Črna kronika

Poznali so ga po agresiji do turistov

Los Cristianos, 16. 05. 2011 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moški, ki je na otoku Tenerife obglavil Britanko, ni bil le stari znanec policije, temveč je bil zanj razpisan zaporni nalog. Policija je že pred napadom ocenila, da ne bi smel prosto hoditi po svetu.

Moški, ki je v petek na španskem otoku Tenerife obglavil 60-letno Britanko, je bil v času napada na begu pred policijo, poroča britanski časnik Telegraph. Policija je namreč izdala svarilo, da gre za družbi nevarnega posameznika in da ne bi smel prosto hoditi po ulicah, kljub temu pa je bil izpuščen proti varščini po kratkotrajnem bivanju na psihiatrični kliniki.

Tri dni preden je 28-letni Deyan Deyanov sredi trgovine z nožem obglavil nesrečno Britanko, je sodnik odredil aretacijo storilca zaradi kršitve pogojnega izpusta. Tega so mu dosodili po aretaciji zaradi napada na nekega moškega, kateremu je s kamnom izbil prednje zobe.

Storilec ne bi smel prosto hoditi po svetu, je menila policija, a ga niso pravočasno našli.
Storilec ne bi smel prosto hoditi po svetu, je menila policija, a ga niso pravočasno našli. FOTO: Reuters

Že ob tem z ničemer izzvanim napadom je napadalec govoril, da je ''božji poslanec na zemlji'' in da ''načrtuje nekaj velikega''. V policijskem poročilu so ga takrat označili za ''nevarnega posameznika, ki ne bi smel prosto hoditi po svetu''.

Nato so ga poslali na psihiatrični oddelek v bolnišnici Nuestra Senora de Candalaria v mestu Santa Cruz, vendar so ga kasneje vseeno izpustili proti varščini. To odločitev je sprejel lokalni sodnik po posvetu z zdravniki.

Bolgar bi se moral glede na določila pogojnega izpusta vsakih 14 dni zglasiti na sodišči, vendar tega ni naredil. Zato so za njim tri dni pred napadom na Britanko razpisali zaporni nalog.

Policiji pa ga ni uspelo izslediti. Kot svoj naslov je navedel promenado turističnega naselja, dejansko pa je pogosto spal v eni od razpadajočih hiš na tej promenadi. Tamkajšnji prebivalci so ga poznali zaradi njegovega nasilnega obnašanja do turistov.

Župan Arone, pod katero sodi tudi turistično naselje Los Cristianos, Jose Albert Gonzales Reveron je dejal, da bi resnično morali narediti več za to, da bi ga spravili z ulice. ''Ta človek je bil dober znanec policije in je bil vpleten v mnoge težave. Vsi si želimo, da bi ga pridržali že prej. Sodi v psihiatrično bolnišnico,'' je dejal župan.

Trenutno je v pridržanju na psihiatričnem oddelku zapora Tenerife II., kjer so ga podvrgli psihiatrični oceni. Začasno je obtožen umora.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Katja Ostrš
18. 05. 2011 08.36
TO JE TAKO KOT JE BILO PRI PLUTU
Misija1
17. 05. 2011 18.10
@redkvica79: Ne seveda ne, ampak psihopati so med nami. To je vse kar sem hotel povedat. To da se se tebi nikoli ni nic zgodilo se ne pomeni da se ti ne more, ne vem kaj si zelel povedat s tem. Gradbeni delavec je lahko ze 1000 krat hodil po strehi, 1001-ic pa bo padel dol. @ ittyholl: Policija sploh ni mela veze z nicemer. Slo je za varnostnike v centru za socialno delo kamor se je gospa zatekla ko je videla da ji fant sledi. Varnostniki pa nimajo pristojnosti ZUNAJ objekta. Ni tu nekih drugih variant. Zalostno je, da gospa ni imela nobenih moznosti za prezivetje. Ce se nekdo tako odloci, bo to dokoncal, zdaj ali pa drugic. Najhuje pri tem pa je to, da je niti ni poznal. Hodis po cesti in ti nekdo od zadaj prileti in zabode ter obglavi, niti ne ves kaj se je zgodilo, naernkat te ni vec med zivimi. Ni hujsega in podlejsega.
kren77
17. 05. 2011 14.53
ittyholl16.05.2011, 19:0419 Groza! Ženska je prijavila psihopacienta, policija pa jo je odpravila, češ da ni panike. Sramota... Policisti, vsaj kolikor je iz članka razvidno, so storili največ, da bi ga odstranili, izpustilo ga je sodstvo in zdravniki.
Misija1
16. 05. 2011 22.31
Dejansko je zenska videla da ji nekdo sledi in je odlsa v stavbo kjer je obvestila varnostnike. Ti tako ali tako niso pristojni zunaj stavbe. Cez cas je odsla ven ker je mislila da je zalezovalec ze odsel, ta pa ji je ves cas sledil, v trgovini v aktero je nato zenska stopla je slednji nasel maceti podobno rezilo in zensko najprej 14 krat zabodel Zgodba dalje je vec ali manj znana. Treba pogledat informacije na drugih portalih oziroma spletnij straneh kjer je bolj precizno opisan dogodek. Skratka, bolniki hodijo po svetu. Ce pogledate sliko tega fanta, bi se marsikatera deklina rekla da je prav vsecen. Dandanes ne smes zaupat nikomur, nikoli ne ves kje na cesti te bo kdo zabodel ali napadel. Grozno.
MySmegma
16. 05. 2011 20.32
lepše je iti v psihiatrično blonišnico kot pa zapor
KALASHNIKOV
16. 05. 2011 20.32
Ok nič ne rečem res tole grozno sam me pa razjezi ko vidim kva se dogaja v Braziliji ko vsak dan nekoga obglavjo mafijozoti, celo na posnetkih je vse razvidno pa noben niti noče slišat sam zatiskajo si oči. Živimo res v gnilem svetu....
robba
16. 05. 2011 19.53
pa sedaj se vsi sam izmotavajo. upam, da jih bo žlahta te britanke ožela za desetine tisoč turistov, kteri bodo tam dnar pustil.vsi vedel sedaj se pa mutave delajo. in varščino? halo!!! kako more met klošar bugar denar za varščino?!
Margot-
16. 05. 2011 19.40
...In mi smo bili za prvomajske tam, ležali na sosednji plaži v dobri veri, da smo se odločili prav, ker nismo šli v nevarni del S Afrike...jao jao
kurcvasgleda01
16. 05. 2011 19.39
in zakaj ga niso izgnali iz španije??
luxuz7
16. 05. 2011 19.22
kaj dela video pobeg v tem članku, ki ni niti malo povezan z njem?
kittyholl
16. 05. 2011 19.04
Groza! Ženska je prijavila psihopacienta, policija pa jo je odpravila, češ da ni panike. Sramota...