Črna kronika

Pred padcem skozi okno priče slišale silovito prerekanje

Rabat, 29. 08. 2011 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekatera dejstva kažejo na to, da si Angležinja, ki je umrla po padcu skozi okno maroškega hotela, ni sama vzela življenja. Policija sicer pravi, da je popustila ograja na oknu, a je ta povsem nepoškodovana.

Lastnik maroškega hotela Madžid Naimi, ki je novinarjem angleškega Daily Maila razkazal prostore v hotelu Essaouira, v katerem je bivala šestčlanska družina iz Velike Britanije, namreč pravi: ''Edina pot skozi okno je ta, da nanj splezaš ali pa te kdo potisne skozi.'' Tudi fotografije na spletni strani dailymail.co.uk kažejo okno v višini pasu, ki je dodatno zaščiteno s približno 40 centimetrov visoko leseno ograjo.

Fotografija je simbolična, saj več stoletij stara stavba hotela, v katerem je stanovala šestčlanska družina, sploh nima balkonov.
Fotografija je simbolična, saj več stoletij stara stavba hotela, v katerem je stanovala šestčlanska družina, sploh nima balkonov. FOTO: Reuters

Zaradi tega so po poročanju Daily Maila ''smešne'' trditve policije, da se je mati štirih otrok Tilly Lamb ''spotaknila in izgubila oporo'', nato pa naj bi še popustila lesena ograja nad oknom. Ta je nepoškodovana, lastnik hotela pa pravi, da se je v prostorni sobi ''odigralo nekaj zelo zloveščega'' in da ni mogoče, da bi šlo zgolj za nesrečo.

Priče pravijo, da se je le nekaj minut pred padcem Britanke iz tretjega nadstropja iz sobe slišalo ''besno prerekanje''. 23-letni Džamal Dabi je v času padca hodil po cesti mimo hotela, ko je iz tretjega nadstropja zaslišal ''grozne krike''. ''Angležinja je bila vpletena v prepir, nato je padla skozi okno sobe, v kateri je bila z možem,'' je Dabi povedal novinarjem Daily Maila.

''Padla je na nadstrešek trgovine v pritličju, od koder se je odkotalila na tla. Na sebi je imela le spodnje perilo. Nekaj minut zatem se je prikazal njen mož, ki ji je na vratu preveril srčni utrip.'' ''Nato se je hitro vrnil nazaj v hotel,'' je še povedal Dabi.

Lastnik hotela Madžid Naimi se spominja, da je naslednji dan (Lambova je skozi okno padla 17. avgusta, umrla pa tri dni pozneje v bolnišnici) po nesreči govoril z možem Rogerjem Lambom. ''Bil je zelo miren in sproščen. Otroci pa so hudo trpeli, ves čas so jokali in so bili vidno užaloščeni,'' pravi Naimi. ''Gospod Lamb se je odšel kopat na plažo. S sinovi so končali tridnevno bivanje v hotelu, nato pa so se prijavili v bližnjem hotelu,'' besede Naimija navaja Daily Mail.

Oče štirih otrok Roger Lamb je v smrt skočil le dan po smrti svoje žene. Tiskovni predstavnik policije v Essaouiri je dejal, da preiskava nesreče še vedno poteka in da bo policija ''upoštevala vse nove dokaze''.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bernhardinho
29. 08. 2011 20.34
"Fotografija je simbolična, saj več stoletij stara stavba hotela, v katerem je stanovala šestčlanska družina, sploh nima balkonov." Že dolgo časa se nisem tako nasmejal.
Martiny
29. 08. 2011 20.06
"Fotografija je simbolična, saj več stoletij stara stavba hotela, v katerem je stanovala šestčlanska družina, sploh nima balkonov." .... In zakaj potem k takemu članku date fotografijo balkonov???
Martiny
29. 08. 2011 19.56
"Fotografija je simbolična, saj več stoletij stara stavba hotela, v katerem je stanovala šestčlanska družina, sploh nima balkonov." .... In zakaj potem k takemu članku date fotografijo balkonov???
Madkupe
29. 08. 2011 17.56
Tele simbolne slike so pa res kr neki.
undertakerslo
29. 08. 2011 17.05
No tole se pa sliši že malce manj naivno in bolj realno. Kar tako pa odrasla oseba tud ne cvokne čez balkon/okno. Samo ne vem zakaj se ukvarjajo s preiskav - umor, samomor - zaključna, karkol ugotovijo, komu pol to kaj služi, če sta oba mrtva?
tatranm
29. 08. 2011 15.43
ma..ko je padala je bla jezna..
Ramzess
29. 08. 2011 14.48
Happy007="Oče štirih otrok Roger Lamb je v smrt skočil le dan po smrti svoje žene. Tiskovni predstavnik policije v Essaouiri je dejal, da preiskava nesreče še vedno poteka in da bo policija ''upoštevala vse nove dokaze'' naj mi nekdo razloži ta stavek jaz ga ne razumem??" Se strinjam, nerazumljivo, nevem zakaj še govorijo o nesreči, če to ni, ...zadevo sicer lahko raziščejo do konca, vendar nimajo koga obtožiti, ...v težavah bodo otroci, ker bodo posledično ostali brez zavarovalnin itd. Nevem, so ljudje danes taki amaterji in nevedneži ali kaj, pa kaj se dogaja v glavah dašanjih ljudi.
Ramzess
29. 08. 2011 14.42
Se mi je kar zdelo. "''Gospod Lamb se je odšel kopat na plažo. S sinovi so končali tridnevno bivanje v hotelu, nato pa so se prijavili v bližnjem hotelu,''" Tole res nič ne pomeni, kaj je hotel povedati s tem. Povsem nejasen.
Eitipatapa
29. 08. 2011 14.31
Mogoče jim je pa sira zmanjkalo. Zaradi sira so bili že hudi spori.
kurcvasgleda01
29. 08. 2011 12.11
Oče štirih otrok Roger Lamb je v smrt skočil le dan po smrti svoje žene. Tiskovni predstavnik policije v Essaouiri je dejal, da preiskava nesreče še vedno poteka in da bo policija ''upoštevala vse nove dokaze''. naj mi nekdo razloži ta stavek jaz ga ne razumem??
Ferdo Crni
29. 08. 2011 11.04
Tako lepo Maroško mesto pa takšna tragedija.:-(
MUNGATUMBA
29. 08. 2011 10.53
samomor ali nesreča..??
puncka15@hotmail.com
29. 08. 2011 10.35
umor in samomor?