Črna kronika

Priči v primeru Bajde: Na noč umora je bil zadirčen in živčen

Celje, 30. 01. 2017 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadaljuje se sojenje Romeu Bajdetu, ki je osumljen, da je decembra 2015 v Velenju umoril svojo partnerko. V Celju so zaslišali dve priči, ki sta se kot zadnji pogovarjali z umorjeno. Ocenili sta, da je bil Bajde v noči umora zadirčen in živčen. Grozi mu od 15 do 30 let zapora.

Petčlanski sodni senat celjskega okrožnega sodišča je današnje sojenje Romeu Bajdetu, ki je osumljen umora svoje partnerke decembra leta 2015 v Velenju, nadaljeval z zaslišanjem prič. Zaslišani sta bili dve priči, ki sta se kot zadnji pogovarjali z umorjeno. Ocenili sta, da je bil Bajde v noči umora zadirčen in živčen.

Kot je povedala prva priča, ki je sicer skoraj slepa, sta Bajdeta in njegovo partnerko srečala na koncertu v velenjski Rdeči dvorani. Po oceni priče je bila umorjena tiha oseba, tudi druga priča jo je označila za umirjeno osebo. Slednja je prav tako pojasnila, da je imel Bajde s seboj alkoholno pijačo.

V nadaljevanju sojenja bo sodnik prebral še eno izvedensko mnenje in predstavil nekatere dokazne predloge.

Bajde se je svojcem umorjene na sodišču opravičil.
Bajde se je svojcem umorjene na sodišču opravičil. FOTO: Kanal A

Sojenje Bajdetu sicer prehaja v sklepno fazo in naj bi bilo končano sredi februarja. Na prejšnjih obravnavah je sodišče zaslišalo več prič, med njimi mamo, očeta in sestro umorjene, ki se jim je Bajde tudi opravičil. Prav tako sta bila zaslišana psihiatrični izvedenec Peter Pregelj in psihološki izvedenec Bojan Zalar. Kaj sta v neposrednem zaslišanju povedala o zdravstvenem stanju Bajdeta in njegovem motivu za umor partnerke, ni znano, saj je sodnik Zoran Lenovšek na predlog Bajdetovega zagovornika Tomaža Bromšeta obravnavo zaprl za javnost.

Bajde je na decembrski obravnavi zanikal navedbe iz obtožnice, da je partnerko ubil iz ljubosumja. Dejal je tudi, da je ne bi smel ubiti in da mu je tik pred smrtjo povedala, da ga ima rada. Svojo partnerko naj bi ubil med prepirom decembra leta 2015 v Velenju. S truplom v vozilu naj bi jo nato odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

Bajdetu glede na obtožnico grozi zaporna kazen od 15 do 30 let.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1