Črna kronika

Zagorela piščančja farma, škode za okoli 300.000 evrov

Maribor, 13. 03. 2014 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prazni piščančji farmi v Njivercah v občini Kidričevo je izbruhnil požar. Ogenj je uničil zgornjo etažo farme in silos za koruzo ter poškodoval del ostrešja, vključno s sončnimi celicami na njej. Zagorelo je tudi na potniškem vlaku pred Šentiljem.

Danes okoli 6. ure pa je zagorelo v praznem piščančjem hlevu v Njivercah. Požar so že zjutraj omejili, dopoldne pa tudi dokončno pogasili. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so prostore segrevali, saj naj bi v njem naselili piščance. Po dosedanjih ocenah policije naj bi škoda znašala okoli 300.000 evrov.

Kriminalisti so ogled na farmi začeli opravljati, potem ko bil požar pogašen in je temperatura omogočala dostop.

Kot je povedal vodja intervencije Jože Kancler iz kidričevske gasilske zveze, je ogenj uničil zgornjo etažo farme in silos za koruzo ter poškodoval del ostrešja, vključno s sončnimi celicami na njej. Gasilci zaradi slednjih niso bili v nevarnosti, saj so te ob njihovem prihodu že bolj ali manj v celoti pogorele.

Zagorelo je v praznem piščančjem hlevu.
Zagorelo je v praznem piščančjem hlevu. FOTO: Izpostava URSZR Ptuj

Pred Šentiljem na potniškem vlaku izbruhnil požar

Požar pa je včeraj izbruhnil na železniški postaji v Šentilju, in sicer na potniškem vlaku, ki je vozil na relaciji Maribor – Šentilj. Požar so pogasili mariborski poklicni in gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Po nestrokovni oceni je nastalo med 400.000 in 500.000 evrov škode.

Mariborski kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara ugotovili, da je v kraju Cirknica, približno 3 kilometre pred Šentiljem, nastala tehnična napaka na dizelskem agregatu vlaka. Strojevodja je preko kontrolne konzole ugotovil to napako na enem od dveh dizelskih agregatov, agregat pa je zaradi tega prenehal delovati.

Škoda po prvih ocenah znaša okoli 300.000 evrov.
Škoda po prvih ocenah znaša okoli 300.000 evrov. FOTO: Izpostava URSZR Ptuj

Ko je strojevodja ustavil vlak na železniški postaji v Šentilju, sta skupaj s prometnikom ugotovila, da se iz vlaka močno kadi prav v prostoru nad dizelskim agregatom, zato sta poskušala ogenj pogasiti z gasilnimi aparati, vendar jima to ni uspelo. Na pomoč sta poklicala gasilce.

Požar se je z dizelskega agregata, preko predelne stene, ob toaletnem prostoru razširil v potniški prostor, kjer pa v tem času ni bilo potnikov.

Ker so kriminalisti tujo krivdo izključili, bodo o požaru podali poročilo na pristojno tožilstvo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka..
13. 03. 2014 12.47
-2
ta ko je to napisal naj gre pogledat tablo kako se kraj kliče,....groza ,.....tm živim in ne bom popraljala za nesposobnimi ,....
Ve?ni optimist
13. 03. 2014 14.36
+8
Ali so popravili sedaj, vendar jaz nič narobe ne vidim v "Njivercah".
binmister
13. 03. 2014 11.01
+5
Mora goreti saj pa po naših progah vozijo muzejski vlaki
Dragan G
13. 03. 2014 10.28
+3
kaj je zgorel ICS da je škode od 400.000 do 500.000 evrov???? Al ima spet nekdo namen kaki dnar v žep pospravit?
Dragan G
13. 03. 2014 10.31
+1
te kante od navadnih vlakov še iz bivše juge pa je tak že čas povozil in sploh ne razumem kako strojevodje sploh upajo vozit takšne dotrajane vlake?