Črna kronika

FOTO: Domnevno prekoračitev pooblastil preverja tudi policija

Maribor, 29. 05. 2012 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborska policija je oblikovala komisijo, ki bo razjasnila okoliščine uporabe policijskih pooblastil pri pregonu motorista, ki se je v Bukovcih končal z nesrečo na njivi, pri čemer je bil poškodovan motorist. Policist je trenutno na bolniškem dopustu.

Policijska uprava Maribor je v zvezi z včerajšnjimi dogodki v vasi Bukovci, kjer je policist med pregonom motorista slednjega povozil, ustanovila komisijo, ki bo razjasnila okoliščine uporabe policijskih pooblastil v tem primeru. Policist je sicer trenutno v bolniškem staležu, je pojasnil pomočnik direktorja policijske uprave Rafael Viltužnik.

21-letnik, ki je na motornem kolesu, za katerega ni imel izpita, bežal pred policistom, je namreč zapeljal na njivo, policist je v vozilu prav tako nadaljeval vožnjo za njim. Na njivi je mladenič padel z motornega kolesa, ob tem pa ga je povozil policist, ki bi se lahko poskušal izogniti motorju.

Uradno dogodek zdaj preiskuje Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, ki je pristojen za tista domnevna kazniva dejanja, ki jih storijo zaposleni na policiji, v vojaški policiji, na Sovi in v obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (629)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hansola
02. 06. 2012 00.09
+2
Zadnj cajt, da malo kopiramo ukrepe iz ZDA, da bo take mulce popolnoma legalno lovit in uporabit vsa sredstva vključno z bodicami na cesti, da se ustavi, pa se še ga na koncu s pendrekom malo vdari, da si zapomni.
kogal
31. 05. 2012 22.36
+6
mislim da bi moral brezglavomiselni policaj porihtati prvo zadeve doma saj naj bi imel sina ki se brez izpita brezglavo fura po dornavi po zadnji koli! mislim da bo zdaj imel čas za svoje otroke!
hansola
02. 06. 2012 00.10
+2
Nisem vedel, da je naenkrat kar celi forum 24 ur naenkrat iz naših krajev, ziher si moj sosed pa ga poznaš ne? Baba slišala, baba rekla.
Darko32
31. 05. 2012 19.49
+3
JAvni poziv, da se v tem primeru prepove vodenje preiskave MINISTRSTVA ZA NOTRANJE ZADEVE., ker so začeli delati vse na tem, da bi prikrili namerno povoženje. KOmisija se mora sestaviti iz naslednjih članov: trije predstavniki javnosti. dva predstavnika ministrstva za pravosodje, en član iz okrožnega državnega tožilstva. En član pa iz strani Ministrstva za notranje zadeve oziroma predstavnik odbora za notranje zadeve pri državnem zboru. Vzrok tega predloga je ta, ker se po preverjenih informacijah začela organizirana akcija z ciljem prikrivanja dela po liniji najmnajšega odpora policija in tako je neposredni napad na pravno državo in pravično in pošteno sojenje v večih primerih. Aktivnosti so že vidne na tem forumu.
pumpe
31. 05. 2012 02.13
+6
Policija(kriminalci)no ne vsi so izjeme PREDOLGO čakajo z izjavo o dogodku ker se še niso menda zmenil kdo bo prevzel odgovornost.Moram pa reči da niso vsi tako spretni in pametni kot si mislijo.Za laganje in prekrivanje dokazov pa treba iti drugam v šolo ne pa v tacen.Kar nekaj sumljivih in dokaznih informacij prihaja na dan da temu dogotko ni prav tako kot se govori.Dlje bodo čakali bolj bo jasna slika kam pes taco moli.Upam da vsem udeležencem(policajem,policajkam) v tej akciji ne bo lahko kot so že nekateri(policaj,policajka) ugotovli sami.Jaz si upam trdit da je to kaznj. dejanje najmanj petih(policajev,policajk)slabo izurjenih za prek. dokazov kaznjivega dejanja.Da so v takih primerih tudi (policaji,policajke)kriminalci saj oni razmišljajo kako prekriti resnico kriminalnega dejanja.S takimi izpadi tudi(poicaj,policajka)ogrožajo varnost v prometu kar je lepo razvidno(že kje).Policaju,ki je glavni osumljenec dajo bolniški stalež namesto pripora(čuze).Za proslavljanje trofeje ki ni edina(ima sicer več kaznivih dejanj v preteklosti)in trdno upam da zadnja si bi lahko vzel tudi kaj druga.Saj veste da jim tako ali tako vse plačamo davko plačevalci iz gospodarstva kot tudi ta dva ali tri razbite avte.Da se v pičli eni uri ali še prej zbere dvanajst policijskih avtov-patrulj(kot mrhovinarji)in začne udrihat po plenu dobro izpeljana akcija obveščevalnega špiona.Preizkava (izjava)vglavnem za moje pojme poteka prepočasi kar vse kaže na kaznivo dejanje policije vsaj(petih policajev,policajk),mislim pa da vsi udeleženci pnorelega pregona za žrtvijo vedo za kaj se v tem primeru gre.Ker prekrivanje realne situacije je vrsta kriminala in se dobro ve da je tudi kanivo za tistega ki ga naredi kot za tistega ki za njega ve pa se prekriva.Mislim da se boste v tem primeru fejst opekli saj vas bremenijo prepričljivi dokazi o kriminalu.KRIMINALCI.
v84
31. 05. 2012 20.44
+1
David Stepan
30. 05. 2012 23.59
+2
audi4q točno tako, pregon je potrebno ustaviti, saj ima policija zvezo preko mobilnikov in lahko javi drugemu patrulnemu,... kot velja za motoriste. če hočejo dirkati naj gredo na dirkališče ( Grobnik), tako naj velja za policijo . -če hočejo loviti ubežnika naj gredo na vojaški poligon, pa naj se z vojaki preganjajo pa paint ball pa manevrske bombe, suha hrana, helikopter, marica .....
Boštjan Poto?nik 1
30. 05. 2012 22.44
+0
Ma kaj naj rečem sem motorist in ga tud mal poženem sam ne me lovit javite drugi patrulji pa tretji pa ta četrti če je treba enim bo treba počakat! Ali pa tudi ne vse je v spletu okoliščin!!
yzf426
30. 05. 2012 21.12
+3
Upam da mene ne bo kdo tkole povozu :S
DodgeFan
31. 05. 2012 11.50
+0
gump3c83
30. 05. 2012 19.13
+0
hahaha, taka sila, da je karter vtrgalo?? Hitrost ziher ni bila, ker je imel vso opremo?? Zastonj ze ni bezal... Banana Republik
mjrc
30. 05. 2012 18.18
+6
Ja sj kmal bojo imel poobastila kot v brazilu, in če mu neboš všeč te bo lahk mile volje počil.Ne rečem, da je njihovo delo lahko ali kaj podobnega, sam nevem jaz če bi bil polcaj, pa da mi nekdo na nivo pobegne, pa kaj češ ga lovit.Mislim nvem kaj je hotel ,plače zarad tega nebo imel bolše, kvečjem bo na disciplinskem končal zarad enga mulca, ki se je veselo luftal na motorju.Pustu bi ga, ne pa da ga nakonc ko pade še povozi.Sem tud sam v madoletnih letih imel neregistriran avto, in pač mlado pa neumno, poln avto nas mulcev, polcaji za nam jaz pa gas v koruzo .Pobegnil sem jim, sam kok sem pa prej čez ovinke letel in kaj vse bi lahk zbil pa bolš da ne razmišljam.Ampak človek se pač ustraši in nagonsko začne bežat.Ko se pa človek počuti ogroženga, je pa najbolj nevaren.Takrat bi se lahk vsi pobili, s policisti vred, a se je nasrečo vse lepo končalo.Pa tud nevem kaj bi imel tist policist od tega, da bi dobil 5 mulcev mladoletnih , ki so se vozili v neregistriranem vozilu.Verjetno se je hotel mal izživljat pa ni šlo.Je bil YUGO 45 hitrejši od tiste ASTRE :) .
Bavcb
30. 05. 2012 17.14
+4
Tisti kateri zagovarjate početje policaja , ali imate otroke ,dajte se vprašat -tudi policaji - , kaj bi vi naredili , če bi nekdo povozil VAŠEGA OTROKA.
clioman
30. 05. 2012 19.01
+1
daj se pa ti vprašat kaj bi naredo ko bi se manijak brez izpita z motorom zaletel v tebe ko svoje otroke pelješ na izlet, ker je pač mogo bežat... nesmiselno je bluzit zdaj tu kdo kaj zakaj, pubec nebi rabo bežat dobo bi ''malo'' kazen proti temu kaj je zdaj dobo, policaj bi pa lahko malo bolj razmišljal glede distance med zasledovanjem, seveda če ni preveč smrtonosnega orožja gledal pa mislo da ga bo po hollywoodsko zbil na tla
bigsboy
30. 05. 2012 19.59
+0
Tisti pametni starši si otroka vzgojijo tak ko je treba !
Kunar
30. 05. 2012 20.55
-2
šmrkavca če bi bil moj bi vsekal pa nagnal iz bajte če bi tako delal...nebom jaz njemu kazni plačeval
pub1
30. 05. 2012 21.17
+3
Tisti pametni starši si otroka vzgojijo tak ko je treba ! če ni pa nič iz njega ga dajo pa za policaja
mkmorfius
31. 05. 2012 11.23
-3
bavcb poslusaj če mulc bezi si je to zasluzu
nikajana
31. 05. 2012 12.35
+1
večinoma za zaletavajo ljudje, ki imajo izpit............
NicNeVem
30. 05. 2012 15.03
+5
Ne podpiram tistih, ki trdite, da policaj nebi smel ustavljati ali poskušati ujet takega prekrškarja. Potemtakem dajmo svoje otroke že zdej vzgajat, jim kupit motor al pa avto in jim rečt brezveze delat izpit, brezveze spoštovat pravila, če vas ustavlja policaj, je itak treba spizdit, ker policaj ne sme za tabo! Že danes imamo kaos na cestah, ko so taki primeri na srečo še izjeme! Je pa res, da v tem primeru definitivno je za hude posledice kriv tudi policaj, ki bi moral stvar, ki je ušla nadzoru vseh vpleteni, zaključiti na drugačen način kot to, da ga je kot kaže namerno povozu, da hga je dobesedno ustavil. Tukaj gre po mojem za nedoraslega policaja, ki žal sedaj meče slabo luč na vso policijo!
mufic
30. 05. 2012 12.58
+5
Policaj iz Dornave-zmagal si.Imajo še v Hrastovcu nekaj mest prostih-mogoče te celo vzamejo.
mjrc
30. 05. 2012 18.24
+2
nicnevem v primeru bega, se naredi cestno zaporo ,nikakor se pa ne preganja.Amen
clioman
30. 05. 2012 19.08
+1
@mjrc to pa nikakor ni res! daj se malo pozanimaj, res je to da se naredi cestno zaporo, ampak kak pa tistega ko beži spraviš do nje? prostovoljno se bo do tja zapeljal? težka bo, če te nekdo ne preganja ponavadi ne bežiš. logika... tale policaj je vrjetno samo malo pretiraval kr se mu laufat za pubecom nebi dalo, ostalo pa je po zakonu
mjrc
30. 05. 2012 20.27
+0
ne clioman ti se malo pozanimaj.Oprosti ampak tu ti nedam prav.Pravilo je:Da se signalno in zvočno opozori kršitelja( se pravi sirena in luči ,in se pelješ za njim dokler ne ustavi na varnem mestu oz. nekateri kar takoj ustavijo ko jim prižgejo lučke za ritjo).In če ta začne bežati (kar vsak normale očitno opazi, pač divljanje po cesti ,neupoštevanje cpp ipd...), sporočiš naprej in se dela zapora , nikakor pa ne divljaš za njim ,se voziš po njivah itd... ker tako so DVE
mjrc
30. 05. 2012 20.28
+0
da nebom reku buda.... ,ki ogrožajo ljudi na cesti in okoli nje. Lp
clioman
30. 05. 2012 22.33
+0
haha, vredu je ti več veš ko moj foter ko je celo življenje bil prometni policaj. vse si povedal, mi je ''všeč'' da ''poznaš'' zakone. srečo majo vsi toti prekrškarji da nismo kot zda, tam majo pa pooblastila da glava peče, mogoče našim manjka to da bi take ko z yugoti bežijo malo k pameti spravli... vredu je ne da se mi... naj bo po tvoje, spustimo hordo, policaj pa naj reče prosim ustavi al pa bom jokal. ko bo kaos bos pa javkal kak ti taki divjak na motorju otroka ubil
pumpe
30. 05. 2012 23.51
+0
clioman Pa foter ve da je prekrivanje ali prirjeanje dokazov tudi kaznjivo dejanje aaa?
nikajana
31. 05. 2012 12.33
+1
zakon ne potrebujemo znat na pamet, saj so zapisani....tudi policaj vzame v roko knjigo, da pogleda kakšna kazen bo za določen prekršek.............:)
Ramzess
30. 05. 2012 12.31
+10
Ne razumem, kako lahko v pričo vsega, in rezultatov, sploh o čem domnevajo, ...kajpak iščejo še tako majhen stranski izhod, da kolege spravijo na varno.
zizovrag
30. 05. 2012 11.01
+6
Samo policisti pa res ne morete iz svoje kože. Dajte priznat da je vaš kolega odgovoren za kaznivo dejanje, motorist pa le za prekršek oz. niz več prekrškov. Kaj je tu huje?
Ramzess
30. 05. 2012 12.37
+9
Res je. Oče fanta je lepo povedal, da je imel tablico gor, pa bi ga lahko kasneje poiskali doma, ...zdaj je žal prepozno.
robertc
30. 05. 2012 10.41
+2
Pa še nekaj vam povem! sam sem si kupil motor preden sem naredil izpit pa se tudi nisem prej vozil!
pufic
30. 05. 2012 12.57
+1
nikajana
31. 05. 2012 12.30
TAKTAK TAK
30. 05. 2012 09.44
+23
ve se, da je ta vaški šerif premzl, stanujoč v dornavi, "poseben", oziroma skrajno neprimeren za policaja, kar se tiče uporabe razuma. kdo drug, kot on pa je sposoben takega manevra, bolnik neumen. pozabljajo, da je naloga policije sluziti in varovati ljudstvo in ne terorizirati ostale ničkrive ljudi,ter izzivljati svojih frustracij nad drugimi. cim manj takih plavih srajc, to je dokaz, da je lahko policaj res vsako tele, ki je fizično vsaj malo na nivoju, mentalno pa zaostaja za 3letnim otrokom.
bigsboy
30. 05. 2012 20.02
-6
Edini pošteni policiaj.Motoristi pa si je sam kriv kaj pa se tipa špila .
pub1
30. 05. 2012 09.13
+9
Vsak pregon posameznika bi moral odobriti nekdo ki bi bil zato usposobljen in mislim na dežurne policiste ki so na plicijskih postajah.Če gre za pregon zločinca policista tako ali tako obvestijo in bi imel pooblastila za prijetje osumljenca.Otrok na motorju, za katerega vedo kje stanuje pa pregon ni potreben.Pride se k njemu domov ,vzame motor in je stvar rešena.Tudi za očeta.Ni vsak pregon dober za vsako ceno,kaj če bi se pa policaju kaj zgodilo.
antiXfashizmXeuXgso
30. 05. 2012 09.19
-13
Policist po zakonu mora preganjati osumljenca storitve kaznivega dejanja. Pred zakonom in uradnimi dejanji bežeči človek upravičeno vzbuja pri policistu sum storitve kaznivega dejanja. 21 letni človek ni otrok ampak je polno odgovorna persona. Le po čem naj bi policist vedel, kje divjaški motorist stanuje?
robertc
30. 05. 2012 09.24
+4
Vse splošno je znano, da motoristi ne ustavljajo policiji in takšno razmišljanje je v današnjih časih zaskrbljujoče!
pub1
30. 05. 2012 09.28
+16
Po tablici bi moral vedeti.Kje je bil pa drugi policist.Ne se skrivat za zakonom.Ko je fant oziroma 21 letni človek zapeljal na njivo bi vsak normalen voznik policijskega avta ustavil,da mu nebi slučajno kdo na njivi skočil namerno pred avto.Baje mu je bežal ne pa skakal pred avto.Ne nabiji
nikajana
30. 05. 2012 09.29
+10
kje stanuje, reg. številko vnese v seznam, pa dobi naslov.........
nikajana
30. 05. 2012 09.29
+3
usi-glih
30. 05. 2012 09.34
-8
ne seri ... Takega smrkavca je očitno teba dobiti " na delu ", ker če bi policaj neredil to kar si ti rekel , bi zlati očka počakal policaje z odvetnikom in 55 pričami, ki bi potrdile da je bil pijani prepotentni in nevzgojeni smrkavec cel dan doma , pa ima policaj lahko ne vem kakšne posnetke , in še za te bi se odvetnik pritožil, da jih je dobil nezakonito, ker mu zlati očka ni dovolil snemati svojega sinčka pri zalivanju ganje. Pač SDS- varianta
antiXfashizmXeuXgso
30. 05. 2012 09.39
-3
nikajana, tablice so lahko tudi ukradene, ker pa je tip bežal pred zakonom je upravičeno sprožil sum, da je nekaj narobe in v takih primerih policija mora po zakonu odreagirat
pub1
30. 05. 2012 09.47
+6
Enkrat bi očka že počakal policaje z odvetnikom,drugič pa ne več.Ne jemljite zakona v svoje roke in se igrat šerife.Ni prav da beži pred vami vendar je to storil in bo tudi odgovarjal za storjen prekšek.Policist bi pa moral za poskus namernega povoženja osebe.Če bi pa ravnal tako kot vam jaz predlagam danes nebi bile dve osebi na bolniški in eden od njih na invalidskem.Ne za vsako ceno delat po vašem prepričanju da imate prav.
antiXfashizmXeuXgso
30. 05. 2012 10.07
-2
Očitno imamo prav, ko trdimo, da je treba zakone in predpise spoštovati, da se pred zakonom ne beži, da se ne divja po cestah,.. Če bi to eni spoštovali, bi bilo za vse ceneje in varneje
pub1
30. 05. 2012 10.26
+3
pumpe
30. 05. 2012 11.22
+3
jester40.Si bo pa zdaj za večne čase zapomno kdo je in kje je doma.V prihodnje bo morda vedel kako reagirati v takšni situaciji!!!!!!!ČE BO IMEL ŠE KDAJ PRILOŽNOST????????
Ramzess
30. 05. 2012 12.33
+1
Dejstvo, da si vsak policaj 'pregon' kršitelja predstavlja po svoje, posledice so pa potem jasne. Videti je da tudi ljudje tukaj nimajo povsem razčiščenih pojmov.
Ramzess
30. 05. 2012 12.34
+3
Ni čudno potem da 'napačnega' tolmačenja pojma 'pregon' in zlorabe le tega, prihaja do takih posledic.
Ramzess
30. 05. 2012 12.36
+2
Morda bi bilo celo bolje in bolj logično, da se pojem 'pregon', ki ga večina policistov, z določenih in osebnih razlogov napak tolmači in razume, definitivno izločili iz uporabe, in nadomestili s primernejšim, da ne bi več prihajalo do dvomov in 'napak'.
v84
31. 05. 2012 20.46
oja,zdaj pa si bo zapomnil,za večne čase,POLICAJ,KAJ JE STORIL:)
v84
31. 05. 2012 21.11
vse se izve,če le imaš voljo:kar policaj ni imel...
David Stepan
30. 05. 2012 09.11
+4
bodite produktivni, dajte nekaj narediti, da se taki dogodki ne bodo več zgodili, mladina bo še zmeraj bežala, dajte to zakonsko urediti, da se ne preganja ampak se ... - stroka naj najde rešitev.
korintos1
30. 05. 2012 09.32
+3
kaj pa če bi to očetje in mamice naredili? Če si upa že vzeti njegov motor, potem mu še naj svetuje, kako se naj obnaša v taki situaciji. Motor ni traktor, dam bi se po polju vozili.
antiXfashizmXeuXgso
30. 05. 2012 09.54
+0
Očkati in mamice bi v osnovi morali svoj naraščaj naučiti spoštovanja zakonov in predpisov, da se po cestah ne divja, da se ozira tudi na druge udeležence v prometu,.. in da če te policaj hoče ustavit da ustaviš in sodeluješ v postopku.
v84
31. 05. 2012 20.48
HMM,mislim,da maš ti tud otroke,oz,boš jih imel,tako,da...kak je rijek,zarečenega kruha se dosti poje:::;)
v84
31. 05. 2012 21.11
pub1
30. 05. 2012 08.56
+13
Narobe je to da ta policist ni zakon ampak mora izvajati zakon.V tem primeru je vzel zakon v svoje roke in je s svojim dejanjem povzročil poleg nesreče še škodo vsej uniformirani policiji.Vi ki ga pa zagovarjate pa samo dokazujete da ni osamljen primer narobnega razmišljanja v policiji.
antiXfashizmXeuXgso
30. 05. 2012 09.08
-9
Delal je v skladu z zakonom in pooblastili, če mu je pa bežeči mulc skočil direkt pred avto med tem, ko se je izogibal padlega motorja pa tut ni imel kaj narediti. Če mulo ne bi bežal pred zakonom, bi bilo vse ok.
robertc
30. 05. 2012 09.10
+4
Upajmo, da se bo iz tega vsak nekaj naučil!
zizovrag
30. 05. 2012 10.35
+5
jester40@-ni mu skočil pred avto ampak ga je povozil(ker mu je vozil za ritjo) ko je padel. Ne nabijaj! Pa četudi bi mu skočil pred avto bi padel na pokrov motorja. Je pa jasno da ga je povozil obemi kolesi. Se pravi da je fant ležal ko ga je povozil. In bo moral za to odgovarjati. Zasleduje se varno, ne pa meter za ritjo.
pumpe
30. 05. 2012 11.08
+2
pub1 Če bi vsi tako razmišljali bi nas slovenčke lažje stalo.Vsaka ti čast.
Darko32
30. 05. 2012 12.30
+5
jester40 NAmerno ga je policist povozil, tudi ti si to med vrsticami priznal, ko si napisal:
v84
31. 05. 2012 20.49
-1
Zakon je sprejet,da se motoristov ne sme preganjat,prosim preberite si člen...
v84
31. 05. 2012 21.00
jester40,nimam besed za tebe,vidim,da se ne spoznaš,na zakone...amen ništa;)
robertc
30. 05. 2012 08.54
+5
Pa še nekaj mislim, da policija stavka.