Črna kronika

Ovadili združbo, ki je prodajala heroin in organizirala prehode ilegalcev

Ljubljana, 19. 11. 2014 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski kriminalisti so s pomočjo kolegov iz Novega mesta in sosednjih držav razkrinkali združbo, ki je za kosovske državljane organizirala nelegalne prehode preko meje, hkrati pa tudi preprodajala heroin.

Združba je na območju Novega mesta preprodajala večje količine heroina, ki je bil namenjen nadaljnji prodaji. (Fotografija je simbolična)
Združba je na območju Novega mesta preprodajala večje količine heroina, ki je bil namenjen nadaljnji prodaji. (Fotografija je simbolična) FOTO: Carinska uprava RS

Kriminalisti so ovadili šest osumljencev, ki naj bi organizirali prevoze ilegalnih migrantov prek državne meje, hkrati pa naj bi se ukvarjali tudi s prodajo heroina. Osumljenci so sicer doma z območja Novega mesta, policisti pa so skupno v preiskavi opravili tri hišne preiskave.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da sta vodji kriminalne združbe 49-letni slovenski državljan in deset let mlajši državljan Švice. V sodelovanju še s petimi pomočniki so letos trikrat organizirali prepovedano prečkanje meje več kosovskih državljanov, ki niso imeli pogojev za bivanje v Sloveniji. S tem si je združba pridobila najmanj 17.000 evrov, policija pa je prijete migrante nato vrnila nazaj na Hrvaško, od koder so prišli. Nekaterim pa se je uspelo prebiti do Švice, ki je bila njihova ciljna država.

Hkrati so kriminalisti ugotovili, da je združba, prav tako pod vodstvom omenjene dvojice in v sodelovanju z drugimi osebami iz Slovenije, Avstrije in Nemčije, organizirala preprodajo najmanj enega kilograma heroina v Avstriji. 39-letnega Švicarja so pri kaznivem dejanju zasačili avstrijski organi in ga pridržali. Slovenski kriminalisti pa so še ugotovili, da sta oba voditelja združbe na območju Novega mesta preprodajal večje količine heroina, ki je bil namenjen nadaljnji prodaji.

Za 49-letnika, ki je bil že pred tem pravnomočno obsojen za kazniva dejana, povezana s prepovedanimi drogami, je preiskovalni sodnik odredil pripor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hilarij71
19. 11. 2014 20.44
+10
Janševi prijatelji in financerji. Nekateri pravijo - celo njegovi sorodniki.
me987
19. 11. 2014 11.07
+14
49-letni slovenski državljan in deset let mlajši državljan Švice.. a to so tisti naravni/originalni državljani, ki so stalno v solariju? drugače si ne znam predstavljati švicarskih tablic in tako temne kože. potrebujemo člen zakona, ki pravi, da je nekomu, ki ni državljan republike od rojstva, možno državljanstvo zaradi kriminalitete preklicati. doba nekaznovanosti je pa 15 let od izdaje državljanstva (po pretečenih 5ih letih kar mora biti tu, al kako je že)..
thebloodyalboz
19. 11. 2014 16.00
+1
murinar
20. 11. 2014 08.44
+0