Črna kronika

Ropar na begu trčil v policijski avto

Ljubljana, 27. 08. 2010 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenski policisti so imeli polne roke dela: ropar se je zaletel v policijski avto, motorist je zbil motorista, sopajdaša sta do nezavesti pretepla 28-letnika. Ujeli so še "serijske“ kradljivce goriva.

Včeraj nekaj pred 13. uro so sevniški policisti v Gornjih Orlah ustavili voznika avta. Ker so posumili, da je opit, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Niso se motili, preizkus je pokazal, da ima 48-letni voznik 1,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku, poleg tega pa ni imel vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali, uvedli postopek o prekršku in napisali obdolžilni predlog. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so mu izdali plačilni nalog.

Šentjernejske policiste so obvestili o ropu na območju Policijske uprave Krško. Izvedeli so podatke o vozilu, s katerim so se odpeljali osumljenci. Opisano vozilo iz smeri Hudenj proti Dobruški vasi so policisti skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar voznik ni ustavil. Na mostu v Hudenjah je zaradi vožnje s preveliko hitrostjo trčil v policijsko vozilo, ki je stalo na vozišču.

Policisti so voznika iz okolice Šentjerneja prijeli in izročili krškim kolegom, sopotnika pa sta pobegnila in ju še iščejo. Na kraju prekrška so vozniku izdali plačilni nalog, napisali pa bodo tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Grozil policistom

V sredo, 25. avgusta, so v okolici Črnomlja opravljali hišno preiskavo pri 21-letniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti, med katero je osumljenec pred stanovanjsko hišo napadel policista in mu grozil. Obvladali in vklenili so ga, mu odvzeli prostost, ga pridržali in še isti dan izpustili.

Naslednji dan, 26. avgusta, nekaj po 2. uri je policiste poklicala občanka in povedala, da v okolici Črnomlja nekdo strelja. Policisti so pohiteli na kraj, kjer so ugotovili, da gre za istega osumljenca. Tokrat je bil močno opit in je spet žalil policiste, ki jim je tudi grozil.

Po postopku so osumljenca, pri katerem sicer niso našli orožja, odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Ovadili ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo med opravljanjem nalog varnosti. Grozi mu do pet let zapora.

Trojica kradla gorivo

Ujeli so trojico, ki je kradla gorivo (simbolična fotografija).
Ujeli so trojico, ki je kradla gorivo (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Sinoči nekaj po 19. uri so laške policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Laškem. Podatke o pobeglem vozilu, ki je tudi v preteklih dneh izvršil več podobnih kaznivih dejanj, so posredovali Operativno-komunikacijskemu centru Policijske uprave Celje, ki je za izsleditev neznanca na relacijo napotil več patrulj. Kmalu zatem so na makadamskem parkirišču v Zagradu izsledili iskano vozilo.

Ko je voznik s sopotnikoma opazil policiste, je znova pobegnil, s čimer je policistom skušal preprečiti uradno dejanje. A ubežnika so po nekajminutnem begu uspeli ustaviti izven Košnice pri Celju. 20-letnemu vozniku z območja Žalca in njegovima 18-letnima sopotnikoma z območja Celja so odvzeli prostost, vendar so jih po opravljenem postopku izpustili. Zaradi suma storitev najmanj sedmih tatvin goriva na območju Celja ter po ene na območju Slovenskih Konjic, Žalca, in Laškega ter tatvine registrskih tablic in poskusa vloma v osebni avtomobil, se bodo morali v nadaljevanju zagovarjati še pred sodiščem.

Hudo poškodovan v pretepu

V soboto, 21. avgusta, je pred gostilno v Suhorju prišlo do pretepa, v katerem je bila ena oseba hudo poškodovana. Policisti so ugotovili, da sta se pred lokalom sprla 28-letni moški in 29-letni moški, oba iz okolice Metlike. Po prepiru se je starejši z avtom odpeljal in se kmalu vrnil na kraj dogodka. Prisedel je k 28-letniku in njegovi družbi ter mu grozil. V tem času se je na kraj dogodka pripeljal še njegov sopajdaš, 24-letnik iz okolice Metlike, s katerim sta z nevarnim predmetom napadla 28-letnika. Udarci so bili tako močni, da je obležal nezavesten na tleh. Zaradi hudih telesnih poškodb se zdravi v novomeški bolnišnici.

V noči s srede na četrtek so v Kromberku s parkiranega mercedesa A160 ukradli vsa štiri kolesa, avto pa podložili z leseno paleto. Lastnik, podjetje iz Kopra, je oškodovan za 1800 evrov.

Po dejanju sta osumljenca pobegnila. Policisti so ju hitro začeli iskati. V sredo, 25. avgusta, zvečer so na mejnem prehodu Vinica pri vstopu v državo prijeli in pridržali 24-letnega osumljenca, 29-letnega osumljenca pa so prijeli in pridržali naslednji dan na mejnem prehodu v Metliki, prav tako pri vstopu v državo. Po končani preiskavi bodo zoper oba osumljenca napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Grozi jima do 15 let zapora.

Pridržali opita voznika

Policisti so včeraj popoldne med kontrolo prometa v Lokvah ustavili 44-letnega voznika avta iz okolice Črnomlja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 1,38 miligrama alkohola. Istega dne zvečer so v v Novem mestu odredili preizkus alkoholiziranosti še 73-letnemu vozniku avta iz Novega mesta. V litru izdihanega zraka je imel 0,94 miligramov alkohola. Oba so pridržali, jima izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Motorista povzročila nesreči

Včeraj popoldne se je na cesti Spodnja Idrija–Želin zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva voznika motorjev in voznik avtomobila. Povzročitelj prometne nesreče, 26-letni motorist iz Nemčije, je vozil iz smeri Idrije proti Želinu in na cesti spregledal ustavljenega 29-letnega motorista, tudi Nemca. Vanj se je zaletel zaradi prekratke varnostne razdalje, zatem pa je 29-letnika odbilo v nasproti vozeči se avto. V nesreči sta bila poškodovana 26-letni motorist in sopotnica v avtu, medtem ko motorist povzročitelj ni bil poškodovan. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

69-letni nizozemski motorist je včeraj popoldne vozil po regionalni cesti iz smeri Jamnika proti Kropi. V ostrem nepreglednem ovinku ni vozil pravilno po desni strani smernega vozišča in je pripeljal nasproti vozniku avtomobila, ki je iz nasprotne smeri pripeljal pravilno po svojem smernem vozišču. Motorist je zaviral in se umikal desno, vendar je padel po vozišču, motor pa je trčil v avto.

Voznik v avtu ni bil poškodovan, motorist pa se je hudo poškodoval. Na kraju so ga zdravstveno oskrbeli in odpeljali v bolnišnico na zdravljenje. Izdali so mu plačilni nalog, s poročilom bodo obvestili državno tožilstvo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matic306
29. 08. 2010 08.37
zakaj sta v patrulji zmeraj dva policista... eden zna pisat drug pa vozt :)
100mark
28. 08. 2010 11.41
življenje je pestro
Emil Možina
28. 08. 2010 01.14
Če sem prav razumel so spet enga svojega zaprli,in potem pravijo da jih je premalo.
yerbas
27. 08. 2010 23.27
naporno delo novinarja
red_star
27. 08. 2010 23.17
kako izčrpne informacije!!! bravo (beri: KONCNO) novinarji :)))
Ales Kerši?
27. 08. 2010 23.02
jazzer77 malo sarkazma....še ene 50 let, pa bodo na tem koncu itak hoteli avtonomijo...glede na to, kako se množijo... he he Nisem ravno preprican ce je tole sarkazem ves, je bol realnost
David Kebelj
27. 08. 2010 21.53
več kot pol usega se je zgodilo v bk kakor da je bk polovica Slovenije.Hehe toti Belokranci lumpasti
vitamin-b
27. 08. 2010 20.44
Po mojem mnenju so policisti podli le v primeru, ko polnijo kartončke s 'prekrški', ki ne ogrožajo nikogar (npm. se z radarjem postavijo na najbolj pregleden ovinek, kjer se še nikoli ni nič zgodilo, medtem ko so se na drugem koncu vasi že 3je ubili ali pa da bi se vsaj v center postavili, kjer so OŠ, cerkev, občina, trgovina, gostilne ipd.) Glede izživljanja... nisem še slišal (razen tistih novic, ki so takoj bile vsepovsod) da bi se policaj izživljal kar nad nekom. Tisti, ki se izživljajo, se izživljajo nad barabami.
domremy
27. 08. 2010 20.16
meni pa je slabo, ko berem tale tvoj komentar. Ko pa bo kaj narobe, koga boš najprej klical na pomoč? 113, jasno. Vsa čast policiji, ker imajo v svojem poklicu opravka s psihopati, ki mislijo, da lahko pijani divjajo po cestah, kradejo in norijo ter ustrahujejo okolico. Bi te rada videla v vlogi žrtve kakih barab, pa da vidim, če bi policiste še imel za gestapovce.
WikiX
27. 08. 2010 20.02
Meni je slabo, ko berem te policijske pamflete, razummem jih podobno kot izživljanje gestapa nad Slovenci, med 2.SV ali komunistične milice po njej, skoraj jih ne ločiš ne po lažeh, s katerimi so se opravičevali in ne po tehnikah oziroma zločinih, s katerimi so se hvalili. Pravzaprav se tudi ostali ljudje ne ločijo od nacističnih narodov, tudi ti so nemo in poslušno goltali laži, jim verjeli še dolgo po koncu vojne. Ker jim je bilo tako lažje. Prvo novico težko komentiram, ker ni jasno, če so z avtomobilom res bežali roparji ali pa se je lokalna policija le znesla nad "starimi znanci, kot imenujejo žrtve svojega diskriminatornega izživljanja, v vsakem primeru pa se je treba vprašati, če je vozilo po šregi res najmanjša možna sila, ki jo edino lahko uporabijo,zagotovo pa ne more iti za prekršek, če so sami postavili avto tako. Glede na zapisano, so krivi nedvomono oni, tudi za zlorabo pooblastil in manipulacijo z resnico. Padel mi je mrak na oči, ko berem kaj so vpričo najširše javnosti, storili z mladim fantom. Me res zanima, kdo ga je sploh ovadil, navadno to počnejo policijski ovaduhi, ki seveda nekaznovano lažejo, ker so ovaduhi ravno zato, da jim kriminalci iz policije tako ščitijo riti. Kadar nihče noče, policajček pa ne sme, nekdo pač mora ovaditi, da se lahko zgovarjajo ter izživljajo. Že iz članka je jasno, da je šlo za neutemeljen, neupravičen nalog, s katerim so posegli v domala svete pravice in dostojanstvo slehernega človeka. Kaj koga brigajo blodnje oziroma sumi psihopatov ter paranoikov, da lahko ljudem vdirajo v domove in to brez odvetnikov, brez vsakršnih pravic in možnosti obrambe. Zapomnite si to enkrat za vselej, nihče nima nobene pravice nepovabljen vstopiti v dom, razen kadar so v tistem trenutku ogrožena življenja ali podobna trenutna nevarnost. Vse ostalo so najhujše kršitve Zakonov in človekovih pravic s strani policije, za katere so dolžni in morajo odgovarjati. Karkoli se je zgodilo s fantom, od trenutka ko ga je gestapo napadel, gre le njemu v korist, lahko bi tudi koga ubil, pa nikakor ne more biti kriv, še posebej če gre za policaja. Vsakdo ima pravico braniti sebe in dom, še posebej pred organiziranimi kriminalnimi združbami, ki mu pridejo uničit mladost in življenje. Mogoče le še to, v Žalcu, Slovenjskih konjicah, predvsem pa Laškem, krade le oligarhija, policija in njihovi sodelavci ter varnostniki, to je menda jasno. V Šrotovem mestu, so omeli poleg vseh direktorjev in privatnikov, še župana "tajnega" policaja. To je policijsko mesto in menda je jasno, kako so organizirani. Na da se mi več, dovolj jih imam, te cele opranoglave policijske države, njihovih umazanih laži in zločinov. Ni hujšega kot pokvarjen policaj!
hribo
27. 08. 2010 18.45
volil bom jelenčiča
jakac8
27. 08. 2010 18.33
Dobruška vas Hudenje...Le kdo tak živi v teh naseljih, ki bi lahko kaj takega storil?? Našiiii!!!!.ali po lublansko, romi!!!! Če bi se navaden človek zaletel v policijsko vozilo, bi ga takoj vklenili in ga odpeljali na hladno...Pa da sta dva pobegnila?? Hhehe, pa kaj ste pol delali policaji?? Ste bili slepi al kaj?
alpino
27. 08. 2010 18.30
Vsi so kandidati za prevzgojo pri Draganu na inštitutu za krmininologijo pri ljubljanski pravni fakulteti. Dragan bo najprej ugotovil če za vse skupaj niso krivi policaji, ker so se tam pojavili ob nepravem času oz. v neprimernem trenutku. Njegovo specialno mnenje bo osnova zblojeninm spdnikom pori izreku kazni, če bo do obsodbe sploh prišlo.
robertino80
27. 08. 2010 18.10
459261227.08.2010, 13:31 20 Največ kriminala tam kje je največ '' najbolj zaščitene rase v Sloveniji''...samo oni delajo to.Jelinčič pridi na oblast,prosim te. ne on,ampak nekdo ki upa naredit kot sarkozy v franciji.takega rabimo.govori lahko vsak sam da pride na oblast.ko pa je tam pa samo pobaše svojo plačo in to je to
janez1321
27. 08. 2010 16.26
Tuji državljani se vse bolj umikajo iz naše države zto naj le poskrbijo,da jih bo čim več prišlo pred sodo klop???
janez1321
27. 08. 2010 16.10
V naši državi tao ali tako policiste vposabljajo le za pisanje glop ne,da bi pravočasno poskrbeli za varnost. Polek tega so uvedli mladim voznikom divjanje po poligonih, ker neznajo dovolj divjati.
prognostik
27. 08. 2010 15.56
Ne se sekirat ssvarun tako ali tako nezna nič druzga napisat zato pa ponavlja kot papagaj !
Emil Farkaš
27. 08. 2010 15.41
država podpira kriminal
Tomozuki
27. 08. 2010 15.30
ssvarum: Daj nehaj kvasit gluposti. Zaradi svoje zavisti še ne rabiš drugih omejevat pri njihovih dejavnostih. Kaj pa tebe moti, če imam 170KM močen motor doma? Če naredim materialno škodo na drugem vozilu, kakšen strošek pa ima zaradi tega zavarovalnica, če s 200kg težkim motorjem priletim v kakšno drugo vozilo? Oziroma, če isto naredim s 1500kg težkim avtom in bistveno večjo kinetično energijo? Tudi, če se razmažem po cesti, kakšno slabost boš iz tega potegnil ti? Tudi, če priletim v tebe, se ne spomnim, kdaj je motorist ubil avtomobilista. Kvečjemu bo avtomobilist ubil voznika drugega vozila, kot lahko bolj pogosto beremo v črni kroniki pa nikoli ne pisneš, da bi bilo potrebno zato omejiti avtomobile na 60KM. To me spominja na tisto tipično slovensko neargumentirano zavist: Če jaz nimam, tudi ti ne boš imel.
Tomozuki
27. 08. 2010 15.21
To, kar že od nekdaj pravim in je splošno znano. Slovenske ceste so katastrofalne, polne lukenj, nečistoč, kolesnic itd., zato so si upravičeno prislužile označbo "med najslabšimi v EU." Ni logike, da Nizozemec prevozi celo pot do sem brez težav, potem ga pa kar naenkrat iz neznanega vzroka zanese na nasproti vozni pas.