Črna kronika

Razbili kriminalno združbo

Celje, 02. 11. 2011 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriminalisti so prijeli člane združbe, ki so v Sloveniji in Avstriji prodajali heroin, konopljo in kokain. Ovadili so osem oseb, starih od 27 do 38 let, med njimi sedem državljanov Slovenije in enega državljana BiH.

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z generalno policijsko upravo in avstrijskimi kriminalisti končali obsežno mednarodno preiskavo v zvezi z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami.

V okviru preiskave so v Sloveniji in Avstriji kazensko ovadili osem oseb, starih od 27 do 38 let, od tega enega državljana BIH in sedem državljanov Slovenije. Ob zaključku preiskave so kriminalisti po odredbi sodišča opravili pet hišnih preiskav na območju PU Celje, PU Ljubljana in PU Kranj, zoper sedem osumljenih so odredili do 48-urno pridržanje.

Slovenska policija-1
Slovenska policija-1 FOTO: Dare Čekeliš

Kot so sporočili s PU Celje, so njihovi kriminalisti večmesečno preiskavo začeli aprila letos, osumljene pa so preiskovali tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi. Med preiskavo so dobili dokaze o delovanju mednarodne kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s prepovedano drogo, pri čemer je heroin, konopljo in kokain prodajala v Sloveniji in Avstriji. Kriminalistična policija je dobila dokaze o prodaji najmanj 800 g heroina, 50 g kokaina in 1,5 kg konoplje. Osumljene so ovadili za dve kaznivi dejanji, in sicer za neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, storjeni v združbi (predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let), in osemindvajset drugih kaznivih dejanj (predpisana zaporna kazen od enega do desetih let).

Med kriminalistično preiskavo so kriminalisti večkrat zasegli prepovedano drogo tako v Sloveniji kot tudi v Avstriji, prav tako so odkrili glavna dobavitelja z območja Ljubljane in Kranja.

Med hišnimi preiskavami pri osumljenih so našli in zasegli manjše količine heroina in mobilne telefone, ki so jih uporabljali pri izvajanju kaznivih dejanj. Osumljeni so v preteklosti že bili obravnavani za kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter za druga kazniva dejanja premoženjske kriminalitete, v večini pa so tudi sami odvisniki od heroina.

Po končani preiskavi so celjski kriminalisti s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli štiri osebe, ta je zoper eno osebo odredil pripor, zoper eno osebo pa je bil odrejen pripor v Avstriji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
05. 11. 2011 02.54
katka hitro v skladišče na lajnico!!!
cokos
03. 11. 2011 16.46
dilanje,svercanje je umetnost,kjer rabis samo prakso in ne sole seveda tud *!ampak nasi tajkuni so solani iz raznih univerz med njimi tud politiki,kjer mecejo dnevno postene delavce na cesto vsak dan,vsak dan iz nase drzave odlivajo miljone evrckov na tuje banke in kaj se zgodi nic!!za nagrado se hodijo po svetu nasmejani in za nic ne odgovarjajo,pr njih bo treba zacet!obsojam dilanje,ampak krajo tistim ki kradejo postenim to pa bom prvi v vrsti!!
Vendetta_83
03. 11. 2011 00.10
Toliko droge kolikor so jo oni našli se v druščini mojih znancev pokonzumira tudi v eni noči.Za kokain sem prepričan,za ostalo dvoje sem morda res preteral,vendar tako je.In prav je da so jih ujeli,kar tako naprej.
franceljtancelj
02. 11. 2011 20.50
Kifeljcem dam kilo švercanega kofeta, če dovolijo, da bagri postavim 3 vprašanja. Pa zamižat morajo na obe očesi.
mlazmam
02. 11. 2011 20.24
to so zadnji ludje k bi se na njih spravu.... mislm da je treba prvo na vrhu drzave zacet!! kasna je pa brezposelnost v sloveniji pa kr nej mutijo cim vec sploh kar se tice tujine.....nej si ljudje naberejo denar v tujini za razliko usaj nm neuzemajo kokr v vladi *!!!!
jafalical
02. 11. 2011 19.40
Do zdaj so jih kar nekaj razbili! Sem vesela, a se bojim, da zadeva se zdaleč ni pri koncu.
prehlad
02. 11. 2011 18.28
KAKO SE JIH PA RAZBIJE .NAPRIMER ,KO STEKLENICA. BEJŠTE BEJŠTE. ŽE SKUP LIMAJO. NI PROBLEM.
titovka
02. 11. 2011 18.17
zanimivo, vse razbijejo samo ta pravih ne!!!
visoki
02. 11. 2011 16.56
saj ih bodo zaradi napake pri postopku aretacije izpustili
KobraGym
02. 11. 2011 16.33
tinetone
02. 11. 2011 15.02
kokain kot najmanj pomemben in jabolj sprejemljiv napisan na zadnjem mestu... menda nekateri že lobirajo, da bi ga legalizirali...
NewYorcanka
02. 11. 2011 14.25
a so Mb boys med njimi?