Črna kronika

VIDEO: Dve smrtni nesreči na železniških tirih

Ljubljana/Murska Sobota, 10. 06. 2010 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.K./Š.Z./V.L.
Komentarji
2

V dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili na železniški progi, sta dve osebi umrli. V prvi nesreči je voznica prečkala progo, čeprav so bile polzapornice že spuščene. V drugi nesreči pa sta trčila vlak in tovornjak.

Voznica je kljub spuščeni polzapornici zapeljala na tire v trenutku, ko je pripeljal vlak.
Voznica je kljub spuščeni polzapornici zapeljala na tire v trenutku, ko je pripeljal vlak. FOTO: Kanal A

Okoli 18.50 se je na železniškem prehodu v Notranjih Goricah zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, je za 24ur.com potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Adlešič. Trčila sta vlak in tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila je umrl. Vzrok nesreče še ni znan, saj policisti še zbirajo obvestila.

Usodno prečkanje proge

Ljubljanski policisti so že danes zjutraj obravnavali prometno nesrečo na prehodu čez železniške tire. Nekaj čez 9. uro zjutraj je 65-letna voznica prečkala železniško progo na Verovškovi ulici v Ljubljani. Kljub temu da so bile polzapornice že spuščene, je nadaljevala vožnjo čez tire, takrat pa je z njene leve smeri iz smeri Kranja pripeljal potniški vlak, ki je zadel avtomobil. V nesreči se je tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče.

Voznik zapeljal na progo

Železniška nesreča se je ob 8.55 zgodila tudi v Gornji Radgoni, ko je 38-letni voznik avta pripeljal do nezavarovanega železniškega prehoda v industrijski coni na Ljutomerski cesti. Pred prehodom ni upošteval prometnega znaka andrejev križ in zapeljal na progo, ko je po tirih iz smeri Radencev pripeljal tovorni vlak. Strojevodja trčenja kljub zaviranju ni mogel preprečiti, zato je s sprednjim delom lokomotive trčil v zadnji levi bočni del avtomobila. Voznik v avtu je bil lažje poškodovan, zato so ga z rešilcem odpeljali v bolnišnico. Strojevodja in voznik nista bila pod vplivom alkohola. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3