Črna kronika

Prehiteval v škarje – posledice grozljive

Slovenj Gradec, 07. 09. 2010 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

33-letnik je prehiteval, čeprav za to ni imel pogojev. 26-letnik, ki mu je pripeljal nasproti, je močno zaviral in se umikal na desno. Zapeljal je na bankino, izgubil oblast nad vozilom ... Na koncu se je zaletel v nič krivega voznika, ki je pripeljal mimo.

Včeraj nekaj po 9. uri se je na glavni cesti Slovenj Gradec–Mislinja zgodila prometna nesreča, v kateri sta se hudo telesno poškodovala voznika osebnih avtomobilov, so sporočili iz slovenjgraške policijske uprave.

Prehiteval v škarje

Prometna nesreča na cesti Slovenj Gradec - Mislinja
Prometna nesreča na cesti Slovenj Gradec - Mislinja FOTO: Policija

33-letnik je vozil iz Slovenj Gradca proti Mislinji, ko je zunaj naselja Dovže na ravnem delu ceste dohitel kandidata za voznika tovornega vozila avtošole. Začel ga je prehitevati, čeprav za to ni imel primernih pogojev. Zaradi prehitevanja v škarje in na premajhni bočni razdalji od tovornega vozila, ki ga je prehiteval, ga je med vračanjem na desno smerno vozišče oplazil z desnim stranskim ogledalom.

Takrat mu je nasproti pripeljal 26-letni voznik, ki se je poskušal izogniti vozniku, ki je neprimerno prehiteval. Začel je zavirati in se umikati skrajno desno. Pri tem je zapeljal na desno bankino in nato izgubil oblast nad vozilom. Zaneslo ga je na nasprotno vozišče, pri tem pa je čelno trčil v 28-letnega voznika, ki je pravilno vozil za tovornim vozilom avtošole.

Močno je počilo

Po silovitem trčenju sta voznika ostala ukleščena v zviti pločevini. Rešili so ju poklicni gasilci gasilskega zavoda Ravne na Koroškem. Reševalci so ju prepeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da je 26-letnik utrpel hude telesne poškodbe, 28-letnik pa posebno hude telesne poškodbe glave, zato je bil prepeljan v mariborski klinični center. Policisti so sporočili, da je 28-letnik v smrtni nevarnosti.

Ustavil, nato pa odpeljal

Prometna nesreča na cesti Slovenj Gradec - Mislinja
Prometna nesreča na cesti Slovenj Gradec - Mislinja FOTO: Policija

33-letnik, ki je prehiteval v škarje, je po približno 200 metrih ustavil, nato pa je odpeljal naprej proti Mislinji. Poškodovanim ni nudil prve pomoči, prav tako ni počakal policije ali reševalcev. Inštruktor, ki je spremljal kandidata v tovornem vozilu, pa je bil toliko priseben, da je še uspel zapisat njegovo registrsko številko. Policisti so se odpravili na njegov domači naslov, nato pa je 33-letnik poklical številko 113 in se vrnil na kraj prometne nesreče.

Policisti, ki so v navzočnosti okrožne državne tožilke in preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja