Črna kronika

Gasilci bodo nadaljevali z gašenjem

Ajdovščina, 12. 08. 2008 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./M.P./V.L.
Komentarji
5

Gasilcem je uspelo požar na Kovku nad Ajdovščino lokalizirati, a ne popolnoma pogasiti. Zaradi izredno nedostopnega terena sta na pomoč priskočila tudi vojaška helikopterja.

Zaradi močnega vetra je spet zagorelo.
Zaradi močnega vetra je spet zagorelo. FOTO: Marjan Božič

V ponedeljek pozno popoldne so bili gasilci obveščeni, da je na pobočju Kovka nad Ajdovščino izbruhnil požar. Poveljnik gasilske enote Ajdovščina Boris Šapla je za 24.ur.com dejal, da so v ponedeljek zvečer uspeli navkljub skalnatemu področju in vetru požar lokalizirati. Zaradi močnega vetra pa je danes zjutraj znova začelo goreti rastje pod borovim gozdom, čez dan so ponekod zagorele tudi drevesne krošnje. Požar je zajel približno tri hektarje borovega gozda. Požar so uspeli do večernih ur lokalizirati, a ker gre za podtalni požar jim ga ni uspeli pogasiti, podrastje še vedno tli.

Zaradi izredno nedostopnega in nevarnega terena sta 60 gasilcem pri gašenju pomagala tudi dva helikopterja Slovenske vojske. Pozno popoldne so tako aktivirali gasilce iz cele Vipavske doline, helikopterja sta izmenično zalivala požarišče. Po besedah Kristjana Polanca, vodje intervencije, bodo z delom nadaljevali jutri zgodaj zjutraj. Preko noči pa bodo organizirali oglede in gasilsko stražo. Zjutraj bodo sprva začeli s kopenskim gašenjem, če bo potrebno, pa bodo gasili tudi iz zraka.

Požar povzročila strela

Gasilcem sta na pomoč priskočila tudi vojaška helikopterja.
Gasilcem sta na pomoč priskočila tudi vojaška helikopterja. FOTO: POP TV

Z ognjenimi zublji se je že v ponedeljek več ur borilo več kot 50 gasilcev, ki so vodo na hrbtih nosili na požarišče. V večernih urah je gasilcem požar uspelo omejiti. Gasilci pa so si danes tudi natančneje ogledali prizorišče požara, so sporočili na Upravi za zaščito in reševanje RS.

NA PU Nova Gorica so za 24ur. com potrdili, da je požar povzročila strela.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strelec71
12. 08. 2008 21.22
lepo je slikat pa osle brit-tja se spravi pa kanto v roke.Ti mikulas pa raje predloge doma nekomu razlagaj,ne pa,da pišeš bedarije.Mislim,da še nisi bil nobenem požaru bližje kot po tv-ju,tak,da sploh nimaš pojma kaj pišeš.
luciluk
12. 08. 2008 20.43
Gasilcem predlagam naj pokličejo na pomoč SUPER DRUŽBO :)), da bojo imeli skupaj super dogodek
Bozic17
12. 08. 2008 19.39
In tudi močan veter je pojenjal, sedaj je popolnoma brezvetrje, dima ni več a gasilci so še na terenu.
mbozic
12. 08. 2008 14.30
POŽAR ŠE TRAJA PO PREDHODNEM GAŠENJU S HELIKOPTERJI SEDAJ GASIJO ROČNO VIDI SE NEKAJ RDEČIH GASILCEV FOTO CANON 40D IN 1000mm OBJEKTIV MARJAN BOŽIČ p.s že dvakrat poslal foto na 24ur pa ne objavijo evo tu slikce http://zgavc.jalbum.net/Desktop/
mbozic
12. 08. 2008 12.27
poslal sem vam lepo skikico požara ki ga gasijo s helikoprerji na urednistvo@24ur.com l.p. marjan