Črna kronika

Prvič med mrtvimi v prometnih nesrečah največ motoristov in mopedistov

Ljubljana, 30. 08. 2017 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V letošnjem letu je na naših cestah umrlo 81 ljudi, lani v enakem obdobju pa 97. Trend se je končno obrnil v pozitivno smer, zaskrbljujoče pa je, da je med smrtnimi žrtvami prometnih nesreč vedno več starejših motoristov. Direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov pa je opozoril pred hitrim tempom življenja. "Minute ne štejejo, življenja pa."

Trend prometne varnosti se je poleti obrnil v pozitivno smer, zaskrbljujoče pa je, da je med smrtnimi žrtvami prometnih nesreč vedno več starejših motoristov, opozarjajo v Agenciji za varnost prometa in policiji. Ob začetku šolskega leta pripravljajo številne aktivnosti, ob tem pa poudarjajo, da mora biti varnost otrok v ospredju vse leto.

Po podatkih Agencije za varnost prometa se trend prometne varnosti po letu 2015 obrača v pozitivno smer, tudi poletni meseci so bili po številu nesreč in številu smrtnih žrtev boljši kot preteklo poletje, je na današnji novinarski konferenci pojasnil direktor agencije Igor Velov.

Presenetljivo je, da je v letošnjem letu umrlo največ voznikov enoslednih motornih vozil (motoristov in mopedistov), in sicer kar 23, šele nato sledijo vozniki osebnih avtomobilov.
Presenetljivo je, da je v letošnjem letu umrlo največ voznikov enoslednih motornih vozil (motoristov in mopedistov), in sicer kar 23, šele nato sledijo vozniki osebnih avtomobilov. FOTO: Thinkstock

V letošnjem letu je na naših cestah umrlo 81 ljudi, lani v enakem obdobju pa 97, je povedal vodja sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun. Najpogostejši vzrok za prometne nesreče ostaja neprilagojena hitrost, ki je kriva za 34 smrtnih žrtev, je dodal.

Letos že 23 mrtvih motoristov 

Čeprav je bilo v poletnih mesecih prometnih nesreč in smrtnih žrtev manj, pa so pristojni zaskrbljeni zaradi naraščanja števila motoristov, žrtev prometnih nesreč. Letos jih je na cestah umrlo 23, od tega 12 v poletnih mesecih, lani v enakem obdobju pa osem. Pri tem je po Kapunovih besedah izstopal predvsem julij, ki je kritičen že zadnja tri leta.

Izstopa tudi podatek, da je med motoristi, ki so umrli v prometnih nesrečah, večina starejših od 45 let. V agenciji so zato opravili analizo teh prometnih nesreč in ugotovili, da jim je večinoma botrovalo pomanjkanje izkušenj in kratek motoristični staž. "Ne precenjujmo svojih sposobnosti in ne podcenjujmo voznih razmer," je opozoril Velov.

Penolog Dragan Petrovec pa je vzroke za prometne nesreče našel tudi v splošnem zmanjšanju občutka odgovornosti v družbi. Ugotovil je tudi, da je prometna varnost povezana z družbeno enakostjo: kjer je večja, je večja tudi prometna varnost.

Varnost otrok naj bo v ospredju vse leto

Ob začetku novega šolskega leta pristojni pripravljalo številno aktivnosti, pri čemer pa Velov poudarja, da mora biti varnost otrok v ospredju vse leto. V prvih šolskih dneh je o prometni varnosti veliko govora, dodano vrednost pa direktor agencije vidi v sporazumu, ki ga bodo z ministrstvom za izobraževanje podpisali v petek in bo sistemsko uredil prometno vzgojo.

Poleg tega bo agencija skupaj z Zvezo šoferjev in avtomehanikov Slovenije 11. septembra uvedla projekt podaljšanega varovanja otrok na 50 osnovnih šolah, s čimer želijo v prihodnje obuditi šolsko prometno službo. Pripravili pa bodo tudi spletni portal šolskih poti.

Velov je ob tem udeležence v prometu pozval, naj ravnajo varno in odgovorno. Predvsem naj predvidevajo situacije, saj lahko s tem preprečijo marsikatero nesrečo, prav tako naj bodo tolerantni do napak drugih. Kot je dejal, nam hiter tempo življenja, obsedenost z mobilnimi telefoni in napravami v vozilih, ki nam odvračajo pozornost, zagotovo niso v prid. "Zato si zapomnimo: minute ne štejejo, življenja pa," je sklenil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3