Črna kronika

S kitarsko struno tetovirala otroke

Atlanta, 05. 01. 2010 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Starša se bosta morala zagovarjati pred sodnikom, saj sta z doma izdelano napravo tetovirala svoje mladoletne otroke. Mati zdaj zatrjuje, da ne gre za prave poslikave in da bodo že izginile.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO:

V ameriški zvezni državi Georgia so policisti prijeli mater in očeta, ki se bosta morala pred sodnikom zagovarjati zaradi mučenja otrok, poroča britanska spletna stran BBC. Razlog: z doma izdelano napravo za tetoviranje sta poslikala svoje še mladoletne otroke, stare od 10 do 17 let.

Naprava je bila narejena iz pisala, na katero je bila pritrjena kitarska žica. To so nato pomočili v barvo in tetoviranje otrok se je začelo. Mati je lokalnim medijem povedala, da so otroci zahtevali tetovaže, zato jim je ustregla. Dodala je še, da otrok ni vbodla z žico, tako da bodo poslikave izginile.

Vsi otroci imajo tetovažo na roki, in sicer med palcem in kazalcem je narisan črn križ. Najstarejši pa ima še tetovažo "mama in oče“.

Primer je policiji prijavila biološka mati dveh otrok, ki je med njihovim obiskom opazila poslikave. Poskušala jih je sprati z vodo, nato pa sta ji otroka povedala, kako sta jih dobila. Zgrožena je poklicala policijo, ki pa se je takoj odzvala, saj je v omenjeni zvezni državi neregistrirano tetoviranje in tetoviranje mladoletnikov kaznivo.

Starša sta se znašla v priporu, po plačilu varščine pa sta bila izpuščena. Mati, ki je poslikala otroke, je šokirana, da se je javnost tako burno odzvala. Pristojne službe so jima že vrnile otroke. Kljub temu pa jih čaka še zagovor pred sodnikom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.shkrampla
06. 01. 2010 12.11
+1
Slika je pač simbolična, vedno.
cisttak38
05. 01. 2010 23.05
to je pa slika britanca pred 2-3 letoma ki je dobu hude opekline od tetoviranja....
Ramzess
05. 01. 2010 15.45
Odločite se kdo je mati, kdo mačeha, in raba pravilne terminologije, sicer nastane zmešnjava. Marsikaj tu ni prav, od nestrokovne izdelave tetovaž, so svojstvenega tolmačenja dejstve pristojnih. Mučenje otrok je široka definicija, zato je tudi v tem primeru napačna. Tetoviranje mladoletnih se mi ne zdi sporno, dokler je izvedeno strokovno in v skladu z zdravstvenimi pravili, če oseba ni nakaj alergična ipd. Ter seveda ustrezen izbor slike. Kaj bi bilo, če otrokom do 10 leta prepovedali nositi uhane in podoben nakit? Jih imajo pa že deklice in tudi dečki, ki še niso iz plenic.
binglec123
05. 01. 2010 13.46
pa dajte no. kaj samo forsirate te amerose? kot je videt bo slovenija dislocirana zvezna država.