Črna kronika

Ptujski Fritzl prišel na sodišče

Ptuj, 09. 11. 2009 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./D.K./STA
Komentarji
0

Po številnih odpadlih obravnavah se je le začelo sojenje 62-letnemu Ptujčanu, ki naj bi tri leta zlorabljal svojo mladoletno hčerko, ki naj bi tudi rodila domnevno njegovega otroka.

Sojenje Ptujčanu se je le začelo.
Sojenje Ptujčanu se je le začelo. FOTO: Jani Dolinšek

Danes se je po dveh mesecih le nadaljevalo sojenje 62-letnemu Ptujčanu, ki naj bi spolno zlorabil svojo mladoletno hčerko, potem ko je zaradi zdravstvenega stanja obdolženca to sicer že večkrat odpadlo. Obtožnica Ptujčana bremeni nasilja v družini in spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, sodnica Katja Kolarič Bojnec pa se je že septembra sojenje odločila zapreti za javnost.

Danes je 62-letnik v sodno dvorano stopil dobre volje, prav tako je rekel, da bo na obravnavi sodeloval.

Sojenje bi se sicer moralo začeti že pred poletjem, a so ga kar dvakrat prestavili zaradi zdravstvenih težav obtoženega, ki jih je potrdilo tudi izvedensko mnenje, v katerem je bilo zapisano, da se obdolženec "ni bil sposoben udeležiti glavne obravnave, jo spremljati in razumeti njenega poteka".

Ptujska črna afera je sicer izbruhnila januarja letos, ko je v javnost prišel podatek, da naj bi 64-letnik tri leta spolno zlorabljal svojo hčerko, ki je medtem rodila domnevno njegovega otroka.

9. septembra je obtoženi le stopil pred senat ptujskega sodišča, naslednje obravnave v mesecu septembru pa so bile zaradi njegovega zdravstvenega stanja večkrat preklicane. Uradnih informacij o poteku sojenja zaradi tajne obravnave sicer ni mogoče dobiti.

Vodja tožilstva Milan Birsa je povedal, da je sodišče zaradi večkratnih odpovedi s strani obtoženca znova odredilo strokovni zdravniški pregled v bolnišnici. "Njihovo mnenje dopušča njegovo prisotnost na glavni obravnavi s posebnimi pogoji, vezanimi na njegovo zdravstveno stanje. Na podlagi zadnjega mnenja se je danes glavna obravnava nadaljevala," je pojasnil Birsa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou