Črna kronika

FOTO in VIDEO: Rešilec na nujni vožnji udeležen v nesreči

Ljubljana, 05. 01. 2011 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rešilec, ki naj bi bil na nujni vožnji s prometne nesreče na cesti Ljubljana–Kočevje, v kateri je ena oseba umrla, naj bi bil udeležen v prometni nesreči na Dolenjski cesti v Ljubljani. Pet oseb je poškodovanih.

Na cesti Ljubljana–Kočevje, pri izvozu Smrjene, se je okoli 18.30 zgodila prometna nesreča. Ena oseba je umrla, je potrdil tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek. Po do sedaj zbranih podatkih sta trčili dve vozili. Po trčenju je eno izmed vozil zagorelo. Voznik vozila, ki je zagorelo, je umrl na kraju nesreče.

Na Dolenjski cesti sta trčila rešilec in osebno vozilo.
Na Dolenjski cesti sta trčila rešilec in osebno vozilo. FOTO: POP TV

Okoli 19.30 pa se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila druga prometna nesreča. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili in sicer rešilec, ki je bil nujni vožnji, ter osebni avto. V prometni nesreči se je po dosedanjih podatkih poškodovano pet oseb, nihče naj ne bi bil v življenjski nevarnosti, je sporočil Stojnšek.

Po poročanju STA naj bi se sicer rešilec, ki je bil udeležen v nesreči, vračal s prizorišča nesreče pri izvozu Smrjene.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (168)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luna27
06. 01. 2011 11.13
visio glej se strinjam s tabo v vsem,ampak sem prepričana da naši zobniki ne bodo nikoli šli v pravo smer...očitno smo takšen narod.Da bi sloveli kot vzorni vozniki je preveč dolgotrajen proces,zato se verjetno nobeden v njega ne spušča.Žalostno!!! Sej verjetno pa tudi idej nimajo kako se tega lotiti,pa mislijo da če napišejo kazen in dodelijo nekaj pik,da so ga spravli k pameti...TEŽKO VERJAMEM,zato se pa to dogaja!
Viki83
06. 01. 2011 09.41
Želim si samo to da nekoč naredijo avtocesto tudi do Kočevja ogromno se nas vozi iz tega konca marsikaj se dogaja zjutraj na cesti da ne govorim ko odhajamo domov to je katastrofa nekateri sploh nevejo kam naj zavijejo. Velikokrat imajo sestanke in se nekaj dogovarjajo o AC a nikoli ne pridejo do konca. Če vozi reševalno vozilo se umakni daj mu prosto pot (zapelji v jarek, njivo, pločnik..) Tisti, ki pišete bedne komentarje za reševalce pa bodite raje tiho postavite se v vlogo njih ko hitijo po cesti hitijo da nekomu rešijo življenje a se vam ne zdi.!?!
@luna27 Test VV je samo denar vržen v smeti. Zahteva določenega lobija, da dobi siguren denar od nas oz. naših otrok. Dokler se zobniki v naših glavah ne bodo obrnili v pravo smer bo tako kakor je. Tu ne pomaga niti sto testov VV
luna27
06. 01. 2011 08.50
Da še enkrat komentiram,ker niso objavili in sicer dajem odgovor...Reševalci,zdej za gasilce in policaje ne vem,verjetno je enako,imajo treninge varne vožnje in se na tem področju izobražujejo in vadijo.Me zanima koliko si imel ti treningov varne vožnje,ko tako steguješ jezik,sej vem...NOBENGA in to je problem.trening VV bi morali prestati vsi,preden dobijo tisto knjižico in preden postanejo frajerji na cesti. Kar se tiče pa taksistov...to ni edini primer taxi-reš.vozilo in dragi moji da vam povem,da taksisti vozijo za reš.vozilom,ki je na nujni vožnji,čez rdeče in podobno,da se izogne popoldanski gneči,potem pa povzroči nesrečo in se zagovarja da ni kriv...JE TO PRAVNA DRŽAVA! Taksist v arest!!!
Dzeki Hadzic
06. 01. 2011 08.44
Tudi reševalci so samo ljudje
MOSSAD001
06. 01. 2011 08.43
luna27 06.01.2011, 08:36 Čestitam si me prehitela. V LJ je 20% taksistov,recimo prpfijev-sedeš pveš kam te pelje in to je to-Vejo kaj delajo!! Ostalih 80% pa je goljufivih,prevarantov!! -Ne poznajo okolja v katerem delajo-Podrobno ga je treba voditi do cilja!! -Ne pozna jo jezika-Tekoče pa to -V svoji požrešnosti po zaslužku ta peljejo vse okoli,vse za zaslužek! -Da o ostalih prevarah sploh ne pišem!! Za njih ne velja noben,znak ,polna črta...!! Taksisti so problem LJ,mislim na tistih 80%!! lp
Madyy
06. 01. 2011 08.43
Zuri reševalna in policijska vozila ki jih razbijejo morajo plačati davkoplačevalci..??? Preizkava se še začela ni osumljeni je pa že Obsojen...
smorn
06. 01. 2011 08.39
Lepo bi bilo, če bi se novinarji v člankih izogibali frazi "NAJ BI", in se raje malo potrudili, in ugotovili dejansko stanje. Ali pa informacijo raje izpustili. Piše: "KI NAJ BI BIL NA NUJNI VOŽNJI" in: "KI NAJ BI BIL UDELEŽEN V PROMETNI NESREČI NA DOLENSKI" Če je bil na nujni vožnji, je res malo težje zanesljivo ugotovit. Da je bil udeležen v prometni nesreči, pa je očitno iz fotografij (torej ni porebe po "NAJ BI BIL" ampak "JE BIL". Da je bilo na Delenski cesti, pa se tudi z nekaj truda da ugotovit.
Volodya
06. 01. 2011 08.39
Jaz sem bil vedno prepričan,da za taxiste ne veljajo predpisi...vsem ki pa morajo v Sloveniji voziti z prižganimi lučmi na nujnih vožnjah ,,pa kapo dol ..kako naj povprečni voznik opazi reševalca ,če ima delo z telefonom ,radijem,navigacijo z prižiganjem cigaret...itd..
lacnidelavec
06. 01. 2011 08.36
bof Ti bi pa kar vsem vozniške pobral. me mamlo spominjaš na onga, k je poslušal radio s sporočilom da eden vozi po AC v napačno smer. Pa se ta čudi, kaj eden, vsi vozijo nasproti. Da nisi slučajno ti tisti eden, ki edeino pravilno voziš.
luna27
06. 01. 2011 08.36
Naj bi taksist imel reševalno vozilo pred sabo in kar obrnil,ker....ne vem kaj je s folkom.Aja pa naj bi isti taksist približno eno uro pred tem dobil kazen od policajev za neprimerno obračanje in se seveda FRAJER na vse to požvižgal.Zdaj pa naj se javi korenjak in komentira,da je reševalcem,gasilcem in policajem vse dovoljeno.ZA BRUHAT! Ugledni ljudje,ki vodijo našo bogo državo se na kavi in poceni kosilu po jajcih praskajo in kujejo načrte kje bi še lahko kaj ukradli in koga zajeb....namesto da nekaj storijo.FUJ
ArseneLupin
06. 01. 2011 08.36
Tisti ki pravi, da reševalci pretiravajo s hitro vožnjo, naj držijo raje jezik za zobmi. Pri vsej stvari gre le za eno, a sem jaz najbolj pomemben osebek na celem planetu, edini na cesti ali je še kdo drugi, še zlasti, kdo ki se mu gre za življenje.?
lacnidelavec
06. 01. 2011 08.29
Reševalcem in gasilcem (ne pozabit na njih9) je treba omogočit čim hitrejšo vožnjo. Ko nekdo umre pred prihodom reševalcev, pa večina vas tuli kako dolgo so rabili do prihoda in kako se nikamor ne zdevajo. Pri policajih pa bi se dalo drugače debatirat.
simoncahotiza
06. 01. 2011 08.27
Dvakrat sem bila v rešilcu,ko je bil na nujni vožnji in povem vam,da ni lepo za videt,ko mora prav izsiljevat in trobit,da mu dajo prednost.Enkrat pa ponoči v taki megli,da ni videl dva metra pred sabo ampak vozil,da me bilo strah kot še nikoli.Vedno so v nevarnosti,ko so na nujni vožnji.
sloforce
06. 01. 2011 08.15
NaturalShine Praviš,da so tam dve polni črti in,da si to tudi že sam počel in,da je glasen radijo druga stvar,seveda ne slišiš sirene,zato imaš pa na vozilu ogledala,da vidiš kaj se dogaja za tabo,tudi,če ti vozilo z prižganimi sirenami pripelje iz strani se nimaš kaj bati le po pravilih je treba voziti,ne pa čez dve polni črti,kot praviš,da tudi sam počneš,če ti bom pripeljal nasproti ali z strani,ko boš zopet prečkal polno črto te bom povozil,sem pa poklicni šofer kamiona.t
populus
06. 01. 2011 08.14
ne obsojat ,če niste bili zraven!!! je pa tako da ko se vozimo pod nujno nas nihče ne upošteva ma sej se ne vozimo kar tako da bi nam to pasalo in da smo nekaj več,daleč od tega.kar vsak naj se vpraša kako bi se počutil v rešilcu če bi pr vsaki rdeči luči stali in vozili po polžje,in da ste vi na postelji in se vam gre za minute ,BITI ALI NE BITI!!! samo malo se pomaknete v desno in ne spreminjat hitrosti vozila in seveda tud izsiljevat nas ni treba, lep in varen dan Vam želim,,in poškodovancem čimprejšnje okrevanje,
Volodya
06. 01. 2011 08.13
visio06.01.2011, 07:353 Kar nekaj nas je takšnih ....sicer bolj preklinjam nad divjaki in prekrškarji ko je žena zraven ,ko sem sam z otroki sem se že naučil strpnosti...kar nekaj volje in strpnosti sem potreboval ,navada je železna srajca..naprimer ena vaja ..ko pripeljem do table ki označuje naselje dam obvezno v tretjo brzino in nogo iz pedala za gas...kjerkoli se le da prepustim prednost ...dajem redno smernike ..sicer tu pa tam pozabim izklopiti ,pa tudi to bom natreniral ...pa srečno..
Madyy
06. 01. 2011 08.02
Nujna vožnja ..¨?? v Mariboru so dve leti nazaj v enem letu razbili 3 avtomobile in na obali enega.. O policajih rahe ne bi.. Toliko o nujnosti..
Imam veliki
06. 01. 2011 07.59
če se ne motim pa vem kje je ta petrol črpalka in mislim, da je taxist tankal nato pa ob izvozu iz pumpe šel levo čez dve polne moral pa bi desno. Rešilec pa je nato vanj trčil. Tudi sam sem na tej pumpi že to počel, saj je dejansko tako (pa še več je takšnih razporeditev), da mora človek skoraj na rudnik, da se obrne. No to ni nakakršno opravičilo. Druga stvar je pa glasen radio...
kratko in jasno
06. 01. 2011 07.40
samo tebi ne bof, zase si siguren, da si biser med vozniki kajne ? to je naša napaka.... nismo samokritični , vedno je kriv nekdo drugi