Črna kronika

S potniškega terminala zapeljal v morje

Ljubljana, 13. 07. 2008 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

25-letni Kranjčan je v Kopru z avtomobilom s potniškega terminala zapeljal v morje. Ker ni mogel izplavati, se je utopil.

Na kraj nesreče je prišlo več policijskih patrulj.
Na kraj nesreče je prišlo več policijskih patrulj. FOTO: Jani Dolinšek

Danes zjutraj, po 4. uri, se je v Kopru utopil 25-letni Kranjčan, so sporočili iz Policijske uprave Koper. Z osebnim avtomobilom je s potniškega terminala zapeljal v morje. Ker 25-letnik ni mogel izplavati, se je utopil. Na kraj je prišlo več policijskih patrulj, gasilci, reševalci ter potapljači iz Luke Koper. Na tem delu je morje globoko več kot 10 metrov, vidljivost pa je zelo slaba. Okoliščine preiskujejo koprski policisti in kriminalisti, avtomobil in utopljenca so že dvignili iz morja. Preiskovalna sodnica je odredila obdukcijo.

Včeraj je bila sicer v Kopru prireditev Disconautika. Kot so še sporočili iz PU Koper, so zaradi prekomernega hrupa na številko 113 prejeli nešteto klicev, zaradi kršitve javnega reda in miru pa so policisti pridržali dve osebi, izvedli pa so tudi več kot 30 zasegov raznih mamil. Raverji so zasedli kopališče, pomol, Ukmarjev trg in park, ki je namenjen otrokom.

Popovič: Naleteli smo na gluha ušesa

V Mestni občini Koper obžalujejo nesrečo, ob tem pa poudarjajo, da na površini ob potniškemu terminalu tudi sicer ni predvideno parkiranje, občinski redarji pa tam redno izvajajo nadzor in kršitelje tudi kaznujejo. "Več od tega redarji ne morejo storiti, medtem ko policisti kot represiven organ s pooblastili temu ne posvečajo pozornosti," so v sporočilu za javnost navedli na občini.

Koprski župan Popovič pravi, da občina že ves čas opozarja na problem preprodaje nedovoljenih drog.
Koprski župan Popovič pravi, da občina že ves čas opozarja na problem preprodaje nedovoljenih drog. FOTO: POP TV

Koprski župan Boris Popovič pa poudarja, da je policistov na tovrstnih zakonsko prijavljenih množičnih prireditvah v Kopru dokazano premalo. "Ogorčen je nad dejstvom, da skušajo v Policijski upravi Koper krivdo prenesti na občino, ki nenazadnje že ves čas opozarja na problem preprodaje nedovoljenih drog in uporabe nedovoljenih substanc, in to na celotni slovenski obali, in pri tem posebej v zadnjem času naleti na gluha ušesa," so zapisali na občini.

Dodali so, da je župan Popovič že pisal direktorju Generalne policijske uprave, ministru za notranje zadeve in predsedniku vlade in "zaradi dogajanj in slabšanja stanja v zadnjem obdobju na celotnem območju, ki ga pokriva koprska policija, zlasti pa zaradi nesodelovanja vodstva z lokalnimi skupnostmi", zahteval nujno menjavo v vrhu koprske policije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3