Črna kronika

Obsojenci podtaknili požar v celjskem zaporu?

Ljubljana, 06. 12. 2011 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Požar v celjskem zaporu naj bi podtaknili obsojenci, ki naj bi razrezali posteljni vložek, vanj vtaknili papir in ga zažgali. Pravosodni policisti so takoj ukrepali in požar uspešno pogasili, poškodovanih na srečo ni bilo.

Vzrok nedeljskega večernega požara v celjskih zaporih uradno še ni potrjen, po doslej zbranih podatkih pa naj bi obsojenci razrezali penasti posteljni vložek, vanj vtaknili papir in ga zažgali, so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Pravosodni policisti so takoj ukrepali in požar uspešno pogasili. Na pomoč so prišli tudi gasilci, o dogodku pa je bila obveščena tudi policija.

Požar v zaporu naj bi podtaknili obsojenci.
Požar v zaporu naj bi podtaknili obsojenci. FOTO: PGE Celje

Zaradi požara so bili vsi obsojenci začasno premeščeni v druge prostore. V zavod sta takoj prišla tudi direktorica Edita Mejač in poveljnik ter vodila vse potrebne aktivnosti. Poskrbljeno je bilo za ustrezno zdravstveno oskrbo tako zaposlenih kot zaprtih. Poškodovanih ni bilo, nastala pa je določena materialna škoda, katere višino bodo ocenili v naslednjih dneh.

Pravosodni policisti, ki so v nedeljo zvečer gasili požar na zaprtem oddelku zavoda, zaradi vdihovanja strupenih plinov in dima niso utrpeli hujših zdravstvenih težav. Nobeden od navedenih pravosodnih policistov ni na bolniškem dopustu.

Kot so še pojasnili na pristojni upravi, ravnanje v zavodih v primeru požara urejata varnostni načrt oziroma požarni red, ki sta med seboj trdno povezana. Določata tako postopke reševanja, obveščanja, kot tudi evakuacijska mesta. Požarno varstvo je sicer sestavni del usposabljanja pravosodnih policistov, načrti varovanja pa so interne narave. Vsak zavod ima to področje glede na specifiko posebej urejeno.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Spetsnaz
07. 12. 2011 08.38
+1
Prevec gledajo ameriske filme.
aojz
06. 12. 2011 17.14
+2
Morali bi samo paziti, da se požar ne razširi izven zapora.