Črna kronika

Reševalca iz vode naj bi na portoroški plaži posilila 17-letnico

Portorož, 26. 06. 2015 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med sobotno zabavo na portoroški plaži naj bi reševalca iz vode izkoristila pijano 17-letnico in jo posilila. Sprva naj bi bilo osumljenih več oseb, pozneje pa naj bi policisti pridržali dva, ju zaslišali in nato izpustili, a postopek naj bi se nadaljeval.

Med sobotno zabavo na portoroški plaži naj bi reševalca iz vode izkoristila pijano 17-letnico in jo posilila. Kot poročajo Primorske novice, naj bi se dogodek zgodil v soboto popoldne, ko naj bi neko 17-letno dekle zaradi preveč popitega alkohola izgubilo razsodnost in se zapletlo v pogovor z najmanj dvema moškima. Ta naj bi jo prepričala, da naj bi z njima odšla v prostore na plaži, kjer naj bi jo posilila.

Dogodek naj bi najstnica, kot so zapisali v Primorskih novicah, zaupala svoji prijateljici, nato pa še policiji. Sprva naj bi bilo osumljenih več oseb, pozneje pa naj bi policisti pridržali dva, ju zaslišali in nato izpustili, a postopek naj bi se nadaljeval. Po informacijah Primorskih novic, naj bi šlo za reševalca iz vode.

Organizatorji prireditve so za Primorske novice pojasnili, da se dejanje ni zgodilo na prireditvenem prostoru in da vanj niso vpleteni najeti reševalci.

Osumljenca doma z Obale

Na Policijski upravi Koper so za 24ur.com potrdili, da so v soboto, 20. junija, pozno popoldne dobili prijavo posilstva na portoroški plaži.

''Kriminalisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena dva moška, oba doma z Obale, ki sta zlorabila še mladoletno dekle. Kriminalisti so oba pridržali, ju zaslišali in opravili hišne preiskave na domu. V ponedeljek so oba privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil. Zoper njiju so podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje posilstva,'' je sporočila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

Domačini so proti takim zabavam

Okoliški domačini, gostinci in trgovci niso naklonjeni takšnim zabavam. Še več, v društvu Sončna Riviera, ki združuje 50 gostincev in trgovcev, so piranskemu županu, občinskemu svetu, podjetju Okolje in javnosti poslali ogorčeno odprto pismo.

''Tistega dne je Portorož postal cilj huliganske mladine, ki je z neznosno glasno glasbo, s celodnevnim nekontroliranim popivanjem, z izgredi, s hudimi pretepi, z razbijanjem steklenic in celo s hujšimi kaznivimi dejanji oznanila katastrofalen začetek in hkrati konec turistične sezone. Alkoholizirana mladina je ves Portorož spremenila v nevaren kraj, tako za krajane, kakor za obiskovalce in turistične delavce,'' pismo navajajo Primorske novice.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni