Črna kronika

Je šlo za maščevanje?

Kranj, 15. 05. 2009 06.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.S./Š.Z./STA
Komentarji
125

Bombašu, ki je udaril pred kranjsko policijsko upravo, grozi do osem let zapora. Sumijo, da je šlo za maščevanje, na srečo pa ni bil nihče ranjen.

Policijsko upravo je po napadu obiskal v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek, ki si je ogledal škodo.
Policijsko upravo je po napadu obiskal v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek, ki si je ogledal škodo. FOTO: PU Kranj

Ob 1.08 je pred stavbo Policijske uprave Kranj eksplodiralo neznano eksplozivno telo. Po prvih ugotovitvah gre za ročno bombo, ki jo je neznani storilec vrgel v bližino vhoda.

V času napada je bilo v službi več policistov, vendar pa ni bil nihče ranjen. Poškodovanih pa je več okenskih stekel na zgradbi in dva policijska avtomobila, ki sta bila na parkirišču pred stavbo. Škodo ocenjujejo na 3000 evrov.

Po besedah Andreja Zakrajška s kranjske policijske uprave uporaba ročne bombe oziroma eksploziva ni "majhna stvar". Tudi zato je verjetno kranjsko Policijsko upravo dopoldne obiskal v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek, ki se je sestal z vodstvom ter se pogovoril s policisti in kriminalisti. Sumi, da je šlo za "maščevanje zaradi doseženih uspehov pri preprečevanju in preiskavi kaznivih dejanj". Poudaril je, da dejanje ne bo vplivalo na nadaljnje delo.

V zadnjih petih letih je bil v Sloveniji samo en tak primer, so zatrdili na PU Kranj. Šlo je za bomba pri policijskem objektu na območju PU Novo Mesto, pri katerem pa do eksplozije ni prišlo.

Razbito okensko steklo
Razbito okensko steklo FOTO: 24ur.com

Kriminalisti medtem pospešeno iščejo storilca, ki ga bodo najverjetneje obtožili storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Če ga dobijo, mu grozi do osem let zapora.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (125)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

benta
16. 05. 2009 21.57
sramota za slovensko policijo!! že se menijo o kazni pa še storilca sploh niso našli!!! naj ga prvo poiščejo potem pa naj se menijo o kazni!!!
Jurcy
16. 05. 2009 18.38
Ampak eni imate resnično probleme sami s sabo. Pa kdo vam je kriv, da imate probleme s policijo in policisti, da potem pišete take komentarje, da včasih človek ne ve al bi bruhal al bi si kar jamo začel kopat in se zasul, ker enostavno obupaš nad tem kam ta svet pelje. ----------------------------------------... se čist strinjam stem pa skos se nekaj dogaja tako, da moram priznat, da se jaz tudi večkrat vprašam kam ta svet pelje...
nikinika
16. 05. 2009 13.10
pa še tole..včasih se vprašam zakaj se ljudje tako prekleto bojijo plicistov ...npr. gre policist na malico (če ima seveda ravno čas), pa kar vsi paniko zaženejo, samo da ga vidijo....hmmmm..se človek vpraša kakšno vest imajo tisti, ki se jih tako bojijo....prav čista že ne more biti. Sicer pa....glede na vse komentarje oz. na večino komentarjev je najboje, da se kar začnemo med sabo bombardirat in streljat in pobijat...in to samo zato, ker se nam ne da ukvarjat s svojimi težavami in reševat svojih problemov. Pa dajte no ljudje, kam nas bo pa to pripeljalo!
nikinika
16. 05. 2009 13.10
gjuro2..čeprav si urednikoval in spremljal zadeve, imaš vseeno čuden pristop. Se vprašaš kje se ponavadi "sranje" prične? Najprej bi blo potrebno spucat na samme vrhu države, potem pa se spuščat v razne poklice in ljudi, ki samo opravljajo svoje poklice. Kolikokrat nam kakšna stvar ni všeč, pa jo moraš enostavno prespat in it naprej. To še ne pomeni, da je potem potrebno popljuvat kar vse po vrsti. Kar se tiče tega, da se toliko in toliko ljudi med sabo pozna in da imaji tudi policisti poznane ljudi...čudno ane, saja se med sabo pozna skoraj cela Slovenija...saj smo ja tko majhni da drugače že ne gre. Tko in tko bo pa potrebno začet delat na tem, da bodo ljudje začeli pred svojimi pragovi pucat, ampak se bojim da bo trajalo še nekaj časa ker smo slovenci tko popustili v razmišljanju s svojo glavo in smo samo pobožne ovčke. Pa če verjameš ali ne.... tudi policisti so starši in to zgledni. Marsikdo se lahko skrije proti njim.
nikinika
16. 05. 2009 13.08
Ampak eni imate resnično probleme sami s sabo. Pa kdo vam je kriv, da imate probleme s policijo in policisti, da potem pišete take komentarje, da včasih človek ne ve al bi bruhal al bi si kar jamo začel kopat in se zasul, ker enostavno obupaš nad tem kam ta svet pelje.
fonzika
16. 05. 2009 09.59
so mende vsi spal,pol so se pa pokakal
TFerarri
16. 05. 2009 07.03
Mislim si, da tale bombni napad ne bo osamljen primer glede na socialno-gospodarsko situacijo v državi.Samo itak bo na koncu zopet naj..al revež .
irish
16. 05. 2009 06.01
vsi, ki pametno in trezno razmišljate, da to ni način, kapo dol... glede na večino komentarjev, me pa resno skrbi, kam gremo...
cosmoss
16. 05. 2009 01.44
kobal2 15.05.2009, 22:03 -1 Madonca, da so 1 uro rabl da so prišli do kraja dogodka... Hja kolikor sem seznanjen je hitremu prihoduna kraj dejanja botrovalo to da so bili vsi totalnoma posrani tako da še si danes celi dan čistijo in perejo gate.hehehehe
Tetrapan89
15. 05. 2009 22.03
Madonca, da so 1 uro rabl da so prišli do kraja dogodka...
TRACKER
15. 05. 2009 21.54
Pa ne samo v kranju povsod so gnila jabolka in to kaka ko so v civilu ga zingajo ko goske ko pa v uniformi pa pametni ko sam bog To jim naj da mislit da se nebojo pol sprasevali ZAKAJ pa tale ki je vrgel naj ce ga ujamejo tudi JAVNO pove vzrok Nee da bo samo hraber bombaš naj ma jajca tudi potem
TRACKER
15. 05. 2009 21.49
Kot je negdo napisal tastarejsi Policaji vsaka čast pa tudi med mladimi se še najde kak ki dela z glavo večina teh smrkavcov od policajev pa mislijo da so Boga za jajca potegnili ko so v uniformi da od policajk sploh ne govorim Mislim da je bil en od tastarejsih v smeni in se je temu bombašu zasmilil ker drugace bi ziher skoz okno vrgel-naj se ti malo zamislijo TAMLADI
danaaajaaa
15. 05. 2009 21.42
Obsojanja vredno! Spadali smo med najbolj varne države v Evropi! In kam nas bodo pripeljali taki izgredi? Vsekakor pa je potrebno zadevo razčititi. Ne samo da se najde in kaznuje povzročitelja, temveč da tudi PP Kranj pomete v svojih lastnih vrstah. Toliko kot je prepotentnežev na PP Kranj ne vem če jih je še kje, če pa je povsod tako, je pa hudo žalostno. Ljudje so na koncu živcev, elastiko nategujejo preko mere na vseh področjih. In krivica boli najbolj. Da ne bo nesporazuma: nikakor ne odobravam nobenega nasilja, stvari se vedno dajo rešiti tudi na drug mirnejši način. Ampak ljudje smo si različni in tudi tisti ki so danes bili mirni, niso več! Na nekatere policaje iz PP Kranj sem bila nekajkrat tako jezna, da ...... Še sreča da se nikomur ni nič zgodilo!
JAMAN
15. 05. 2009 21.10
No morem verjet kakšni komentarji (po večini). Moje mnenje je da so v vsakem poklicu po večini dobri ljudje in dobri delavci, tudi med policaji. Da pa nekateri izmed vas zagovarjajo dejanje, ki je v tem primeru skoraj stalo glavo policista, pa ne morem verjeti. Res se sprašujem od kje imate toliko sovraštva do policije, ko pa od njih kaj rabite pa hitro 113 poklicat, da nam pomagajo pa če je to le zapisnik za zavarovalnico, preprosto jih potrebujemo! Pa nenazadnje tudi policaji so ljudje, kot mi, in jaz nikomur ne bi želel kaj hudega, kot nekateri od vas!! Sramota!!
Psemek_III
15. 05. 2009 19.53
3x lahko ugibate, kdo je takrat postavil bombo pred PU Novo mesto.
Jože Pernek
15. 05. 2009 19.21
zaradi ene kinder jajčke taka panika
dolzvlado115
15. 05. 2009 19.17
ZANIMIVO, ZANIMIVO..HMMM.
matej962
15. 05. 2009 18.43
Pomembno je, da kod nas ni kriminala. Kriminal je na vso srečo na jugu dol na Hrvaškem. Nekje sem prebral, da so pretepli odvetnika in podlegel poškodbam. Na policijske postaje mečejo ročne bombe. Še sreča, da smo v EU v urejeni državi brez skrbi korupcije in kriminala. A to, da ne moremo komentirati ti je del EU demokracije.
Trenirka_SDS
15. 05. 2009 18.19
Najbrž so krimiči tiste odstotke od nekega posla obdržali zase??? Zamerka ipd
BB31004
15. 05. 2009 17.26
v kranju bols da te ustav ena starisina od kapsov, kokr pa en mulc .. k so totaln podn, da ne omenjam o temu da prides na postajo neki prjavt, pa lih tok da tii ne pristanes v najnizjemu stuku o nadutosti... pod 30 ga ni da neb bil bog, saj tko misl, sej dokler familije ne dobi, pol se pa mal zamisl a bo jebu folk v glavo a opravlju dovznost