih živin, da policija lahko opozarja v resnici tega ni. Dejansko opozoril skoraj nikjer ni in se od policista zahteva skrajno ukrepanje po zakonu, se pravi represija oz. kaznovanje - plačilni nalog. To je za ponoreti.
debian
17. 05. 2011 06.34
kaksna drama!! :DD
dukenukem
16. 05. 2011 22.16
lovijo kurje tatove namesto tajkune
robba
16. 05. 2011 21.25
evo naše države,za policaje, kteri so baje strašno ogroženi pet let,pa imajo vsa pooblastila, znanje psihologije, borilnih veščin, in še orožje za vsak slučaj, pet let zapora. za iste grožnje sorodnikom pa 626 evra globe, to je nekaj več kot polovica povprečne slo plače. a je ta država normalna? a uni policist, svaka mu čast, ki je počil unga dilerja, pa se mora skrivat pa opravičvat svoje dejanje. pa baje mu še žlahta "oškodovanca" grozi?! in to je sodobna, demokratična, evropska država? to je.. da ne rečem kaj..
saintjozef
16. 05. 2011 20.57
Naj se posluži tajkunskih zakonov in bosta morala policaja v zapor.
Štefan Finžgar
16. 05. 2011 20.36
globa je premala za tako početjr
jamajaka
16. 05. 2011 19.38
malček ga je alkoholoh omamil pa ni vedel kaj dela
slovenac13
16. 05. 2011 18.19
samo 600 evrov kazni ??? to sploh ni kazen, za tako grob prekršek
Darko32
16. 05. 2011 17.47
ephor lahko potrdim takšne navedbe. Trenutno se v Sloveniji dogaja sila zanimivo delovanje pravne države. Da se nekoga diskreditira se ne uporablja dokazov ampak samo kaj je kdo rekel. Posledično z takšnim početjem se spravlja v popolni kaos pravno državo in celo drži se sveče organiziranemu kriminalu. Imamo anarhijo pri vodenju nepremičnin. Poglejmo samo količino pritožb. Imamo del Slovenije, kjer je kataster narejen tako malomarno, da so nepremičnine x osebe vpisane pri z osebi. V Zemljiških knjigah imamo vpise, kjer se piše kar čez palec. Policija piše plačilne naloge in pozablja, da naj skrbi za varnost ljudi. Če recimo fizično napade tebe na tvoji lastnini imaš pravico ukrepati. To ti daje pravico tudi zakon. Če pa napadalec poda prijavo pa bo tebe policija obravnavala kot kriminalca. Bodima realna tukaj pa se pravna država konča. Če v konkretnem primeru, kot sem navedel si sedaj ti kriv, da si v svojem stanovanju pa bodima realna, da to že dosega nivo anarhije. ZAto menim, da ravnanje v konkretnem primeru je dokaz, da Policija ni več sposobna vzdrževati in braniti zastave in ustave in še manj pravic državlajnov. KAko bomo potem prišli na civilizirano družbo, če pa že organi pregona tolčejo po odločitvah sodišč in drugih državnih organov, kateri naj bi izvajali delovnaje pravne države. ZAto še zmeraj trdim, da je v konkretnem primeru šlo samo za pisanje plačinega naloga in ne za zagortavljanje varnosti, saj je poročilo samo dokazalo, da so upostili iskanje vzroka nastanka. Pri tem pa niso zaščitili dokazov, kateri bi bili potrebni za pravično, pošteno in nepristransko sojenje.
ochi
16. 05. 2011 17.12
ja tud kmetom popuščajo živci.
ephor1
16. 05. 2011 17.03
Bravo, komentatorji! Sodeč po vašem raumevanju prava, še posebej kdo v državi sprejema zakonodajo in kdo jo v praksi izvršuje, si vas želim čimprej v vrstah naše policije, svet bo takoj varnejši in lepši. Darko32, prvi odstavek pri tebi je pa zmagovita izjava dneva! Le tako naprej!
Jimi1
16. 05. 2011 16.04
Omam občutek, da policisti v tem primeru niso prišli miriti spora pač pa kasirati kazen... To je očitno državljana toliko razhudilo, da je "popenil" in okoli mahal z orodjem, ki je bilo očitno na dvorišču..... Kar se prihoda zadeva in reakcije, dvomim v to, da so policisti v kazen in obravnavo vzeli "pravega" udeleženca.....
Audy
16. 05. 2011 15.53
Tazerje naj si nabavijo, bo na tleh v treh sekundah. V Ameriki že znajo s takimi...
Civil
16. 05. 2011 15.36
Zanimivo, menda je bil doma, kjer so se z žlahto okoli nečesa sekirali, kot je v naši deželici običajno, potem pa je nekdo nanj preprosto poklical milico, kot tudi ni nenavadno. Vprašanje, zakaj se je tako sekiral, nikjer pa ne piše, da bi se domačih lotil s sekiro ali samokolnico, niti če ni bil mogoče še sam ogrožen proti skupini ostalih, dokler se niso prikazali oboroženi tujci in vdrli na posestvo. Kdo bi vedel. Sicer pa staro pravilo pravi, ne nosi hladnega orodja v boj proti ognjenemu orožju ali nekaj takega.
Darko32
16. 05. 2011 15.35
Ne verjamem policijski izjavi. NAmreč kot prikazujejo to osebo kot grobijana in potencialnega morilca pa ni nihče bil ranjen ali ubit. Tukaj je spet eden izmed mnogih policijskih laži okrog plačilnih nalogov. Tukaj so spet šli v napačno smer. NAmreč trdijo, da so napisali plačilni nalog in vzroka za napad ali konflikt pa niso preiskali. Trdim, da je policija z svojim nepravilnim ravnanjem samo cilj, da se pridobi čimveč sredstev za plačilo njihovih plač in nič drugega. V konkretnem primeru so samo povzročili nove konflikte in žal je primer na ZAloški v Ljubljani očitno posledica takšnega malomarnega dela, ko naj bi policija bila nepristranska. NAj povedo kaj so se pogovorjali in kaj je bila tema spora. NAj omogočijo tej osebi, da javno pove. Potem pa gremo delat analize po celotni Sloveniji. PAhor trdi prav, da je javnih uslužbencev vključno z policijo do 30 % že danes preveč.
CJ92
16. 05. 2011 15.31
Zapret na zaprt odelek pa nikoli več ga spustit na prostost, saj iz razbranega lahko sklepamo da gre za psihopata, ki je nevaren okolici.
pederpan
16. 05. 2011 15.07
samo do 5 let?!?!?...c-c-c