Črna kronika

Prijeli še drugega storilca, preiskovalni sodnik ga je poslal v hišni pripor

Maribor, 06. 11. 2015 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborski policisti so uspešno zaključili primere tatvin in ropov trafik in prodajaln Loterije Slovenije. Enega storilca so prijeli že v začetku oktobra, zdaj pa so aretirali in pred preiskovalnega sodnika privedli še drugega. Gre za dva 20-letnika.

V začetku oktobra so mariborski policisti prijeli 20-letnika iz Pragerskega, ki je osumljen, da je v letih 2014 in 2015 na območju Maribora, skupaj z 20-letnim pajdašem, ki je prav tako iz Pragerskega, storil štiri kazniva dejanja drznih tatvin in kaznivo dejanje ropa.

Njune tarče so bile trafike in prodajalne Loterije Slovenije. Kradla sta srečke, morebitne dobitke pa sta si razdelila.

Pri svojem delovanju sta bila po besedah policistov izredno predrzna. Najprej sta zaposlenim dejala, da želita kupiti srečko, nato pa sta izkoristila zaupanje prodajalk, katerim sta med nameravano prodajo iztrgala različno količino srečk.

Med ropom pa je eden od storilcev uporabil nož, s katerim je prodajalki resno zagrozil. Ker denarja ni imela, je z nožem zamahnil proti njeni glavi, istočasno pa ji je iz predala prodajnega pulta ukradel več različnih srečk. Njegov pajdaš je med tem opazoval okolico in pazil, da ne bi vstopil kdo od naključnih kupcev.

Policija je danes sporočila, da so 3. novembra prijeli še drugega moškega. Že takoj naslednji dan so ga privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil hišni pripor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMAN
07. 11. 2015 20.49
+2
Bravo fantje, kljub vsemu delu.....čestitiam!
flojdi
06. 11. 2015 19.07
+9
. ko bi le še vse ostale LOP OVE doslej najdl IN ZAPRL v enem letu....
razocarani
07. 11. 2015 14.00
+2
zal pravih ne bodo nikoli ,,imajo na sodiscih prevec zascite ,,da bavcar in zidar ne sedita dosmrtno ,za tako velike zlocine je zlocin sodist proti narodu ,,nasa sodisca se dobesedno norcujejo iz naroda ,,mi jih placujemo oni pa scitijo zlocince ,,v to drzavo ze dolgo ne verjamem ,,upam da ko nam poci do konca pozgemo tudi ta zlocinska sodisca ,ta so se najbolj kriva za bedo v dezeli
felix58
06. 11. 2015 16.48
+8
Gospodje policisti vem še za nekaj predrznežev, ki so kradli kot srake, lagali kak samo oni vedo in so skorumpirani tak da so že puklavi postal, pa se jim ni nč zgodilo.....ta dva mlada, na katerih svet stoji in so naša bodočnost....saj res kaj bo pa z njima....in jaz bi naj živel v pravični družbi