Črna kronika

52-letnik vrgel nož v 32-letnega policista in ga poškodoval

Ljubljana, 06. 12. 2015 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti posebne policijske enote PU Novo mesto so pomagali zdravstvenemu osebju pri prisilni hospitalizaciji 52-letnega moškega. Moški je odklanjal zdravniško pomoč in ni upošteval ukazov policije. V 32-letnega policista je vrgel večji kuhinjski nož in ga zadel v trebuh. Policist ni v smrtni nevarnosti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V policista vrgel kuhinjski nož
    01:26
    Iz 24UR: V policista vrgel kuhinjski nož
  • Iz 24UR: Policista z nožem ranil v trebuh
    02:24
    Iz 24UR: Policista z nožem ranil v trebuh

Včeraj okoli 19. ure so policisti priskočili na pomoč zdravstvenemu osebju pri prisilni hospitalizaciji moškega, ki naj bi zaradi zdravstvenih težav ogrožal lastno življenje, je sporočila tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik

Policisti so z zdravstvenim osebjem odšli na naslov bivanja 52-letnega moškega iz okolice Metlike. Moški je odklanjal zdravniško pomoč in ni upošteval navodil zdravnice in ukazov policistov. Med posredovanjem policistov je moški vrgel večji kuhinjski nož v 32-letnega policista in ga zadel v predel trebuha, je še sporočila Drenikova.

Policist poškodovan kljub neprebojnemu jopiču

Oba policijska sindikata, Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policisto Slovenije, sta v današnjem sporočilu za javnost posredovala podrobnosti včerajšnjega dogajanja. Kot so zapisali, je zdravnica ocenila, da bodo brez posredovanja policije resneje ogrožena življenja ljudi. Bolnik naj bi bil v preteklosti že obravnavan za nasilna dejanja.

Na kraj so prišli policisti posebne policijske enote PU Novo mesto. Oseba je začela izzivati in vpiti na policiste. Pred vstopom v objekt so policisti osebi glasno ukazovali, kaj na stori, vendar slednja nobenega izmed ukazov ni upoštevala.

Policisti so zato morali vstopiti v prostor, v katerem se je oseba dejansko nahajala. Takoj so opazili, da je imela v roki nož, zato so uporabili plinski razpršilec in prisilna sredstva ter ga uspešno obvladali. Pri tem pa je nasilnež v enega od policistov vrgel daljši kuhinjski nož. Nož je policista, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem.

Policista so prepeljali v novomeško bolnišnico. Rana na trebuhu je globoka 3 centimetre in 8 centimetrov široka. Policist na srečo ni v smrtni nevarnosti, so še sporočili iz policijskih sindikatov. 

Iz PU novo mesto so še sporočili, da je policist zaposlen na postaji mejne policije Dobova. 52-letnega osumljenca bodo kriminalisti ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ko opravlja naloge varnosti.

Na leto fizično napadenih okoli 200 policistov

Ob tem so v obeh sindikatih zapisali: "Nesreče in poškodbe se dogajajo tudi v drugih poklicih, bistvena razlika je v tem, da so policisti praviloma žrtve nasilnih in naklepnih dejanj, česar drugi poklici skorajda ne poznajo. V zadnjih letih smo priča vse več napadom na policiste, ki so se za nekatere naše sodelavce žal tudi tragično končali. Na leto je namreč fizično napadenih okoli 200 policistov, poškodovanih pri izvajanju nalog pa skoraj še enkrat več. Zelo hitro in lahkotno pa se ob vsem tem pozablja, da je več policistov po uveljavitvi samostojnosti države pri opravljanju nalog v imenu prav te države zaradi brutalnega maščevanja izgubilo življenje. Včerajšnji dogodek je tako ponovno dokazal, da policisti nismo zgolj uradniki. Za razliko od ostalih javnih uslužbencev policist in njegova družina nikoli ne ve ali se bo mož, žena, oče, mati vrnil iz dela zdrav, nepoškodovan ali pa bo njihov odhod v službo zadnje slovo od najbližjih."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni