Črna kronika

Pred policisti se je zaklenil v avto

Murska Sobota, 31. 03. 2016 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred dnevi so murskosoboški policisti ustavljali voznika, ki pa svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval. Ko so ga končno dohiteli, se je voznik zaklenil v vozilo. Policisti so morali razbiti steklo na voznikovih vratih, moškega, ki je bil pijan, pa so pridržali do streznitve.

Murskosoboški prometni policisti so 26. marca okoli 1. ure ponoči izvajali nadzor cestnega prometa v Murski Soboti. Pri tem so ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval. Kot so zapisali policisti, je voznik po daljši vožnji skozi več naselij pred naseljem Veržej zavil v gozd, kjer se je nato zaustavil in zaklenil v vozilo. Kljub večkratnemu ukazu policistov voznik ni prišel iz vozila, ampak je ponovno prižgal vozilo in hotel zapeljati naprej, kar pa mu ni uspelo. Policisti so zaradi neznane identitete voznika, poskusa ponovnega pobega in neupoštevanja ukazov s teleskopsko palico razbili steklo na voznikovih vratih in kršitelja obvladali.

Glede na evidence so policisti ugotovili, da ima voznik osebnega avtomobila izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Ker je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,84 mg/l alkohola, je bil voznik pridržan do iztreznitve.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maticko21
31. 03. 2016 13.53
-8
Kdo v tem primeru krije stroške poškdodbe njegove lastnine (namerno razbita šipa)?
profi1.
31. 03. 2016 18.58
+1
Logično bi bilo da voznik sam . Ne zavarovalnica. . Saj se je sam zaklenil in s tem oviral policite in jih prisilil da so razbili šipo . Pa še pijan je bil .
razerznak
31. 03. 2016 13.34
+3
še nabit kazen za neupoštevanje uradne osebe,