Črna kronika

Najprej stregel, nato zadal usodni udarec?

Ljubljana, 18. 05. 2009 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.K./T.H./E.P.
Komentarji
7

V primeru tragične smrti odvetnika pred ljubljanskim lokalom Roxly se je pojavil nov dokaz. Usodne noči je osumljec delal kot natakar, kar dokazuje fotografija, posneta v lokalu, na laž pa postavlja trditve lastnika Vikija Mušiča.

Osumljenec s pladnjem med študenti rusistike. Fotografija je bila posneta v noči na 9. april, ko so imeli študenti oddelka brucovanje v lokalu Roxly.
Osumljenec s pladnjem med študenti rusistike. Fotografija je bila posneta v noči na 9. april, ko so imeli študenti oddelka brucovanje v lokalu Roxly. FOTO: Spletna stran oddelka za slavistiko
Dobiti smo poskušali tudi odziv lastnika lokala Roxly Vikija Mušiča, vendar se na naše klice ni odzival.

Še v petek je lastnik ljubljanskega lokala Roxly Viki Mušič zatrjeval, da Gašper Bezjak nikoli ni delal v njegovem lokalu, ne kot natakar ne kot varnostnik, še posebej pa ne usodne aprilske noči, ko je bil napaden mladi odvetnik Vladimir Višner. A nova fotografija, ki jo objavljamo, Mušičeve besede postavlja na laž. Na njej je namreč jasno vidno, da Bezjak 9. aprila, ko je pred lokalom negiben obležal mladi odvetnik, ni bil le gost, pač pa je v predpasniku in s pladnjem stregel obiskovalcem.

Fotografija, ki dokazuje, da je bil osumljenec v Roxlyju več kot le gost, je objavljena tudi na spletni strani lokala.
Fotografija, ki dokazuje, da je bil osumljenec v Roxlyju več kot le gost, je objavljena tudi na spletni strani lokala. FOTO: Kanal A

Fotografija je bila posneta med brucovanjem rusistov oddelka za slavistiko na ljubljanski Filozofski fakulteti, ki je bilo prav v noči, ko se je zgodil tragični dogodek. Takrat je po besedah prič 34-letni Bezjak pred Roxlyjem z enim udarcem v glavo 41-letnega odvetnika podrl na tla, kjer je obležal, po mesecu dni kome pa umrl.

Mušič je vseskozi trdil, da je Bezjaka poznal le bežno, saj naj bi bil le občasen gost, a njegove besede so že takoj zanikale fotografije prav na spletni strani Roxlyja, kjer je Bezjak poziral za točilnim pultom z delavnim predpasnikom in denarnico za pasom.

Osumljenec je še vedno na prostosti, saj preiskovalni sodnik zanj ni odredil pripora. Po poročanju oddaje SVET na Kanalu A pripora ni mogel odrediti, saj ga tožilka zanj sploh ni predlagala.

Po smrti odvetnika so pristojne inšpekcije že sprožile izredni nadzor, s katerim ugotavljajo, ali je bil osumljenec v trenutku obračuna le gost ali je v lokalu delal kot natakar oziroma kot varnostnik. Kot je za 24ur.com pojasnil svetovalec na ministrstvu za notranje zadeve Matija Sevšek, izredni nadzor še vedno traja. Kdaj bo končan, še ni jasno.

Zbornica krivi Mateja

Zbornica za zasebno varovanje je v uradnem stališču v primeru Roxly izrazila zgroženost ter obsodila storilca in vse, ki so s svojim ravnanjem oziroma nedelovanjem soodgovorni za takšne tragedije in zločine. Kot poudarjajo v zbornici, je nekdanji notranji minister Dragutin Mate "izsilil nerazumljiva stališča in zakonske rešitve, ki generirajo vedno nove tragedije". Medtem je nova ministrica na MNZ Katarina Kresal že napovedala nov zakon o zasebnem varovanju, ki naj bi korenito spremenil področje. "Na ministrstvu je že ustanovljena posebna skupina, ki je sestavljena iz predstavnikov ministrstva, zbornice, fakultete, predstavnikov nosilcev licenc, ki bo do konca leta pripravila nov koncept," je za 24ur povedala ministrica Kresalova. Za obdobje do sprejetja novega zakona pa predlagajo spremembe najbolj spornih zakonskih členov, o katerih poslanci lahko glasovali že v četrtek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja