Črna kronika

Rešila utapljajočo deklico in mamico

Celje, 04. 02. 2009 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za mamico in njeno hčerko bi se sprehod ob Velenjskem jezeru lahko usodno končal, če ju ne bi iz mrzlega jezera rešila domačin in varnostnik.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: Reuters

Na Velenjskem jezeru v okolici Velenja bi se torkov popoldanski sprehod lahko usodno končal za mlado mamico in njeno dveletno hčerkico, ki je zdrsnila s pomola in padla v jezero. Mamica je seveda takoj skočila na pomoč, vendar je led pod njeno težo popustil. Obe sta se začeli utapljati.

Na srečo je bil v bližini 29-letni domačin, ki je na pomoč poklical še bližnjega varnostnika. S skupnimi močmi sta nato mamo in deklico potegnila iz hladnega jezera.

Na srečo so med nami še ljudje, ki so pripravljeni v kritičnih življenjskih trenutkih priskočiti na pomoč, so poudarili na Policijski postaji Celje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 02. 2009 16.25
Vodnavila="Igor, ti pa zagotovo nimaš otrok in nobenih izkušenj z njimi." Svojih še res nima, imam pa nečaka, ki ni skromen z 'darovanjem' izkušenj, zna našpanati kak živec. Sicer sem sam tudi zelo dosleden kar gre zanj, pa naj se mali dere kolikor hoče, vse ne more biti po njegovih želja. Držim se načela, da kljub njegovim željam, mislim vnaprej, za to pa imam dovolj, tudi osebnih izkušenj. Mimi393="igor, če bi tvoj otrok padel v ledeno mrzlo vodo, ne bi skočil za njim in ga poskušal čimprej spravit vn?" Bi bi, a premišljeno, tudi o tem kako bi z njim prišel čim hitreje ven. Kot sem že rekel, treba je misliti vnaprej, ne vedno pričakovati, da bodo ljudje v bližini, da bodo pomagali. Lahko so, pa je ne nudijo, že kar nekaj takih primerov je bilo, in tudi otroških žrtev. Smithe="in rešitelja ne bosta dobila nič" Trapasto razmišljanje, zakaj neki bi, dobrosrčni ljudje, materialisti kot si ti, ne sodijo mednje, ne potrebujejo ničesar za svoje dejanuje, njim je že nagrada to, da je žrtve preživela, s čim manj posledicami, toliko večja, če je šlo za otroka. Morda prav ta otrok nekoč rešil življenjenje komu od njegovih bližnjih, se je že dogajalo, znane so take zgodbe.
rajak
05. 02. 2009 11.01
NARODNOST SPLOH NI VAŽNA KAKOR NEKATERI TAKO OSTRO OMENJATE ČE SI ČLOVEK NA MESTU BOŠ VSAKEMU POMAGAL
umjetnik
05. 02. 2009 04.23
MAMICO JE TREBA PO RITI V VSAKMU PRIMERU
bogdan2253149@yahoo.com
05. 02. 2009 03.27
zakaj naj bi resitelja sploh morala kaj dobiti.Se pravi ti bi pomagal samo takrat k bi ti nekaj zagotovili .Smithe ma ti si res ....................nimam besede zate. Imasta pac spomin na dan k sta resila dve mladi zivljenji!!!!!
West1
05. 02. 2009 00.41
Vsaj ena zelo lepa novica tle gor.Kar koli sta že počeli tam je najpomembnejše,da se je vse skupaj srečno končalo.Fantoma pa čestitke in pohvale za pogumno in junaško dejanje.
zogby
04. 02. 2009 23.35
sreča v nesreči!
012K
04. 02. 2009 21.13
in rešitelja ne bosta dobila nič .
pikapolonca11
04. 02. 2009 21.11
SAMO DA NI NIC HUDEGA PA BOLJ PREVIDNO.
doberdan
04. 02. 2009 21.04
ufff kriza...za las sta se rešili...še dobro res za domačina in varnostnika!!! usa čast! to bi bla loh spet ena tragedija iz čist brezveznga razloga... sej vem da mama ni mogla lih predvidevat da bo hči dol padla sam ne vem no...kaj je iskala na pomolu-oz če sta že bli tam bi se lahko pa za roke držali da hči ne odtava po svoje...ok kokrkol že, sej je res mau premau podatkou da bi neki ful sklepal loh...pač hvala bogu za srečn konc :D
djuko
04. 02. 2009 19.26
omfg...lansko leto sem bil na Kolpi, ko sem kr naenkrt zagledu enga čist majhnga dojenčka na sredini kolpe skor...mamica(dojenčkova) se je lepo sončila in gledala, dojenček pa je že zgubil en rokavček( snel se mu je), ter imel glavico celo že pod vodo. Hitr sem skočil not, jo potegnil ven iz vode, pol sem pa še po rokavček šel...mamica pa nič, še hvala ni rekla.
mimi393
04. 02. 2009 19.16
1. mislim, da bi vsak, ki vidi nekoga v jezeru, priskočil na pomoč. 2. nikjer ne piše, da sta hodli po jezeru... in joj groza, bili sta na pomolu. verjetno nihče od vas ne gre na pomol, ker ve, da bo padel v vodo. kk odgovorno od vas. 3. igor, če bi tvoj otrok padel v ledeno mrzlo vodo, ne bi skočil za njim in ga poskušal čimprej spravit vn? 4. novica je premalo podrobna, da bi lahko kakorkoli sklepali, kdo je bil kriv, pa kaj se je sploh dogajalo na jezeru... pač se je zgodilo in se hvalabogu srečno končalo
Neja Šmid
04. 02. 2009 16.11
Oprostite, ampak od upravljalcev foruma zahtevam (ja, zahtevam), da umakne vse tiste komentarje, ki nimajo veze z zgodbo. To, kdo je Slovenec (zaradi pisave bi za veliko udeležencev foruma lahko sklepala, da je njihov materni jezik farsi), kaj sta po narodnosti rešitelje ... nima s tem nobene zveze! Prav je, da se tako pisanje sankcionira!
zeze
04. 02. 2009 15.35
Joj ali res ne znamo biti niti pri komentarji malo bolj strpni ,kaj pa mislite da se vam kaj takega ne more zgodit varovanje otroka je najtežje in najbolj odgovorno delo.
gobo
04. 02. 2009 14.13
nesposobna mati,kaj misli da je na arktiki
vodnavila
04. 02. 2009 14.11
Igor, ti pa zagotovo nimaš otrok in nobenih izkušenj z njimi.
Ramzess
04. 02. 2009 13.53
Skyspy="heavyg22: "Samo ne morem, da nebi povedal tudi o neodgovorni mamici, da tako brez skrbno se sprehaja po življensko nevarnem jezeru in to sama z tako majhnim otrokom." Pa saj se ni sprehajala po jezero ampak ob jezeru in je hčerkici na pomolu spodrsnilo in je po nesreči padla s pomola. Zgodila se je pač nesreča in na srečo s srečnim koncem." Ni važno kje je hodila, lahko bi bila pametnejša, in ne izzvala usode, lahko bi se končalo drugače. Navsezadnje je sama nepremišljeno stopila na led, mar res ni uvidela, da bo pod njo vsekakor zlomil, če se je po hčerjo, ki je precej lažja. Naučiti se je treba predvidevati vnaprej, ne gre zmeraj pričakovati, da bodo blizu ljudje, ki bodo pomagali, ne pa stokati in iskati opravičil in izgovorov (npr. etano), ko je prepozno. Sicer pa hvale vredno, da sta gospoda ukrepala.
etano
04. 02. 2009 13.19
Res je, vodnavila, sej smo bli vsi otroci. Sploh pa vedno obsojamo starše, kot da so pa oni zaradi tega, ker so odrasli, nezmotljivi in zahtevamo perfekcijo in vsevednost in ne vem kaj še. Sej delajo po svojih najboljših močeh. Ne morjo met vsega vedno pod nadzorom. Zdej vemo, da je bil eden izmed junakov g. Smajlovic. Cestitke!
vodnavila
04. 02. 2009 13.12
Se strinjam etano. Kot da nekateri niso bili nikoli otroci. Kaj vse smo dali skozi, pa so bili tudi naši starši previdni.
suzi91
04. 02. 2009 13.12
hčerk je vrjetno hotla je dobr da ji bo pukazala kako zgleda pač use to.. [nwem kak ste lah nkter tok zabiti-nmorm drgč rečt...]pa to se lahk USAKEM nrdi.. neglede n to kok je str pa kake starše ma! drgač pa ja. pohvalno za domačina pa varnostnika ;) zlo mal je še takšnih!
etano
04. 02. 2009 13.04
Čestitam, domačin in varnostnik! Ful požrtvovalno! Dej, rozi49, nehi pametvat. Tebe bi blo treba okol gofle, k si prevec pametna. Kaj je pa mama kriva? Preber si tist članek o punčki v pralnem stroju. Ej, otroc ti zlaufajo, vse se zgodi izredno hitro in ti ne moreš skoz za njimi laufat al jih pa met na povodcu, sej niso psi. Sej morajo raziskovat. Tebe mama tud ni skoz držala za roko, ko ste šle ven. Sej si laufala okol, pa si se sama igrala zuni. Ej, lej, se zgodi. Sicer je blo to skor usodno za njiju, ampak to je življenje. Vsi smo že miljonkrat padl po tleh, si razbil komolce, kolena, glavo, zobe, zvil gleženj, zlomli roko... Pač živimo. Nimaš kej. Najlepš je neki kritizirat iz varnega stola ob računalniku. To mi gre tolk na živce, vsi pametnjakoviči tle gor... :P