Črna kronika

S konjem na prikolici trčil v tovornjak, žival poginila

Železniki, 14. 05. 2014 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

60-letni Škofjeločan, ki je na prikolici prevažal konja, je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovornjak. Konj je poginil, voznik pa je bil v nesreči huje poškodovan.

Gorenjski policisti so sporočili, da se je včeraj v bližini Železnikov pripetila prometna nesreča, v kateri je povzročitelj utrpel hude telesne poškodbe, hkrati pa je poginil tudi konj, ki ga je ta prevažal. Kot je sporočil tiskovni predstavnik policije Bojan Kos, je 60-letni Škofjeločan vozil po cesti med Dolenjo vasjo in Bukovico, ko je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, na katerem je imel priklopljeno prikolico za prevoz konj. Zapeljal je na nasprotni vozni pas in trčil v nasprotivozeči tovornjak. "Zaradi te nesreče sta trčila še dve drugi vozili," pravi in dodaja, da se je omenjeni voznik hudo poškodoval, konj, ki ga je prevažal, pa je poginil na kraju nesreče. Dva udeleženca sta bila lažje poškodovana.

Konj na prikolici
Konj na prikolici FOTO: Thinkstock

Kot je še zapisal Kos, je bilo letos v 443 prometnih nesrečah udeleženih 737 udeležencev. 12 se jih je hudo, 127 pa lahko telesno poškodovalo. Največ hudo poškodovanih je bilo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in neupoštevanja pravil o prednosti. "Zato opozarjamo, da je počasneje varneje. Neprilagojena hitrost je med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti," še dodaja Kos.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
15. 05. 2014 00.07
+1
Kaj več bi lahko napisali. Sigurno je bil v igri že precej zhajan Golf in preobremenjena prikolica. Pa glede na to kaj delajo s konji, sploh na Gorenjskem in Dolenjskem se ne čudim, da je do tega prišlo.
josko332
15. 05. 2014 12.44
+1
Na internetu imaš slike in si oglej - po tvoje zjahanega golfa. Če bi bil tole golf voznik nebi preživel
ponosen_na_24ur
14. 05. 2014 15.31
+23
najlažje je napisat zaradi prehitre vožnje. Ceste imamo take da te tudi po 40 km/h lahko vrže na nasprotni pas