Črna kronika

Pri Solkanu umrl avstrijski motorist

Nova Gorica, 26. 09. 2011 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med prehitevanjem vlačilca v ovinku je avstrijskemu motoristu nasproti pravilno pripeljala voznica avtomobila. V čelnem trčenju je motorist izgubil življenje, voznica pa je bila v prometni nesreči hudo poškodovana.

Danes okoli 12. ure so bili novogoriški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči, v kateri je za posledicami prometne nesreče umrl voznik motornega kolesa.

Po dosedanjih ugotovitvah je 56-letni voznik motornega kolesa iz Avstrije vozil iz smeri naselja Plave proti Solkanu. V blagem desnem ovinku je začel prehitevati pred seboj vozeči vlačilec s polpriklopnikom, v tistem trenutku pa mu je iz nasprotne smeri pravilno po svoji desni strani vozišča pripeljala 51-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Nove Gorice.

Avstrijski motorist in omenjena voznica osebnega vozila sta čelno trčila, pri čemer je voznik motornega kolesa umrl na kraju trčenja, voznica osebnega vozila pa se je v nesreči hudo poškodovala in so jo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
27. 09. 2011 19.25
realen - ...spet vsi pametni da je joj Vsi ne. Eden je na žalost med rajnimi.
seba81
27. 09. 2011 18.14
Brez veze se kregat.. vsi vemo, da so motoristi 50% časa vozijo s prekomerno hitrostijo.. avtomobilist mu z lahkoto odvzame prednost, če pa se le ta pojavi od nikjer.. soška cesta, sploh ni več cesta ampak pista tako za motoriste, kot živčne voznikov avtov.. Kjer se je zgodila nesreča pa je omejitev 70 km/h.. in ja.. priznam.. dnevno se 2x peljem po njej in jo poznam na pamet... in niti približno ne grem 70 km/h.. se mi pa še ni zgodilo, da bi prehitel motorista, ampak gredo le-ti kot puščica navadno mimo mene.. Lahko rečete, da vozim kot krete_n, ampak ste motoristi še večji.. sorry.. Jaz vsaj priznam, da to sem, vi ko še bolj stistakte gas ste pa žal še večji...
Astro_Lopata
27. 09. 2011 11.44
A k se pa slovenc zabije kakor učer w črnučah pa nker nč ne piše
Smrekar1
27. 09. 2011 11.17
V desni ovinek v škarje ni prehiteval zaradi uničene ceste, to bi moralo biti jasno. Ima kdo od teh ki to ven mečete sploh vozniško?
Astrid....
27. 09. 2011 09.31
Kot sta tomass in Egoistik pisala je res, da je cesta uničena in omejitev je nekje 90 drugje 70. Obstajajo takšni in drugačni vozniki, eni norijo drugi vozijo 40, da te kar znervira. Eni motoristi vozijo pametno, drugi se pridejo sfogirat, da prav v ušesih zaboli. In tudi vozniki avtomobilov grejo prehitevat ravno pred nepreglednim ovinkom, da samo čakaš kdaj bo počilo....(en kombi od Lesnine vsako jutro nori dol kot, da želi narediti samomor).... Da ne govorimo o tovornjakih, ki delajo dolge kolone in avti skačejo ven kot nori.... Ni kaj preveč pametovat. Vsak bi moral v sebi vedeti in se umirit. Jaz vedno pomislim, da je več vredno moje življenje kot to, da zamudim službo ali pridem prej na kraj. Saj je res grozno včasih, ko dobiš enega polža spredaj vendar je treba res pametno prehitevat al pa strpno vozit naprej za njim. Ker nikoli ne veš...
realen
27. 09. 2011 09.02
...spet vsi pametni da je joj
civitasstain@gmail.com
27. 09. 2011 08.31
tomass88 -" Ta cesta je uničena od tovornega prometa, pa je noben ne popravi, postavi se tabla za omejitev in je zadeva rešena. Tovornjakov na tej cesti ne manjka ob nobenem dnevu in uri, ti povzročajo po kilometer dolge kolone in nervoza vznikov zaradi tega je velika. Potem se pa prehiteva kjer se le da in kjer se ne da." Se pa bolj počas voz v takem slučajui. Kolko mi je poznan imajo motorna kolesa zavore, gas, pa balanco. Kaj bi motorist moral imet v glavi pa raje molčim....
