Črna kronika

FOTO in VIDEO: Tovornjaka trčila na viaduktu, voznik padel od 15 do 20 metrov globoko in na kraju umrl

Maribor, 18. 04. 2017 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.Ke./G.S.
Komentarji
0

Na štajerski avtocesti med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem se je zgodila prometna nesreča dveh tovornih vozil, v kateri je umrl voznik tovornjaka, ki je padel z viadukta od 15 do 20 metrov v globino. Avtocesta je po več urah, ko je bila zaradi nesreče zaprta, znova tekoče prevozna.

Več videovsebin
  • Zaradi nesreče so nastali večkilometrski zastoji (vir: bralec Simon)
    02:18
    Zaradi nesreče so nastali večkilometrski zastoji (vir: bralec Simon)
  • Kolona pri Šentilju
    00:25
    Kolona pri Šentilju

"Ob 6.34 smo bili obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve tovorni vozili," je sporočil Miran Šadl s PU Maribor. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla. Avtocesta A1 je bila v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta več kot osem ur.

Cesta je bila zaprta več kot deset ur, zaradi česar so nastajali kilometrski zastoji.
Cesta je bila zaprta več kot deset ur, zaradi česar so nastajali kilometrski zastoji. FOTO: Simon Knuplež

Kot je poročala Gasilska brigada Maribor, ki je posredovala pri nesreči, sta tovorni vozili trčili na viaduktu. "Pri tem je voznik tovornega vozila padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno od 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Gasilci GB Maribor smo zavarovali kraj nesreče, posipali nevarne tekočine na cestišču in poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe," so sporočili mariborski gasilci.

Tovornjakarja naj bi zadel priklopnil in ga odbil z viadukta

Po Šadlovih besedah je na viaduktu Kresnica zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal drugi voznik tovornega vozila, 33-letni slovenski državljan, ki je brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Kot za zdaj predvidevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ta je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi in odsevnimi oblačili. Ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom, zaradi česar je 52-letnika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev. Drugi voznik se ni huje poškodoval.

Mariborski policisti še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, tam sta tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, zato bo več o vzrokih prometne nesreče, ki je terjala sedmo letošnjo smrtno žrtev na podravskih cestah, znano po končanem ogledu.

Kot poroča prometno-informacijski center, je cesta znova sproščena za promet, prav tako ni več zastojev, ki so nastajali. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3