Črna kronika

Pred šolo našli človeške glave

Acapulco, 28. 09. 2011 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Acapulcu so najprej odkrili pet obglavljenih moških trupel, njihove glave so našli v košari pred osnovno šolo. Zadnji spletni zapis "dekleta iz Lareda", ki so jo tudi našli obglavljeno, pa je bil: "Ne nehajte govoriti. Pomagajte ujeti ZZZZ."

Na več različnih lokacijah v Acapulcu so našli obglavljena moška trupla. Fotografija je obdelana zaradi nazornosti.
Na več različnih lokacijah v Acapulcu so našli obglavljena moška trupla. Fotografija je obdelana zaradi nazornosti. FOTO: Reuters

Mehiški policisti so pred osnovno šolo v Acapulcu v leseni košari našli pet razpadajočih človeških glav, zavitih v plastične vreče. Ob njih so bila na roko napisana poročila z domnevnimi grožnjami guvernerju in lokalnim mafijskim šefom. Pred tem so na različnih lokacijah v mestu našli pet obglavljenih moških trupel, ki so bila v zažganih avtomobilih ali ob njih.

Ob začetku novega leta so učitelji v Acapulcu opozarjali, da jim člani mafijskih združb grozijo z nasiljem, če do 1. oktobra ne bodo predali svoje plače. Nekateri že cel mesec stavkajo, zaradi česar je zaprtih več kot 100 šol. Guverner Angel Aguirre je sicer obljubil več policijskih patrulj ter namestitev nadzornih kamer in alarmnih gumbov v šolah, a učitelji se bojijo za svojo varnost in tudi za varnost šolarjev. Kriminalisti medtem še preverjajo, ali so umori povezani z izsiljevanjem in grožnjami učiteljem.

Nasilni zločini niso redkost v Acapulcu, kjer se mafijske združbe stalno borijo za prevlado. Mehiška vlada se sicer intenzivno bori proti narkokartelom, pri čemer so jih nekaj že razbili. Razdrobljene mafijske družine se tudi zato v zadnjem času vse pogosteje zatekajo k izsiljevanju.

Pobijajo zaradi zapisov na spletu

Mafijci pobijajo tudi drugod po Mehiki. Pred nekaj dnevi so v Nuevo Laredu našli obglavljeno truplo 39-letne Marisol Macias Castaneda, ob katerem je bilo sporočilo, da je umrla zaradi zapisa na socialnih omrežjih. Na spletu je opozarjala na brutalnost lokalnih mafijskih šefov in opozarjala na njihove zločine ter pozivala ljudi, naj storijo enako. Pretekli četrtek je pod vzdevkom La Nena de Laredo (Dekle iz Lareda) objavila: "Ne nehajte govoriti. Pomagajte ujeti ZZZZ," s čimer je mislila člane združbe Zetas. Pred tem so zaradi zapisov na spletu v mestu mafijci ubili še dve osebi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

layers
28. 09. 2011 20.48
bezina, kr dej ven to na sonce, sam ce ni tvoja glava vec vredna )
Jimi1
28. 09. 2011 20.41
+2
Tako je ko pade država.... Naša žal ni daleč od padca in se po konkurenčnosti nahaja 1 mesto pred Mehiko. Kriminala je vsak dan več in po matematičnih izračunih naša krivulja lahko kaj kmalu doseže Mehiško sedanjost.... Smo med Mehiko in Indijo, kar lahko človeku marsikaj pove o prespektivnosti Slovenije....
Caterpillar
28. 09. 2011 18.56
Od prvega januarja 2011 pa do sedaj jih je tam zaradi pokolov umrlo ze skoraj 14000
fuckislam
28. 09. 2011 15.29
Toliko o ugledu drzave!
Nagasaki
28. 09. 2011 15.23
Ne razumem nesposobnost države, da naredi red. Vojaška akcija in raje zapreti kakšnega nedolžnega, kot pa da jih toliko letno umorijo. Po moje jihletno umre več, kot v kakšni državi, kjer je vojna!
kavagre
28. 09. 2011 14.21
men se zdi da kjerkoli stopiš v Mehiki na zemljo verjetno stopiš na truplo..... saj je neverjetno koliko trupel najdejo v zadnjem času.... zorali bodo celo Mehiko... sicer pa me tja sploh ne vleče.... raje imam mojo Slovenijo, lepe hribe, čisto vodo, svoj mir, edino politikov pa ne maram. tako lepa so naša mesta in vasice, da se večina sploh ne zaveda kaj ima pred nosom...
exaglikojot
28. 09. 2011 13.33
@bezina 28.09.2011, 13:16: In kje ti vidiš povezavo med člankom in tvojo pripovedjo? Je ni...
bezina
28. 09. 2011 13.16
Tudi mi smo jih našli, ko smo se igrali v gozdičku COŠ Fran Roš v Celju. To je bilo leta 1982. Zakaj je bila gradnja te šole problematična, jih je takrat vedelo le peščica tistih, ki niso bili pri koritu. Govoriti o tem se ni smelo. Strah je bil prevelik. Mi smo bili takrat premladi in bili samo navdušeni in ne zaskrbljeni nad najdbami. Pa danes po 30-tih letih. Še vedno nič. Postavljen je nek križ, ki je s kupom zemlje zakrit, da preveč ne izstopa. V javnosti pa o tem ni govora. Krivci pa prejemajo priviligirane pokojnine!