Črna kronika

Je osumljenec delal na črno?

Ljubljana, 15. 05. 2009 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Inšpektorji še vedno ugotavljajo, ali je bil 34-letnik, ki naj bi pred lokalom Roxly z udarcem v glavo pokončal 42-letnega odvetnika, le gost lokala ali pa je tam delal na črno.

Odvetnik Vladimir Višner
Odvetnik Vladimir Višner FOTO: Kanal A

Včeraj je Slovenijo pretresla novica o smrti mladega odvetnika Vladimirja Višnerja, ki je od 9. aprila letos ležal v komi, zgodaj zjutraj pa je v ljubljanskem kliničnem centru umrl. Zanj naj bi bil usoden udarec v glavo pred ljubljanskim klubom Roxly. Po izjavah očividcev je 41-letnemu Višnerju usodni udarec zadal 34-letnik. 

Inšpektorji sicer še vedno ugotavljajo, ali je bil osumljenec v trenutku obračuna le gost ali je v lokalu delal kot natakar oziroma varnostnik na črno.

Policija pa še vedno zbira dokaze o odgovornosti lastnika lokala, ki zanika, da bi osumljenec delal v lokalu, prav tako trdi, da ga komaj pozna in da je bil le občasen gost v lokalu. Dogodek obžaluje, a vso odgovornost zavrača.

Osumljenec
Osumljenec FOTO: Kanal A

Kaj bo storila policija?

Osumljenca je preiskovalna sodnica po zaslišanju izpustila, saj da ni begosumen in da ni nevarnosti za ponovitev dejanja. Njegov odvetnik Gorazd Fišer pa je v njegovem imenu pojasnil, da je pretresen in ni v stanju, da bi se kakorkoli pojavljal v medijih.

Tiskovni predstavnik ljubljanskih policistov Vinko Stojnšek je v pisnem odgovoru na vprašanja 24ur.com opisal potek dogodkov od usodne noči naprej. 9. aprila okoli 1.30 so bili policisti obveščeni, da so iz lokala odnesli občana (nato so policisti ugotovili, da je do incidenta prišlo pred lokalom). "Policisti so ob prihodu na kraj dogodka ugotovili kršitve Zakona o javnem redu in miru ter kršitev določb Zakona o zasebnem varovanju in zaradi tega dvema osebama izdali plačilne naloge," je zapisal Stojnšek. Višnerja so reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center. 

Že ob 12.00 pa so bili policisti obveščeni, da je Višner utrpel hude telesne poškodbe. Zaradi suma storjenega kaznivega dejanja so kriminalisti pričeli s preiskavo. Opravili so pogovor z večimi osebami, zavarovali dokaze in drugo.

"Dejanja je osumljen 34-letni Ljubljančan, kateremu so kriminalisti PU Ljubljana dopoldan 13. 5. 2009 odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe po 124. členu KZ R. Slovenije. Osumljenega so 13. 5.2009 s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil na prostost," je zapisal predstavnik ljubljanskih policistov.

Policisti so še potrdili, da je bila odrejena obdukcija. O vseh dodatnih ugotovitvah so in bodo kriminalisti obvestili pristojno tožilstvo.

Pristojni organi bodo najverjetneje dopolnili kazensko ovadbo zoper 34-letnika.

Lokal Roxly v središču prestolnice
Lokal Roxly v središču prestolnice FOTO: Kanal A

Odvetniki pretreseni nad izgubo kolega

Predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc je v pogovoru za 24ur.com izrazil ogorčenje nad dogodkom. "Vsaka smrt je žalostna, še posebej tako mladega človeka," je pretresen dejal Kozinc. Po njegovih besedah je odvetniška zbornica prepričana, da bodo pristojni organi hitro in temeljito preiskali zadevo. "Žalostno. Kaj takega se ne bi smelo zgoditi. Ampak res nikoli. Da se obisk lokala konča na tak način. V lokal ne greš zato, da te nekdo udari. Nikomur se ne bi smelo zgoditi kaj takega. V principu in načelu sem ogorčen nad takimi dogodki. Da se lahko v Ljubljani, v tretjem tisočletju, dogajajo takšne stvari! In to sredi mesta," je za 24ur.com povedal Kozinc. Dodaja, da ne ve, kaj se je zgodilo, ampak "stvar države je, da to razišče in v kali zatre."

"Grozno je, da se tako konča življenje, pa komur koli se je to zgodilo. Ali je to fantek pred Globalom ali pa ... komur koli. Ta stvar me tako ... jezen sem in ogorčen. Pred mano je prisegel kot odvetnik," nam v pogovoru pove predsednik odvetniške zbornice, ki ne more skrivati ogorčenja.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3