Črna kronika

Policija mirila razgrajače na vlaku

Novo mesto, 26. 12. 2011 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novomeški policisti so imeli čez praznike polne roke dela. Mirili so razgrete mladostnike, ki so se na vlaku proti Mirni Peči zapletli v prepir in pretep. Posredovali so, ko je šesterica v Metliki napadla Ljubljančana. Strasti so mirili tudi v Šmihelu.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Dare Čekeliš

Potniki na vlaku, ki je peljal v Mirno Peč, so v petek popoldne poklicali policijo. Dve dekleti in pet fantov, starih od 16 do 27 let, so se zapletli v prepir in pretep. Med prerivanjem in potiskanjem po vlaku so jih skupili tudi tisti, ki so hoteli pomagati in ločiti razgrete glave. Policisti so 16-letniku in dvema 19-letnikoma izdali plačilni nalog, kazen pa so napisali tudi natakarici, ki je po incidentu postregla mladostnike.

V soboto zgodaj zjutraj je pred gostinskim lokalom v Metliki šest moških napadlo Ljubljančana, ki je ravno izstopil iz vozila. Po prihodu policistov se je eden izmed šesterice, 19-letnik, še neprimerno vedel in se kljub opozorilom policistov ni pomiril. 19-letnika, ki je tudi pregloboko pogledal v kozarec, so policisti pridržali. Poškodovani, ki naj bi utrpel lažje poškodbe, je sam poiskal zdravniško pomoč.

V soboto zvečer so morali policisti zaradi prerivanja in prepiranja posredovati v Šmihelu. Izstreljena naj bi bila tudi dva strela. Policisti so pomirili strasti, reševalci pa so v bolnišnico odpeljali 30-letnika. Utrpel je lažje poškodbe glave. Zaradi predvajanja preglasne glasbe so plačilni nalog napisali 47-letniku, plačilni nalog ali kazenska ovadba pa čaka tudi 31-letnika, ki je udaril 30-letnika.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xxdproxx
27. 12. 2011 06.10
+1
@sky: Ne meči vse prebivalce iz tistega konca v isti koš! in ne primerjaj te lepe kraje z 2€. ostalo, kar se pa mularije tiče se pa strinjam...
ubipedera
26. 12. 2011 15.53
+6
Mirna vs Trebnje :D haha drugače pa dogodek ni bil niti približno tak kot pišejo tukajle...
BMWmunja
26. 12. 2011 13.44
+38
Policisti so 16-letniku in dvema 19-letnikoma izdali plačilni nalog, kazen pa so napisali tudi natakarici, ki je po incidentu postregla mladostnike. Ta pa je najbolj razsvetljena !!! Pokažite mi eno natakarico, ki bi se upala razgretim besnim mladcem s peno na gobcu zoperstaviti. Če pa bi se branila in jih nemara še nalomila, kar bi si nedvomno zaslužili, potem pa bi se težišče dogodkov preselilo momentalno na njo. Dejanski negativci bi pa tako tradicionalno ostali ob strani neopaženi....