Črna kronika

Prodajal telefone, dobavil pa jih ni. Zaslužek: 150.000 evrov

Ljubljana, 29. 06. 2011 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

24-letnika sumijo, da je na led speljal ljudi, ki so si na vsak način želeli imeti priljubljene pametne telefone, in s tem zaslužil kar 150.000 evrov. Kupci naročenega blaga niso nikoli dobili.

24-letni goljuf je ponujal telefone, dobavil pa jih ni, je ugotovila policija.
24-letni goljuf je ponujal telefone, dobavil pa jih ni, je ugotovila policija. FOTO: Reuters
Policija poziva morebitne oškodovance, naj se zglasijo na policijski postaji Medvode in tam prijavijo navedeno kaznivo dejanje.

Policisti so prijeli 24-letnika iz okolice Ljubljane, osumljenega kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Mladenič je izkoriščal veliko priljubljenost pametnih telefonov, ki takrat pri nas še niso bili v prodaji, in na led speljal nesojene kupce. Ti so telefone naročili in poravnali predračun, nato pa zaman čakali, da jih dobijo.

"24-letnik je v sredini leta 2010 registriral podjetje s sedežem na Beblerjevem trgu v Ljubljani, ki se je ukvarjalo s prodajo mobilnih telefonov znamke Apple Iphone 4. Naročanje in kontakti so potekali izključno preko interneta, elektronske pošte in mobilnih telefonov. Vsak kupec je po dogovoru preko elektronske pošte prejel predračun, na katerem je bila navedena cena mobilnega telefona in rok dobave. Po prejetem predračunu so stranke nato preko spletnih bank oziroma nakazilu na račun podjetja plačale predračun in čakale na dobavo naročenih mobilnih telefonov, ki pa jih osumljeni strankam ni dobavil,“ so o ugotovitvah preiskave sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Tu pa se zgodba še ni končala. Marca letos, ko je več strank že zahtevalo vrnitev denarja oziroma dobavo telefonov, je osumljeni brezplačno odsvojil svoj stoodstotni delež v podjetju in ustanovil novo z drugim nazivom s sedežem v Krškem in poslovalnico na Brnčičevi ulici v Ljubljani. Še naprej je prodajal telefone, dobavljal pa jih ni, je še pokazala preiskava.

"S svojimi dejanji je storil več deset kaznivih dejanj poslovne goljufije, kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja in nekaj kaznivih dejanj goljufije, saj je v imenu podjetij sklenil posle, oškodovance pa preslepil, da bodo obveznosti izpolnjene,“ so ugotovili policisti, ki so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. 24-letnik je z goljufijami zaslužil kar 150.000 evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja