Črna kronika

Umrlega 15-letnika poznali kot dobrega smučarja

Cerkno, 05. 03. 2012 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
V.L./Ni.J.
Komentarji
0

Vzrok prve letošnje nesreče, ki se je na smučišču nad Cerknim končala tragično, še ni znan. Zakaj je 15-letni smučar zapeljal s proge, policija še preiskuje. Umrl je na kraju nesreče.

15-letnik je prva letošnja smrtna žrtev na slovenskih smučiščih. Na Inšpektoratu RS za notranje zadeve so sicer do konca februarja letos za smučarsko sezono 2011/2012 od 13 upravljavcev smučišč prejeli skupaj 344 zapisnikov o nesrečah na smučiščih, od tega je bilo deset nesreč s težjo telesno poškodbo. V istem obdobju lani so prejeli 440 zapisnikov o nesrečah na smučiščih, od teh jih je bilo devet s težjo poškodbo.

Natančen vzrok tragične nesreče na smučišču Smučarskega centra Cerkno, kjer je umrl 15-letni smučar, še ni znan. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, preiskava še poteka. Zakaj je fant zapeljal s proge, za zdaj še ni jasno. Policisti obvestila o okoliščinah nesreče še zbirajo.

Kot je za 24UR povedal vodja smučišča Ciril Peternel, močno poudarjajo varnost in na dogodek niso mogli nikakor vplivati. Peternel je pojasnil tudi, da je bil rob smučišča pravilno označen. Kot so še poročali v oddaji, je bil mladoletnik na Cerknem na zimovanju skupaj z 39 vrstniki, nad katerimi naj bi bdeli štirje učitelji smučanja. 15-letnika pa so poznali kot dobrega smučarja in vsestranskega športnika.

Kot smo včeraj poročali, je 15-letnik iz okolice Krškega smučal po progi Brdo 7, ko je približno na polovici zapeljal desno zunaj proge in po približno desetih metrih zadel v drevo. Čeprav je najstnik nosil čelado in mu je takoj priskočilo na pomoč šest reševalcev ter zdravnica, je umrl na kraju nesreče.

Nadzorniki in reševalci smučarje opozarjajo na pravila, s katerimi se lahko nesrečam in poškodbam izognejo. Pravijo, da je zdaj, ko je sneg mehkejši in težji, potrebna še dodatna previdnost.

 

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3