Črna kronika

FOTO in VIDEO: Huda nesreča na dolenjki

Grosuplje, 27. 11. 2010 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neda Došenović
Komentarji
92

Na dolenjski avtocesti je verižno trčilo 34 osebnih vozil in dve kombinirani vozili. Posledice so tragične. Najmanj dve osebi sta umrli. 22 je poškodovanih, od tega šest huje. Na ministrstvu za notranje zadeve pravijo, da nas takšne nesreče spomnijo, kako hitro lahko ceste vzamejo dragocena življenja.

Prometna nesreča na dolenjki
Prometna nesreča na dolenjki FOTO: POP TV

Na PU Ljubljana so za 24ur.com dejali, da je okoli 16.30 na dolenjski avtocesti verižno trčilo 36 vozil, od tega 34 osebnih vozil in dve kombinirani vozili. Pri tem sta po podatkih policije umrli dve ženski. Prva je 47-letna Ljubljančanka, identiteta druge pa še ni znana. Maja Adlešič s PU Ljubljana je dodala, da je bilo 22 oseb poškodovanih, od tega jih je šest utrpelo hude telesne poškodbe. Stanje dveh oseb je kritično.

Adlešičeva je poudarila, da reševanje še vedno poteka in da bo tako del dolenjske avtoceste zaprt še kar nekaj časa.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je dolenjska avtocesta zaprta pri priključku Višnja Gora v smeri Ljubljane. Voznike opozarjajo, da obstaja možnost naleta, zato jih pozivajo, naj bodo previdni. Obvoz je urejen po vzporedni regionalni cesti do priključka Grosuplje, kjer se lahko vozniki znova priključijo za smer proti Ljubljani.

Dodatna ovira je megla, ki močno zmanjšuje vidljivost. Za tovorna vozila obvoza ni, tako se morajo ta vozila izločati že od mejnega prehoda Obrežje in najpozneje na cestninski postaji Dob.

Policija sicer dodaja, da še ni znano, zakaj se je nesreča zgodila.

Podatki iz kliničnega centra se malce razlikujejo od podatkov policije

Nadzorni zdravnik ljubljanskega Kliničnega centra primarij Slobodan Macura je za 24ur.com dejal, da so pri njih do 23.50 oskrbeli 23 oseb. 21 oseb so pripeljali reševalci, dve osebi sta prišli z lastnim prevozom. Čez noč bo v kliničnem centru ostalo 11 oseb. Po njegovih besedah je šest oseb težje poškodovanih, dve osebi pa sta v kritičnem stanju.

Opozorilo Kresalove in Vlačiča

Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da nas je  tragična nesreča na dolenjki znova opozorila, kako nevarne so lahko ceste in kako hitro vzamejo dragocena življenja. "Jutri bodo razmere na cestah znova slabe, kar bo od voznikov terjalo dodatno pazljivost in popolno zimsko opremo,“ so spomnili. Ob tem tako ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal kot prometni minister Patrick Vlačič voznike opozarjata, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in da gredo na pot le z vozili, ki so opremljena s popolno zimsko opremo. Hkrati voznike tudi pozivata, da upoštevajo opozorila in napotke policije ter prometnoinformacijskega centra, ki voznike obvešča o razmerah na cestah. "Le tako lahko vsi skupaj preprečimo, da naše ceste ne bodo terjale novih življenj," še pravijo na notranjem ministrstvu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni