Črna kronika

Reševal živino, dobil opekline

Slovenj Gradec, 18. 06. 2009 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ponoči je zagorelo na Otiškem vrhu. V požaru je nastala večja gmotna škoda, lastnik pa je bil lažje poškodovan pri reševanju živine. Najverjetneje je zagorelo zaradi samovžiga sena.

V sredo pozno zvečer so bili policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju ene izmed kmetij na Otiškem vrhu pri Dravogradu. V požaru se je pri reševanju živine lažje poškodoval lastnik, nastala pa je večja gmotna škoda.

V požaru je zgorelo praktično vse.
V požaru je zgorelo praktično vse. FOTO: PU Slovenj Gradec

Kljub hitri intervenciji vseh štirih bližnjih PGD Šentjanž pri Dravogradu, Črneč, Dravograda in Trbonj, je zgorelo gospodarsko poslopje velikosti 15 krat 30 metrov. Pred ognjem so gasilci uspeli obvarovati bližnjo stanovanjsko hišo in gozd. V požaru so bili v celoti uničeni gospodarsko poslopje, trije traktorji, kombajn, nakladalka, puhalnik sena in krma za živino, zato je nastala večja gmotna škoda.

Iz hlevov, ki so se nahajali v spodnjem delu gospodarskega poslopja, je lastniku uspelo rešiti vseh 20 glav živine. Pri reševanju živine je 46-letni lastnik dobil opekline po hrbtu, zato je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec.

Vzrok naj bi bil samovžig sena.
Vzrok naj bi bil samovžig sena. FOTO: PU Slovenj Gradec

Komisija Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec je danes dopoldan začela opravljati ogled kraja, vendar je na pogorišču še gorelo, tako da je bilo potrebno dodatno gašenje s strani gasilcev. Zato je policija ogled prekinila in bo z njim nadaljevala jutri dopoldan.

Dosedanje ugotovitve kažejo, da požara ni povzročila električna napaka na strojih in po vsej verjetnosti tudi ne napaka na elektroinštalaciji. Po navedbah slovenjgraške policije je najverjetnejši vzrok samovžig sena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolivar
20. 06. 2009 03.55
Lepo od človeka,da je riskiral svoje življenje za druga živa bitja.
a832
19. 06. 2009 10.54
Taka nesreča se je par let nazaj zgodila tudi nam. Ko je bilo najhujše mimo sploh nismo mogli verjeti, kako so nam vaščani, gasilci in mnogi drugi hitro priskočili na pomoč in rešili dom nam in naši živini. Brez njih bi ostali brez vsega. tudi zavarovalnica ni skoparila. Upam, da bo se bo zgodba tako srečno končala tudi v tem primeru.
Leon Budu
19. 06. 2009 09.34
uau, svoje zdravje je za živino žrtvoval... faca! želim mu čim prejšnje okrevanje! naj nam bo ta stric in njegova požrtvovalnost za zgled)
opal33
18. 06. 2009 20.37
Ipower ja verjetno ni bilo zadosti suho, ampak kaj moreš ko pa je vsak drugi dan dež in ko je prilika oz. lepo vreme hočejo čimprej vse pospraviti..potem pa pride do take nesreče. žalostno! upam da se bodo "višji" zganili in mu pomagali. taki so potrebni pomoči in mi slabo rata, ko vidim kako neka salome javno zbira denar za operacijo medtem ko takemu revežu "elita" ne bi primaknila niti €...
cannondale
18. 06. 2009 20.10
ITEVS SE STRINJAM S TABO. jst sm tud že fajn naveličan golazni na vseh področjih, ki samo opletajo z gnusnimi jeziki...
itevs
18. 06. 2009 17.39
Tega gospoda si lahko vzamejo za vzgled, tisti zateženi samooklicani varuhi živali, ki opletajo z dolgimi jeziki, ne storijo pa nič.
Logic Popeye
18. 06. 2009 17.38
sena ne posušiš dovolj, potem se pari in nastane ogenj. je pa lepo, da je šel prej reševati živali kot traktorje. saj bi to naredil vsak normalen človek, razen kakega psihota. no je pa res, da so tudi živali vredne kar nekaj denarja.
aligatorcek
18. 06. 2009 15.08
Res, možakarju kapo dol.
Irena Razinger
18. 06. 2009 14.47
upam, da se vredu pozdravi. se mi pa zdi fino, da je reševal žvale in ne traktorjev :)