Črna kronika

Požar uničil hišo

Idrija, 14. 12. 2008 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Idriji je ogenj uničil staro stanovanjsko hišo. Po prvih ocenah policije znaša škoda več kot 50 tisoč evrov.

Simbolična slika
Simbolična slika FOTO: Kanal A

V soboto je zagorelo ostrešje starejše stanovanjske hiše v Idriji. Gasilska enota PGD Spodnja Idrija v zasedbi 12 gasilcev je požar pogasila. Preprečili so, da bi hiša zgorela v celoti in da bi se ogenj razširil na sosednje hiše.

Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi dotrajanosti dimnika. Hiša je bila po podatkih policije stara okoli 100 let. V požaru je zgorelo celotno ostrešje hiše. Po prvih podatkih znaša materialna škoda okoli 50.000 tisoč evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lukakustrin
14. 12. 2008 21.52
zagorelo je precej prej. izvor je bil dvomnevno ob dimniku, med 2. nadstropejm in podstrešjem (strop/tla). par minut po 4. uri zjutraj ko so zacele pokati planete (salonitke) smo poklicali na 112 kjer je mama na telefonu cakala vsaj 5min ko ji je bilo receno naj pocaka da jo bo vezal naprej. sosedje so pravtako klicali kmalu po 4 uri. dobre pol ure smo cakali da so prisle prve enote gasilcev (nevem a so bli idrci al spodnje idrci, vem pa da je drugo vozilo kmalu za tem prislo iz Sp. Idrije) ostali pa nekoliko kasneje. gasilci so dobili obvestilo/klic ob 04.37. 8 minut kasneje so bile prve enote pri nas. uničeno je celotno podstrešje in 2. nadstropje saj se je požar razširil skozi loputo v hodnik in kopalnico. v enem prostoru se je vdrl strop. naj omenim da je bil prvi hidrant na cesti (Idrija-Čekovnik) ki je tik ob hiši neuporaben. poleg tega da se pokrova ni dalo odpreti, hidrant pa je bil poln zemlje in peska je imel zastarel ventil ki se ga ni dalo odpreti. hvala gasilcem ki jih je bilo preko 40 in sosedom ter prijateljem ki so nam pomagali in po požaru postavili zasilno streho da dež in sneg ne bosta uničila še tega kar je ostalo. tisti \"4.31\" ni res, to trdijo da so takrat dobili prvi klic... ko pa je sosed klical ob 4.33 mu je odgovoril \"že vemo, jih je že veliko klicalo\" poleg tega je večini prekinjal klice ter nekaj časa je bila linija mrtva. video/slike so pa simbolični.
andi67
14. 12. 2008 15.08
Na 112 ni najdu telefonske številke dežurnega PGD Idrija, zato se naj čimprej ustanovi profesionalna gasilska ekipa v Idriji, v kar pa dvomim.
410
14. 12. 2008 14.50
Ja ja Idrci sa mal zaspal vrjetn pa je blo pa tko...so mogl prfarci zrihtat.
DODGE-RAM
14. 12. 2008 13.19
pr taki bajti pa 50.000 € pa nwm če je res pa še samo zgornje poslopje
gasilc1
14. 12. 2008 10.00
Ob 4.31 je zagorelo na ostrešju lesene stanovanjske hiše v Mrakovi ulici v Idriji. Posredovali so gasilci PGD Idrija in PGD Spodnja Idrija, vendar je ostrešje kljub hitri intervenciji zgorelo. Gasilci PGD Idrija so na hiši začasno zgradili novo zasilno ostrešje in hišo prekrili z folijo iz polivinila.
more1
14. 12. 2008 09.27
Požar na hiši so pogasili gasilci pgd IDRIJA s pomočjo sosednjega društva pgd SPODNJA IDRIJA.
smukc22
14. 12. 2008 09.22
Danes je v Idriji ponovno zagorelo. Nekaj po 4.uri zjutraj so občani obvestili regijski center za obveščanje na 112, da je požar na stanovanjski hiši v grapi na Mrakovi ulici v Idriji. Dežurni prostovoljnega gasilskega društva Idrija, ki je telefonsko obvestilo iz centra dobil šele pol ure kasneje, je alarmiral ekipo in okoli 40 gasilcev idrijskega društva je z gasilsko mehanizacijo prišlo na kraj dogodka. Ugotovili so, da je prišlo do dimniškega požara, ki se je razširil na ostrešje stanovanjskega objekta. Pričeli so z gašenjem, pri čemer so jim pomagale tudi interventne ekipe spodnjeidrijskega gasilskega društva. Po besedah Aleša Lapajneta, poveljnika Gasilske zveze Idrija, so gasilci ogenj že kmalu zatem pogasili, vendar je ostrešje popolnoma pogorelo, uničen pa je tudi star lesen pod v gornjem nadstropju objekta. Gasilci ob pomoči sosedov in prijateljev družine sedaj praznijo zgornje nadstropje in odstranjujejo ostanke ostrešja, da bi objekt čimprej lahko prekrili s ponjavo, saj se napovedujejo nove padavine. Stanovalci objekta so se do časa sami umaknili pred ognjem na plano, zato v požaru ni bilo poškodovanih, gmotna škoda pa je velika. Kot je ob tem še poudaril poveljnik Gasilske zveze Idrija, pa bodo z regijskim centrom za obveščanje morali čimprej ugotoviti, zakaj so dežurni na idrijski gasilski zvezi telefonsko obvestilo o dogodku dobili šele pol ure po prvem obvestilu občanov, ki so ga prejeli na regijskem centru. Kot je še povedal, so jih sicer iz centra najprej obveščali po sistemu pozivnikov, ki pa tu ne deluje, o čemer so dežurni na regijskem centru tudi obveščeni in imajo tudi pisna navodila, da za to območje javljajo dežurnemu gasilcu v Idriji po telefonu. Kot pojasnjuje Lapajne, je to tudi razlog za to, da so gasilci na mesto požara prispeli pol ure po prvem obvestilu občanov.
TFerarri
14. 12. 2008 08.43
od gdaj pa majo Idrijci Kranjsko registrsko na kamionu, a ha, simbolična slika. Ha, ha, ha,........