Črna kronika

FOTO: Najprej trojni umor, nato požig?

Krško, 22. 03. 2011 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pogorišču stanovanjske hiše v vasi Volovnik v bližini Krškega so gasilci našli tri zoglenela trupla. Šlo naj bi za očeta, mamo in sina, policija pa ne izključuje, da bi lahko šlo za trojni umor, ki bi ga nekdo poskušal prikriti s požigom.

Okoli pol šeste zjutraj so krški policisti prijeli obvestilo, da gori stanovanjska hiša v kraju Volovnik v neposredni bližini Leskovca pri Krškem. Z ognjenimi zublji so se borili gasilci in jih tudi premagali, žal pa se je požar končal tragično. V poslopju so namreč pozneje našli tri zoglenela trupla, je povedal predstavnik krške policijski uprave Robert Perc.

Gasilci so na kraju dogodka našli tri zoglenela trupla.
Gasilci so na kraju dogodka našli tri zoglenela trupla. FOTO: ePosavje.com
Radio Krka poroča še, da so zakoncema pred tednom dni neznanci v Cerkljah ob Krki že uničili lokal.

Umrli naj bi trije člani štiričlanske družine, in sicer mati, oče in sin. Preživela naj bi samo hči, ki je v času tragedije ni bilo doma. Požar je prva opazila soseda, ki se je ob pol šestih peljala v službo. Poklicala je moža, ta pa je zavrtel številko 112. Pri gašenju so pomagali tudi sosedi, a so bili nemočni, tako da so ogenj ukrotili šele gasilci. Prebivalci vasi so tudi povedali, da so že ob 4. uri zjutraj psi glasno lajali, a niso pomislili, da jih opozarjajo na tragedijo.

Gasilci so na kraju dogodka našli tri zoglenela trupla.
Gasilci so na kraju dogodka našli tri zoglenela trupla. FOTO: ePosavje.com

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Policisti zaenkrat še ugotavljajo vzrok požara, znano je le, da je zagorelo v spalnici. Kot je poročala oddaja SVET na Kanalu A, pa policisti ne izključujejo niti možnosti, da bi bila družina umorjena, s požarom pa bi nekdo poskušal to prikriti. Zato več kot 30 policistov skrbno prečesava okolico, kriminalisti pa zaslišujejo sosede, je pojasnil Perc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3