Črna kronika

Policisti prijeli moškega, ki je spolno napadel dva otroka. Sumijo, da je primerov morda še več

Novo mesto, 13. 08. 2015 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

54-letni moški je napadal otroke, ki so bili v trgovini. Enkrat je napadel na območju Novega mesta in uspel zbežati, drugič pa v Ljubljani. Takrat so ga prijeli. Policisti zdaj pozivajo starše, naj prijavijo morebitne napade, saj obstaja sum, da je moški večkrat napadel.

OPIS NAPADALCA: Star je 54 let. Je vitke postave, visok okrog 180 centimetrov, izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade, običajno je bil oblečen v kratke hlače (do kolen), svetlejšo majico in obut v športne copate. Za transport je uporabljal kolo.

Novomeški policisti so 4. avgusta prejeli prijavo suma kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let.

Kaj se je zgodilo? Na novomeškem območju je moški v eni izmed trgovin pristopil do otroka, ki si je ogledoval prodajne artikle. Ogovoril ga je, nato pa začel otipavati. Otrok se je napadalcu fizično uprl in ga odrinil. Moški je zbežal iz trgovine in odšel neznano kam.

A nato je že 6. avgusta znova udaril: tokrat na območju, ki je pod nadzorom ljubljanskih policistov. Tudi tokrat je napadel v trgovini, a ga je pri tem zalotil tamkajšnji varnostnik. Slednji je nemudoma poklical policijo. Ti so zaradi suma, da je storil še eno kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let, moškega prijeli. Zoper njega so spisali kazensko ovadbo in ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policisti zdaj pozivajo starše otrok, da prijavijo morebitne napade

Obstaja možnost, da je moški v zadnjem času na območju celotne Slovenije večkrat napadel, in sicer na podoben način. 

Zato policisti naprošajo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da o tem obvestijo policijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo.

Starši so bili v trgovini

Za kaznivo dejanje spolni napad na osebo mlajšo od petnajst let Kazenski zakonik predvideva kazen zapora do 8 let.

V obeh primerih sta bila otroka v trgovinah skupaj s starši. Policisti so ugotovili, da je pred samim dejanjem osumljeni opazoval gibanje in zadrževanje otrok ter staršev, nato pa je bil zgolj trenutek nepazljivosti dovolj, da se je osumljeni približal in storil kaznivi dejanji. 

Na policiji svetujejo, da starši prisluhnejo svojemu otroku, v kolikor jim želi povedati o podobni izkušnji; o tem pa naj takoj obvestijo policijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3