Črna kronika

Pozor, goljufije pri nakupu vstopnic

Ljubljana, 09. 07. 2012 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska in britanska policija opozarjata, da se pri spletnem nakupu vstopnic za olimpijske igre v Londonu pojavljajo zlorabe. Preden se odpravite na pot, preverite, ali ste kupili veljavne vstopnice.

Olimpijski stadion v Londonu
Olimpijski stadion v Londonu FOTO: Reuters

Policija opozarja vse, ki se odpravljate v London na olimpijske igre, da preverite, ali ste kupili veljavne vstopnice. Britanska policija namreč opozarja na možne zlorabe in goljufije pri nakupu vstopnic in rezervaciji namestitvenih kapacitet preko nepooblaščenih spletnih strani.

Posebna enota britanske policije že od lani, ko se je začela prodaja vstopnic, spremlja večje število nepooblaščenih spletnih strani in onemogoča njihovo delovanje. Kljub temu je nepridipravom že uspelo ogoljufati več kupcev. Države, v katerih naj bi se zlorabe zgodile, so evropske države, Združene države Amerike, Kanada, Avstralija in Kitajska.

Informacije o nakupu in prodaji vstopnic so dosegljive na spletni stran www.tickets.london2012.com, ki je tudi edina uradna in zaščitena spletna stran za nakup vstopnic, opozarjajo na policiji.

Tisti, ki ste že kupili vstopnice, pa še pred odhodom preverite, ali ste vstopnice kupili na kateri od lažnih spletnih strani. Preverite seznam problematičnih spletnih strani.

Obrnite se na policijo

Če ste kupili vstopnice preko nepooblaščenih spletnih strani, to pomeni, da le-te ne obstajajo in na prizorišče ne boste imeli vstopa. Lahko pa se celo zgodi, da nepridipravi zlorabijo podatke z vaše plačilne kartice.

V primeru, da ugotovite zlorabo, podajte prijavo na najbližjo policijsko postajo. S seboj pa prinesite vso razpoložljivo dokumentacijo (različna potrdila, izpiske, dokazila o komuniciranju itd.)

Če se ne morete zglasiti na policijskih postajah v Sloveniji, se lahko obrnete tudi na britansko policijo, in sicer na e-naslov podiumenquiries@met.police.uk.

Policija še opozarja, da je tudi nepooblaščeno prodajanje veljavnih vstopnic kaznivo. V Veliki Britaniji je zagrožena kazen do približno 25.000 evrov oz. 20.000 funtov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BojanMahr
10. 07. 2012 08.05
+5
večina poštenih Slovencev nima za tako karto...tko da brez skrbi.
pgdpgd
09. 07. 2012 20.43
+2
Se vidi,kje ni dnarja.Rusi edini,ki ne ponarejajo.
CheGaucho
10. 07. 2012 00.59
+4
Ja v Veliki Britaniji je tudi veliko revščine ja in vedno več lačnih otrok, ki jim učitelji nosijo hrano v šolo, ker so drugače lačni... In pol nam pamet solijo, da je to pošten sistem... ja pa jade ;)