Črna kronika

Zaščitena priča: Trivković spada med tiste, ki naredijo, kar se jim reče

Ljubljana, 27. 11. 2015 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ena od prič, ki je videla belo alfa romeo, v katerem naj bi storilci prevažali ugrabljeno Zorico Škrbić, domneva, da je bil v zločin vpleten nekdo od domačinov, saj je lokacija, kamor so jo odpeljali, precej skrita in jo je treba poznati. Ista alfa naj bi bila noč po ugrabitvi parkirana pred hišo Milana Trivkovića, sredi noči pa naj bi jo nekdo prišel iskat.

V nadaljevanju sojenja zaradi ugrabitve in smrti Zorice Škrbić sta pričali dve osebi, ki sta videli vozilo belo alfa romeo, v katerem naj bi storilci prevažali ugrabljeno.

Ena priča je potrdila, da je pred današnjim pričanjem doživljala osebne pritiske, druga pa na isto vprašanje ni želela odgovoriti.

Prva priča je lanskega 26. junija pozno popoldne videla belo alfo, tesno za njo pa še sivega audija A6, ki sta s Ceste v Zgornji log v bližini Ljubljane zavili proti gozdni poti. Prav v tem gozdu so mučili ugrabljeno, v njegovi bližini pa živi obtoženi Milan Trivković. Priča je videla, da alfo s koprskimi registrskimi tablicami vozi nekdo v črni kapi, jakni in rokavicah.

Videnemu ni posvečala preveč pozornosti, ko pa je naslednji dan prebrala, kaj se je zgodilo, se je javila policiji. Sama domneva, da je bil v zločin vpleten nekdo od domačinov, saj je lokacija precej skrita in jo je treba poznati. Če bi pa kdo drug zahajal v ta gozd, bi se med domačini to zagotovo vedelo, je prepričana.

Sojenje za ugrabitev in mučenje Zorice Škrbić
Sojenje za ugrabitev in mučenje Zorice Škrbić FOTO: 24UR

Tudi dogodek s Škrbićevo ni mogel mimo, ne da bi zanj vedel kdo iz naselja, je bilo slišati danes. Gre za naselje hiš v okolici gozda, kjer so trpinčili Škrbićevo, prebivalci tega naselja pa so znani kot "šumarji". Kot pravi priča, v naselju velja hierarhična organizacija in Trivković spada med tiste, "ki naredijo, kar se jim reče".

Priča je po ugrabitvi, kakor je danes povedala, tudi slišala, da naj bi bila ista alfa noč po ugrabitvi parkirana pred Trivkovićevo hišo, sredi noči pa naj bi jo nekdo prišel iskat.

Druga priča pa je videla, kako je na dan ugrabitve okoli pol devetih ali devetih zvečer bela alfa koprskih registrskih oznak pripeljala v omenjeno naselje in parkirala približno 150 metrov od Trivkovićeve hiše.

Trivković trdi, da je bil v času ugrabitve doma, kjer so imeli piknik, vendar omenjena priča ni videla, da bi se pri njih doma kaj dogajalo. Z mesta, kjer je stala, sicer ni videla sprednjega dela hiše.

Spomnimo

Škrbićevo so ugrabili 26. junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so jo odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Trivković naj bi Škrbićevo pred ugrabitvijo opazoval, po ugrabitvi pa naj bi prevzel krmilo alfe romeo, s katero so jo odpeljali do kraja mučenja. Trije, med drugim tudi dva mučitelja Škrbićeve, so že pravnomočno obsojeni. Trivković krivde na predobravnavnem naroku ni priznal in mu sodijo.

Sojenje se bo prihodnji teden nadaljevalo z zaslišanjem Trivkovićevih prijateljev, ki naj bi potrdili, da je bil Trivković v času ugrabitve doma.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3