Črna kronika

VIDEO in FOTO: Pogrešana umrla v nesreči

Koper, 10. 08. 2009 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V polu, najdenim pod viaduktom Goli vrh, so našli trupli zunajzakonskih partnerjev Katarine Sečkar in Srečka Košute, ki so ju pogrešali tri mesece. Voznica naj bi na avtocesti vozila v napačno smer.

Srebrn polo pod viaduktom Goli vrh
Srebrn polo pod viaduktom Goli vrh FOTO: Kanal A
Srebrn polo
Srebrn polo FOTO: Kanal A
Preiskovalni sodnik je odredil obdukcijo, prvi rezultati naj bi bili znani jutri.

Včeraj ob 11.45 je Sežančan obvestil policiste, da je pod viaduktom Goli vrh na avtocesti Senožeče–Razdrto našel poškodovan avto. Odšli so na kraj in našli dve že razpadajoči trupli.

Šlo je za avtomobil volkswagen polo, z ljubljanskimi registrskimi tablicami, je za 24ur.com povedal Marko Kastelic s koprske policijske uprave. Umrla sta 89-letni Srečko Košuta in njegova zunajzakonska partnerica, 66-letna Katarina Sečkar, ki so ju svojci kot pogrešana prijavili 22. maja. Da so ju našli mrtva na območju Policijske uprave Koper, so sporočili tudi s Policijske uprave Ljubljana. O ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo.

Vozila v napačno smer?

Katarina Sečkar in Srečko Košuta
Katarina Sečkar in Srečko Košuta FOTO: Policija
Razbito steklo na avtomobilu
Razbito steklo na avtomobilu FOTO: Kanal A

Predvidevajo, da se je nesreča zgodila med 30. aprilom in 5. majem. Prve ugotovitve kažejo, da je 66-letnica na avtocesti iz smeri Razdrtega proti Senožečam vozila v napačno smer. Na odseku 57 je zapeljala na desno zunaj vozišča. Vozilo je zadelo betonski robnik, odbilo ga je v kovinsko odbojno ograjo, nato pa se je preko žičnate mreže začelo prevračati po pobočju in se po približno 90 metrih ustavilo v gozdu.

Na kraju nesreče so vidne le manjše poškodbe odbojne ograje, ki naj bi jo vozilo zadelo na začetnem delu, kjer se začne poševno dvigovati. Prav zaradi tako majhnih poškodb na ograji nihče ni opazil, da se je na tem odseku ceste zgodila nesreča.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3