Črna kronika

Predobravnavni narok preložen. Odvetnik meni, da 46-letnik ni sposoben spremljati sojenja

Celje, 06. 07. 2016 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./S.L./V.L./STA
Komentarji
21

Predobravnavni narok za 46-letnika, ki je umoril svojo 33-letno partnerico, je prestavljen, saj je odvetnik zahteval, da njegovega varovanca pregleda izvedenec medicinske stroke, ki bo ocenil, ali je 46-letnik sploh sposoben spremljati sojenje.

Obtoženi na sodišču.
Obtoženi na sodišču. FOTO: S. L.

Na okrožnem sodišču v Celju bi moral potekati predobravnavni narok za 46-letnika, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja umora in mu grozi najmanj 15 let zapora. Konec decembra lani je Bajde umoril svojo 33-letno partnerico, ko sta se vračala s koncerta v Velenju. Skupaj s pokojno sta imela dva otroka, za katera sta najprej skrbela starša pokojne, potem pa je center za socialno delo dečka starima staršema odvzel in jih dodelil v rejništvo.

Predobravnavni narok je bil preložen, saj je odvetnik osumljenega Tomaž Bromše zahteval izločitev javnosti, ker ne želi javno razlagati zdravstvenih težav svojega varovanca. Ta je namreč po besedah odvetnika v tako slabem psihičnem stanju, da je odvetnik od sodišča zahteval, da naj njegovega varovanca pregleda izvedenec medicinske stroke, ki naj oceni, ali je sploh sposoben spremljati sojenje. Bromše je pojasnil, da mora obtoženi jemati zdravila. 

Tožilka Simona Kuzman Razgoršek predlogu zagovornika ni nasprotovala. Medicinski izvedenec, ki je v predkazenskem postopku pregledal obtoženega, je po njenih besedah ugotovil dve osebnostni motnji.

Obtoženi pa je povedal, da se ne čuti sposobnega spremljati sojenja in da so ga hoteli odpeljati na zdravljenje na forenzični oddelek, kar je zavrnil, saj ga bo v četrtek obiskal njegov psihiater.

Nadaljevanje predobravnavnega naroka je tako načrtovano za 17. avgusta, a le, če bo prej že pripravljeno tudi izvedensko mnenje.

Približno 100 ljudi je danes pred ministrstvom za delo v Ljubljani protestiralo in se zavzemalo za vrnitev dečkov babici in dedku. Strokovni zastopnik starih staršev Franc Donko je poudaril, da ne bodo odnehali, dokler ne bosta otroka pri babici in dedku.

Spomnimo

46-letni Velenjčan je 27. decembra lani s svojim osebnim vozilom na parkirni prostor pred vhod dežurne ambulante Zdravstvenega doma v Velenju pripeljal mrtvo 33-letno partnerico. Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno. Takoj so tudi obvestili policijo. Sodna obdukcija je pokazala, da je 33-letnica umrla zaradi zadušitve.

46-letnik in njegova partnerica sta se zvečer udeležila koncerta v Velenju, kjer sta se sprla in sta peš odšla proti domu. Na Prešernovi cesti v Velenju, v neposredni bližini vrtca, pa je osumljeni fizično obračunal z žrtvijo. Večkrat jo je udaril v glavo, nato pa jo je zadavil. Pokojno je umaknil z vidnega mesta, nato pa odšel po avto. 46-letnik je na Facebook napisal še opravičilo, se vrnil po žrtev, jo naložil v prtljažnik in odpeljal v zdravstveni dom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja