Črna kronika

Pred novomeško bolnišnico morali posredovati policisti posebne enote

Novo mesto, 28. 08. 2017 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so ustavljali 46-letnika, ki je zapeljal skozi rdeče luči na semaforju. Prav tako ni upošteval policijskih signalov za ustavljanje. Med begom pred policisti je trčil v policijsko vozilo in se lažje poškodoval, zato so ga odpeljali v bolnišnico, pred katero pa se je kmalu začelo zbirati več njegovih znancev.

V novomeško bolnišnico so v nedeljo zvečer sprejeli 46-letnega Novomeščana, večkratnega prekrškarja, ki se je poškodoval med begom pred policisti. Ker so se pred bolnišnico začeli zbirati njegovi znanci in je kazalo na kršitev javnega reda in miru, so tja napotili več policistov, tudi policiste posebne policijske enote.

Policisti so poskušali zaustaviti voznika, ki pa policijskih navodil ni upošteval.
Policisti so poskušali zaustaviti voznika, ki pa policijskih navodil ni upošteval. FOTO: iStock

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so prometni policisti v nedeljo zvečer v Novem mestu peljali za osebnim avtomobilom, ki ni ustavljal pred rdečo lučjo semaforja, nato pa ni upošteval niti policijskih signalov za ustavljanje - modre luči in sirene.

Na šmihelskem mostu mu je zmanjkalo prostora, ker so na rdeči luči stala že druga vozila. Policijskemu vozilu se je skušal izogniti in pobegniti, pri tem pa je trčil v zadnji del službenega vozila prometnih policistov.

Moški je bil pri trku lažje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico, pred katero pa se je kmalu začelo zbirati več njegovih znancev. Ker je vse kazalo na kršitev javnega reda in miru, je operativno komunikacijski center (OKC) PU Novo mesto tja napotil več policistov, med njimi tudi policiste posebne policijske enote. Čez kakšno uro se je situacija umirila, občane pa so policisti napotili domov.

Kot so pojasnili na policiji, so moškega v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in cestnoprometnih prekrškov. Moški sicer ima veljavno vozniško dovoljenje, njegov avto pa je veljavno registriran. Prisotnosti alkohola pri njem niso ugotovili, so pa odvzeli registrske tablice vozila, ki je bilo zaradi trka nevozno. Zaradi več prometnih prekrškov mu bodo spisali plačilni nalog, prav tako pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1