Črna kronika

Rotvajler dečku zdrobil lobanjo

Sydney, 12. 10. 2009 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Avstralije poročajo o grozovitem napadu psa na dečka. Družinski pes pasme rotvajler je 5-letnika napadel na domačem vrtu in ga ugriznil v glavo, pri tem pa mu zdrobil lobanjo.

Rotvajler se je nenadoma pognal proti dečku in ga ugriznil v glavo (simbolična fotografija).
Rotvajler se je nenadoma pognal proti dečku in ga ugriznil v glavo (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Petletnik se zdravi na intenzivni negi ene izmed bolnišnic v Melbournu, potem ko ga je med košenjem trave na domačem vrtu napadel družinski pes pasme rotvajler. Pes je iz neznanega razloga stekel proti dečku in ga ugriznil v glavo. Sicer ga je takoj tudi izpustil, a ugriz je bil tako močan, da je dečku strlo lobanjske kosti. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da so njegove poškodbe velike, a da je zdravstveno stanje stabilno.

Napad je močno pretresel avstralsko javnost, posebej zato, ker gre že za tretji napad domačega psa na otroka v zadnjih dveh mesecih. Avgusta sta namreč bila že dva napada. “Psi in mladi otroci, še posebej dojenčki in malčki, ne gredo dobro skupaj in pasji napadi lahko za vedno pohabijo otroke ali celo vodijo v smrt,” opozarja Mark Stoke iz nevladne organizacije Kidsafe, ki se zavzema za preprečevanje nesreč in poškodb pri otrocih, mlajših od 15 let.

Organizacija predlaga, da bi na državni ravni uredili sistem učenja in vzgoje psov. “Ni treninga, ni licence, ni psa,” se zavzema Stoke. To pomeni, da bi morali vsi lastniki psov svoje štirinožne prijatelje peljati na šolanje, če tega ne bi storili, pa bi jim psa odvzeli. Prav tako Stokes poudarja, da otrok, mlajših od petih let, ne bi smeli puščati samih s psi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (199)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikisayhello
05. 02. 2010 14.37
O moj bog!!!!!
urs_iikaaa
14. 10. 2009 01.23
alterego jaz imam rotwailerko... nikoli se nisem postavljala z njo... nikol je nisem suntala naj koga zagrabi ali kaj podobnega... to ti o lastniku nič ne pove kasnega psa ima tako da ne kr neki bluzit
urs_iikaaa
14. 10. 2009 01.21
gnu.... a mislis da en pekinezar al pa čivava ali kokeršpanjel..pa maltežan ne zna ugriznit?a misls da sam rotwailer ugrizne?? mislš da ti en mešanček ali pa mansi pes ne more narest skode?mal se pozanimi kako je glede tega?potem lahko naredimo kampanjo in ne vem kaj use proti vsem živalim.... tud mačka te ugrizne, opraska in še marsikej..... konj te lahko do smrti brcne.... no pa dejmo pol tko mal gledat..... pa verjemi da tale rotwailer brez razloga ni ugriznu tega otroka najbol smešno mi je pa da se vsak dan zgodi veliko napadov psov... objavijo pa samo take kjer je v igri rotwailer ali pa staford ali pa pittbull... tako da ko ugrizne nemški ovčar pa ne bu ne mu nikjer.... ima pa isto velike zobe kot rotwailer....
nightom
13. 10. 2009 10.38
+1
20 strani komentarjev, od tega jih je večina od lastnikov psov, ki mrzlično zagovarjajo psa, in vso krivdo rinejo na človeka in vsi so pravi strokovnjaki za pse in jih poznajo kot lasten žep. Ne razumem zakaj se lastniki psov tako množično zgrinjajo na take forume ko pes nekoga ubije in ga tako zelo zagovarjajo. Pes je živo bitje dokaj inteligenten (kar pomeni, da ni tako nedolžen kot zgleda) in dela napake kot vsako drugo bitje, vprašanje je samo kakšne čekane ima in kakšne bodo posledice take napake.!!!
gnu
13. 10. 2009 10.36
pa nehajte že umotvorit kdo je kriv, psi al lastniki. Pes ugrizne, a hočte povedat da rabi za to lastnika, al kaj!? Ta, da lahko lastnik psu prepreči, da bi koga ugriznil pa ni važno. Jaz ne želim biti odvisen od znanja in dobre volje lastnikov psov. Jaz se ne želim sprehajati pred strelskim vodom in upati, da so vsi prisebni. Strelski vod stran, nima kaj početi na ulicah, če hočjo vadit grejo na strelišče. In tudi pse zaprite kamor hočte, ampak po sredi Ljubljane se z rotvajlerji ne boste več sprehajali, to bo stvar naslednje kampanje z županom, vam obljubim!!
gnu
13. 10. 2009 10.21
Vsrm tistim, ki zagovarjate vzgojo (da je pes takšen in takšen zaradi vzgoje): nič nimam proti eksperimentom s pasjo psiho. Vendar pa ne smemo pustiti, da se ponesrečeni poskusi končajo s poškodbami in celo smrtjo ljudi! Igrajte se, ni problema, ampak na lastno odgovornost. Tudi pijani vozniki bi lahko šli isto lajno "če si ti dober šofer, si lahko pijan do nezavesti, pa ne boš povzročil nesreče" Ja saj problem ni v tistih, ki so v redu, problem je v tistih, ki niso v redu in ker se tega ne da ugotavljati, je treba odstranit vse in pika. Boste pač eni pesoljubci trpeli ker ne morete imeti doma rotvajlerjev, boste pa gojili fižol al kej druzga.
malena__79@hotmail.com
13. 10. 2009 09.50
Po tv sem gledala posnetek,ko je visoko šolan pes,nemški ovčar ugriznil novinarja v obraz,ko je ta delal intervju z voditeljem psa.Se pravi,ni kriv ne značaj psa,ne pasma,ne njegove karakteristike.Dejmo razumet,da je to žival in ,da on razmišlja drugače,kot ljudje.Za kolikor vem,pa se živali bojujejo za svoja področja.Ne, trdite tega,moj pes pa 100% nebi tega nerdil!!Samo,še v vendost,vsem vam da sem bila lastnica psa,pitbulla in da vse pse imam rada.LP
cosmoss
12. 10. 2009 21.19
TheSmartHead Daj ne bluzi kaj pa ti veš sploh o psih,če še nikoli nobenega nisi imel.Me ne je ravno Zlati prinašalec ugriznil in noben drug pes.Sicer pa ni smisla pisati komentarjev nekaterim takim kateri si sploh ne zaslužite odgovorja ker bluzite kar tja v en dan brez veze.
alterego
12. 10. 2009 20.37
definitivno so problem lastniki - sam izbor pasme psa pove praktično vse o lastniku! je že kdo videl kakšnega dilerja, da se okrog sprehaja z jazbečarjem!?
deadea
12. 10. 2009 20.27
problem so tisti ljudje kateri se bojijo velikih psov, potem pa s svojo drzo dobesedno izziva psa.
Anton Steiner
12. 10. 2009 20.07
bravo pop tv izbrali ste dobro temu mislim da boste podrli rekord v številu komentarjev
TheSmartHead
12. 10. 2009 18.25
Nekateri psi so nagnjeni k agresivnosti. To je v njihovi naravi! Človek lahko psa zelo dobro vzgoji, a ne more bit prepričan, da ga ne bo napadel. Vsi tisti ki zdaj govorite, da je vse v vzgoji. Bi vas rad videl, če bi takšen pes storil kaj vašemu otroku. Takrat bi popolnoma drugače razmišljali!
kikislo
12. 10. 2009 18.19
Jst na tvojem mestu nebi bila tako zelo prepričana o zlatih prinešalcih... Mi imamo doma ameriškega stafforda in je res najbolj miroljubno bitje na svetu, kot zlati prinešalec. Vseeeeee je odvisno od lastnika!!!! Smo meni doma prej 16 let dalmatinca pa je bil bolj popadljiv kot ta seda...whateva!!!
l007
12. 10. 2009 18.17
vzgoja... pes spet modni dodatek...
TheSmartHead
12. 10. 2009 18.16
Jaz bi te nevarne pasme psov enostavno prepovedal! Nihče me ne bo prepričal, da so rotweilerji, pitbulli in podobno miroljubni psi! V naši vasi je en rotweriler napadel mojo teto, pa še enih par ljudi. Sicer je veliko odvisno od lastnika, ampak vse pa tud ne. Sem prepričan, da me zlati prinašalec zagotovo ne bo napadel...
Alex70
12. 10. 2009 18.12
podpis pod AnneB 12.10.2009, 17:51 lepo napisano
killerx133
12. 10. 2009 18.07
če imajo psa doma naj bo prijazen otroku ne pa da imajo rodvajlerja in 5 letnega otroka. vem da lahko vsak pes napade ampak ti psi napadejo iz neznanega razloga.drugače pa nimam nič proti psom
nermin1
12. 10. 2009 18.05
pa kako to ce so to cist ljubke zvalce ???
Draža
12. 10. 2009 18.04
psa takoj usmrtit
sesa
12. 10. 2009 17.51
@maca_pes 1.Ti pa se ne deri - ne uporabljaj caps lock 2. Pojma nimaš