Črna kronika

Požar povzročil za dva milijona evrov škode

Lesce, 27. 06. 2012 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Lescah je zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja, kjer so tudi skladiščni prostori podjetja Trgos. Ogenj je uničil večjo količino različnih izdelkov. Teh naj bi bilo po prvih ocenah v skladišču za okrog dva milijona evrov.

Ponoči, malce pred eno, je v Lescah zagorelo. Policisti so po do zdaj zbranih obvestilih ugotovili, da je zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja, kjer so tudi skladiščni prostori podjetja Trgos, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot je povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Lesce Matej Brus, se je s požarom borilo 60 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Lesce, Radovljica, Hlebce, Begunje in Brezje ter poklicni gasilci iz Gasilsko reševalne službe Kranj, ki so na pomoč priskočili z gasilno lestvijo. Zagorelo je v zgornjem nadstropju gospodarskega objekta, kjer ima svoje skladiščne prostore podjetje Trgos Bled, ki uvaža in prodaja zaščitne delovne rokavice, dežne obleke in delovna oblačila. Kot dobavitelj številnim slovenskim podjetjem je imel Trgos v skladišču večje količine zaščitnih izdelkov.

Požar se je med gumenimi in plastičnimi izdelki hitro razvil in razširil ter uničil celotno skladišče. Gasilci pa so uspeli ubraniti sosednjo vulkanizersko delavnico. Požar so pogasili, še vedno pa so na prizorišču, saj je med čiščenjem treba nadzorovati tlenje in morebiten ponoven vžig.

Škode za okoli dva milijona evrov

Vzrok požara še ni znan. Policisti trenutno zbirajo potrebna obvestila za njegovo ugotovitev, so sporočili s Policijske uprave Kranj in dodali, da je ogenj uničil večjo količino različnih izdelkov. Teh naj bi bilo po prvih ocenah podjetja Trgos v skladišču za približno dva milijona evrov.

"Izgubili smo vso zalogo blaga," je pojasnil ustanovitelj podjetja Stane Poklukar in dodal, da so imeli skladišče oziroma izdelke vsaj v določeni meri zavarovane. Trgovina podjetja Trgos, ki deluje v sosednji stavbi v neposredni bližini pogorelega skladišča, je danes sicer odprta, zaposleni pa skupaj z gasilci skušajo počistiti pogorišče.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dj-Pohar
28. 06. 2012 08.49
-2
Jest sm iz Lesc.. Zgoraj je zgorela trgovina z oblačili, spodaj pa je avtomehanična delavnica ki je ostala cela zgorelo je pa skladišče s pnevmatikam..
revanšist
28. 06. 2012 12.22
+1
ja vsi znajo lepit minuse končno nekdo,ki je napisal kaj je gorelo če so pnevmatike je logično da je škoda velika kajti s tekstilom se ne obrne veliko denarja
19Anze90
30. 06. 2012 10.17
+1
Gorele so predvsem rokavice (predvsem gumijaste, usnjene), nekaj oblek in toaletnega papirja, arhivi podjetja (razni fascikli, računi, druga papirologija). En del skladišča, kjer je bil še drug materjal, ki ga prodaja podjetje, ter celotni prostoril vulkanizerske delavnice vključno z skladiščem pnevmatik pa je v požaru ostalo nedotaknjeno
revanšist
27. 06. 2012 12.57
-15
vzrok požara se da ugotoviti v pol ure ker pa so naši policaji še vedno pod vtisom kresalke bodo potrebovali vsaj nekaj dni ja škoda je da ti v parih urah zgori vse kar imaš drugače se pa sprašujem kolikšno zalogo je imel lastnik,če vemo da je cena zaščitne obleke v veleprodaji manj kot 10 eur 50 tisoč kompletov toliko jih slovenija ne porabi v 20 letih srednje veliko podjetje s 300 zaposlenih porabi vsake dve leti 300 oblek glede na to da v Sloveniji ni več velikih firm ????? upam da je imel lastnik zadevo zavarovano
spicen
27. 06. 2012 15.30
+22
tm niso samo obleke...če mogoče še nisi biv v trgosu...in če ne znaš brt ti piše da so imeli v
revanšist
28. 06. 2012 12.21
-1
revanšist
28. 06. 2012 12.25
-1
spicen ko sem pisal prvi komentar ni bilo niti s črko omenjen drug gorljiv materijal-ampak samo cunje torej novico zasleduj od vsega začetka-novinar je napisal par stavkov kasneje pa zadevo dopoljneval pa pisat se nauč timbo