civitasstain@gmail.com
27. 09. 2011 08.26
miran.riznar- Kako motoristi vozite imam vtis, da je med vami mnogo blodincev, da bolj blond ne gre več. Tvoj slučaj me spominja na razgovore šoferjev po nezgodi. Samo drugi so krivi, da ga je pa morbit tudi sam mal kiksno, je pa pozabil. No ja, da vi motoristi, ne vsi ampak večina, vozite po svojih prometnih predpisih, ki nam drugim voznikom niso znani, pa to ni nič novega. Da se eni motoristi držijo omejitve hitrosti, je že res posebna redkost. Vzel -a prednost motoristu, zame ni nič novega in nenormalnega. Če motorist pridivja, ne pripelje, morajo motoristi računat samo na čudež, srečo al pa.... Motorista ne vidiš, ga čuješ ob sebi, pa ga spet ne vidiš..... Rezultat je pa črna kronika....
tomass88
27. 09. 2011 08.19
Ta cesta je uničena od tovornega prometa, pa je noben ne popravi, postavi se tabla za omejitev in je zadeva rešena. Tovornjakov na tej cesti ne manjka ob nobenem dnevu in uri, ti povzročajo po kilometer dolge kolone in nervoza vznikov zaradi tega je velika. Potem se pa prehiteva kjer se le da in kjer se ne da.
Egoistik
27. 09. 2011 07.41
Moj recept za preživetje na tej cesti: 1000% pozornost, misli osredotočene na cesto, premišljeno prehitevanje brez tveganj. Problem je ker je zajebana, polna lukenj in nepreglednih ovinkov.. Največja caka je pa ker vidiš naprej cesto in si misliš da je fraj za prehitet.. Vendar se avti skrivajo za grmi/ovinki in je karnaenkrat pred tabo.. Na soški sta 2 tipa voznikov.. Eni vozijo 60, drugi 120 . Vmesno verzijo bolj težko dobiš.. Evo, zdej bom pa potrku in kliknu gumb komentiraj.
nejezen
26. 09. 2011 23.21
spoštovani! sam sem motorist, avtomobilist, kolesar, pešec in mislim, da to neke pomembne vloge nima, ker človek je tak kot je, za tem ali za onim krmilom ali v vrsti v trgovini, če poleg prikrite agresije daš možgane na off je tveganje toliko večje, da pa smo nestrpni se vidi pa iz napisanih komentarjev. vsaka žrtvej je preveč pa sploh nima veze kriv ali ne!!! bodimo drug do drugega spoštljivi in svet bo lepši-z VSE!
djdj
26. 09. 2011 23.09
Na tej cesti te še na štirih kolesih ovinki "vlečejo ven".
Savrin
26. 09. 2011 22.02
Tudi sam sem motorist.Včeraj sem pa vozil z avtom iz Logatca proti Idriji.Pred mano je vozil osebni avto,ki pa je imel oba zunanja ogledala zaprta.Sedaj naj mi nekdo pove,kako naj tak šofer vidi,kaj se dogaja za njim ali pa na njegovih bokih.No....potem naj slučajno pripelje za nim motorist,ta zavije...in?Pisali boste,da je motorist vozil objestno.Hočem le to rečt...bodite realni in objektivni in ne obtožujte kar na pamet.
wolfyy
26. 09. 2011 21.19
po drugi strani ste motoristi pogosto izsiljeni, ker vozite prehitro in ste ob pomoči sonca v kakšnem ogledalu praktično nevidni. če pričakuješ da nekdo rabi za pot 10 sekund, boš speljal, vendar če bo za to pot porabil le 5 sekund ga boš izsilil. motoristi vidite vse okoli sebe, le tega da ste praktično nevidni na cesti se ne spomnite. ko vidim motorista, ki me normalno dohiti, mu omogočim prehitevanje, da se postavim povsem na desni rob. vožnja je pa itak na psu pri nas. na 100km te vsaj 5x probajo ubit, pa če si z avtom ali pa motorjem.
BMWmunja
26. 09. 2011 20.37
Avto motoristu odvzel prednost, 30-letnik huje poškodovan -- je naslov članka in, KOMENTARJEV NI. Tu pa je motorist umrl in komentarji so! Ali zato, ker je eden Slovenec, drugi Avstrijec? V TEM ČLANKU SEM ŽELEL KOMENTIRATI IN TO NI OMOGOČENO. S SKLICEM IN LINKOM DO IZVIRNEGA ČLANKA SEM KOMENTIRAL PRI ENEM SORODNEM ČLANKU, KO JE MOTORIST ZADEL JELENA. NI MI JASNO, BILO JE V NEDELJO POZNO ZVEČER, ČEZ 15 MINUT PA SEM BIL POBRISAN, SEVEDA BREZ RAZLOGA, KER SEM ADMINU NEVERJETNO PRI SRCU. PA ORIGINALEN NASLOV JE BIL "VOZNICA MOTORISTU ODVZELA PREDNOST, 30 LETNIK HUJE POŠKODOVAN". NEHOTE SEM POMISLIL..., MOGOČE PA JE VOZNICA KAKA VPLIVNA OSEBA. SEDAJ SE JE PO DALJŠEM ČASU POJAVIL ČLANEK, KO JE UMRL MOTORIST PO SVOJI KRIVDI. SPOMNITE SE, KOLIKOKRAT JE PISALO V ZADNJEM MESECU, DA MU JE BILA IZSILJENA PREDNOST. PA NI SE TREBA SPRENEVEDATI, TA PORTAL VSI BEREMO IN SPOMIN IMAMO DALJŠI OD ZLATE RIBICE. TUDI SAM SEM V ČETRTEK RAZBIL MOJ MOTOR. ČUDEŽNO SEM PO POLETU ČEZ STREHO ENOPROSTORCA OSTAL CEL, MOTOR PA JE TOTALKA. BILA JE BLONDINKA, KI MI JE IZSILILA PREDNOST. R.I.P OBEMA, AVSTRIJCU IN MOJEMU MOTORJU.
toros
26. 09. 2011 19.30
Tam se sploh z motorjem da prehitevat, ker že pred tem desnim ovinkom se vidi cesta kar precej naprej če je prosta. Žal je verjetno motorist gledal toliko naprej in spregledal avtomobil ki je bil že bliže ali skrit za tovornjakom. Sem se pripeljal s tovornjakom na kraj nesreče še preden so prišli gasilci, rešilec in policija a zanimivo da ni bilo več na kraju tega tovornjaka katerega naj bi motorist prehiteval. Sam sem obrnil cca. 100m pred nesrečo ker je bilo že nekaj ljudi na samem mestu in bi s tovornjakom samo še oviral prihajajoče reševalce, a nekateri pa žal nimajo pameti, saj ko sem bil ustavljen na cesti z vsemi štirimi smerniki, pred menoj še dva avtomobila, prileti mimo frajer z mercedesom brez strehe in se zapelje mimo vseh do kraja nesreče kjer je motorist ležal na tleh, tam obrne, še malo počaka in potem se vrne nazaj. Pač eni si take stvari morajo pogledati od blizu očitno, da imajo potem kaj pripovedovati pivskim kolegom v baru. Idiotizem nima meja.
letecivrag
26. 09. 2011 19.13
Sem motorist in se po tej cesti vozim vsaki dan, velikokrat z motorjem, pa tudi z avtomobilom. Ce me kdo uprasa kolikokrat sem bil izsiljen ko sem se peljal z motorjem, ne vem, preveckrat zal, pa lahko mahas krilis blendas.....pa kaj se, mislis da te kdo uposteva, vidijo vse drugo samo ceste ne. omejitev 90 pa se peljejo 60, zadi pa kolona, ko pa je naselje se ravno tko pelje 60....mislim. Ko pa je zadi 10 avtomobilov in prvi skozi ovinek se upocasni na 35 se zadnji skoraj ustavi sredi ravnine..... potem naj mi eden rece zakaj prihaja do nesrec......zadnic mi je neka zenska kontra pripeljala po kreoznem, z motorjem sem jo obvozil, z avtom jo nebi ....pa da bi se kdo znal razvrscat na kroznem prometu ....pravlica.... malo je takih ki ve zakaj sta 2 pasa v kroznem. vsakega zivljenja je skoda tudi tega, zakaj je spregledal avtomobil pa bo zal vedel samo on. naj pociva v miru. cimvec srecnih kilometov vsem ki ste na cestah in brez nesrec.
seba81
26. 09. 2011 19.06
In spet vsi motoristi vozijo lepo in pod predpisih.. pesek iza zadnje gume pa si mečejo v oči.. naj vsak počne in sprošča adrenalin, kot mu je volja, ampak brez ogrožanja drugih.. pa saj vsi vidimo kaj se dogaja na cestah in koliko motoristov dejansko vozi kot je treba, kjer je treba.. sploh se ne spomnem kdaj sem nazadnje motorista prehitel, pa ne zato ker vozim počasi.. Če pa sem že, je bil tujih tablic.. naj počiva v miru..
Barbara Romih 1
26. 09. 2011 18.34
Sama se po tej nevarni cesti večkrat peljem..In še posebej zdaj, ko so lepi dnevi in je veliko motoristov na cesti, sem opazila, kako "nespametno" vozijo.In to še posebej tujci, ki sploh ne poznajo ceste... Vozniki avtomobilov smo ze kar dobro ozvesceni o tem,da moramo pazit na motoriste (ne vsi seveda), vendar bi mogli vsi pazit za varnost in ne skozi nespametno prehitevat in izsiljevat avtomobile
Martiny
26. 09. 2011 18.33
@kakarot .... mislim, da si narobe razumel ... saintjozef je spraševal ravno to, zakaj so tam komentarji onemogočeni, tukaj pa niso (in ne zakaj tu komentiramo in tam ne) ..