Črna kronika

Psa raztrgala ovce

Murska Sobota, 05. 09. 2007 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so našli psa, ki sta na območju Gornje Radgone raztrgala več ovac. Zoper lastnika so podali obdolžilni predlog.

Lastniki ovac so za pomoč zaprosili tudi lovce, a ti psov ne smejo streljati.

Policisti so na območju Gornje Radgone v zadnjih dveh letih obravnavali že šest primerov, ko so psi poklali večje število ovac. Eden zadnjih se je zgodil v nedeljo v Lokavcih. Dva psa sta eno ovco pokončala, šest pa sta jih poškodovala, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Dodali so, da so policisti danes zjutraj v Negovi opazili dva psa, ki sta v ograjenem prostoru pokončala še tri ovce, tri pa poškodovala.

Lastnika psov, ki sta napadala ovce, čaka kazen
Lastnika psov, ki sta napadala ovce, čaka kazen FOTO: Reuters

Psa sta po pokolu ovac pobegnila iz ograjenega prostora, eden pa je stekel do dva kilometra oddaljene hiše svojega lastnika. Da bi odkrili tudi drugega, so vpoklicali dodatno število policistov, ki so pregledali širše območje. Iskalna akcija je bila uspešna, našli so tudi lastnika psa. Ker nista primerno zavarovala nevarnih psov, bodo policisti zoper oba na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Še vedno pa ugotavljajo, ali sta ista psa odgovorna tudi za pretekle pokole.

Policisti so z ugotovitvami so policisti takoj obvestili pristojnega veterinarskega inšpektorja, ki je prišel na prizorišče in odredil ukrepe.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suzana2
07. 09. 2007 08.11
Včeraj sem dobila jezeen odgovor iz PU M.Sobota v katerem G.Prša navaja,da so za rešitve potrebni tudi materijalni dokazi kar pa za policijo dlake psa na bodeči žici pod ograjo verjetno niso.Jezijo se tudi na medije,ker da so do sedaj skoraj dnevno delali na primerih! BI ZNALO BITI DRAGI POILICISTI A NE!
suzana2
06. 09. 2007 15.53
V lanskem letu se nisem hotela medijsko izpostavljati,ostali rejci razen Šilaka pa so se bali reakcije policistov(na žalost)Takrat sem rekla,da je moja materijalna škoda najmanjša in se ne bom trudila za ostale.V preteklem letu ob napadu ni bilo tako groznih raztrganin kot letos,bilo je pa več mrtvih živali.Letos mi je prekipelo zaradi trpljenja poškodovanih raztrganih živali(sedem živali smo šivali več kot štiri ure)Pri včerajšnjem pokolu je pes plemenskemu ovnu ki tehta približno 100 kg iztrgal moda ki so ležala pet metrov stran od njega.Imel je tudi hudo rano na pleču premera 15 cm in v globino do kosti.OVEN JE BIL ŽIV IN SMO GA SEVEDA MOGLI POKONČATI DA NE BI VEČ TRPEL KER MU NI BILO POMOČI.Mislim,da je opis ene živali dovol da si vsak lahko predstavlja muke.
Ramzess
06. 09. 2007 14.27
Suzanagjergjek, ti kar lepo, brez slabe vesti napiši vse podrobnosti, naj se ve, nič skrivat. Sicer pa to kar si zapisal povej policajem, če pri živalih ne znajo delati prav in najti pravih krivcev, kako bodo pa pol pri ljudeh. Ni čudno, da ne obvladajo niti osnovnih stvari.
Ramzess
06. 09. 2007 14.23
Samo vprašanje časa je, kdaj se bo ovcam (ovnom) zmešalo in bodo raztrgale/i kakšnega psa.
suzana2
06. 09. 2007 00.33
V Lokavcih 3 mrtve in sedem ranjenih.Včeraj v Negovi tri mrtve in pet ranjenih.
suzana2
05. 09. 2007 21.56
Današnji pokol ni bil pri meni. Bila sem sicer tam in ni bilo lepo.Močno dvomim,da je bil drugi pes ki je osomljen sploh vpleten.Na žalost moram priznati,da je po moje žrtveno jagnje.O podrobnostih ne morem pisati.
Prvo Bore
05. 09. 2007 20.41
suzanagjergjek samo da si zadovoljna, ampak na žalost to i bilo pri .....! Pravici je zadočćeno in mediji delajo svoje Tvoje informacije sem posredoval naprej Lepo se imej
usneni angel
05. 09. 2007 19.49
zakaj pa zdej ne omente pasme psov?????? a mogoč zato ker niso rotvajlerji, pitbuli....če bi to ena taka pasma to nardila bi bil pa takoj naslov rotvajler pobil ovce...
suzana2
05. 09. 2007 18.29
Hvala policistom PP G.Radgona za prizadevnost pri tem primeru čeravno so potrebovali malo novinarskega Red bulla.Na žalost so se moji sumi preteklega leta uresničili.Škoda da me takrat nihče ni slišal.Verjetno do zadnjih pokolov ne bi prišlo če bi takrat kot sem mislia poklicala novinarje.